Da ne otvaram novu temu, jer se radi o istom akvariju u kojeg nisam stavio niti jednu novu ribu, niti jednu novu biljku, a i dalje postoji problem. Da rezimiram u kratko:
Imao sam dva crna molija koja su oba uginula, uginule su mi dvije apistograme agasizzi, a na jednom platiju sam primjetio tanki končasti izmet. Cijeli akvarij sam lječio nematolom, i nakon toga se činilo sve u redu. Ponovno lječenje nematolom sam trebao napraviti za 3 tjedna, ali sam na žalost lječenje napravio za 4 tjedna, jednostavno sam izgubio pojam vremena. No, iako je prošlo 4 tjedna, ja sam napravio potpuno isti postupak kao i prvi puta, očistio sve, usisao dno, promjenio 80% vode i nalio nematol, te nakon toga ponovio postupak čišćenja i izmjene vode. Dva sam dana držao aktivni ugljen u filteru i nakon toga vratio spužvu.
Problem je u tome što su se dogodile čudne stvari:
- nestao mi je jedan Platy, i to ženkica (ja sam mislio da imam dvije ženkice i jednog muškog, ali je ispalo da imam dva muška i ženkicu, koja je jednostavno nestala). Ribicu nisam našao nigdje u akvariju, jednostavno isparila.
- Jedan rhodostomus je jednostavno mršavio sve dok nije uginuo, dok su dva rodostomusa počela dobivat na težini. Taj je rodostomus koji je uginuo i kojeg sam našao na dnu ali bez očiju je cijelo vrijeme plivao i bio živahan kao i svi ostali, jednostavno nije davao nikakve znakove da nešto sa njime nije u redu
- Jedna beta ženkica je dva dana tražila mirnije mjesto i puno mirovala, ali je nakon toga proplivala i sve se vratilo u normalu, evo je pliva kao i druga i nema nikakvih znakova što se s njom događalo dva dana
- ostale ribice se ponašao odlično, plivaju, nema nikakvih znakova da nešto nije u redu.
Ono što me najviše zabrinjava je jedan Platy, i to onaj isti zbog kojeg sam i liječio akvarij od nematoda, opet, nakon dva lječenja, kaka vrlo tanko i često (slika u prilogu), češće od ostalih riba
http://imageshack.us/photo/my-images/14/platya.jpg/Sad mi već stvarno dođe da raskopam cijeli akvarij, poklonim sve ribice te krenem ispočetka, po propisu, sa 2 mjesečnim cikliranjem, sa 1 mjesečnom karantenom, sa drugačijom podlogom.....