Malo sam se nasmijao tamo o bumbarima da sluze za parenje sa maticama

Uglavnom su to radili trutovi u vrijeme kad se moj pokojni djed bavio time

Prije koji mjesec je bilo emisije o pcelama i koliko je u svijetu opala populacija pcela,jednostavno pcele se ne vracaju u kosnice i tako propadaju cijeli rojevi.
Uglavnom dosli su do zakljucka da su pcele oslabile osobito kod veliki proizvodjaca meda,jer pcela u prirodi sakuplja sa razliciti vrsta biljaka pelud i nektar,i samim tim pojacava svoj imunitet,dok se u danasnje doba proizvode kao lavandin,bagremov itd posebni medovi od samo jednog cvijeta i to ciljano tako sto se dovode kosnice pred posađena polja
Uglavnom takve pcele i pod utjecajem jos određenih parazita slabe i ugibaju,i jos kad se na to sve dodaju insekticidi,zagađenost i tako dalje,onda dolazi do toga da se broj pcela u svijetu drasticno smanjuje.u kini ih u nekoj cak pokrajini uopce nema,i ljudi oprasuju voce rucno.
U svakom slucaju jako lijep hobi,koji moze popuniti rupe u novcaniku do place i tako,ali vise od toga kasnije mogu samo biti ogromni gubitci.
Ovako me zanima jedno pitanje,ovo za ostri zima da propadnu cijeli rojevi,zar se kosnice nebi mogle premjestiti u neke toplije prostorije,posto su ionako zatvorene,pa da se ne smrznu do kraja