Opet ficleki! 
Kao i obično ne bih imala košaricu neke biljke da me ubiješ :red:: Ranunculus inundatus, Eleocharis parvulus + acicularis, Rotala r. var. colorata, Cryptocoryne becketii petchii + parva + wilisii, mrva fissidensa i mrvica UG, Taiwan moss na lava grudici, Marsilea hirsuta i u nju popetljana pelia/Monosolenium tenerum, HM, vodena leća, mini Pogostemon helferi, Helanthium tennelum, ficlek Hydrocotyle verticiliata (iza, još se ne vidi), Glossostigma elatinoides iz emerznog u ogradici od plastike, Hydrocotyle sibthorpioides, Juncus repens.
Podloga je starila 7 mj. u ovom staklu od 5 L: nenamakana zemlja 2 cm, treset 0.3cm i drobljeno hrastovo lišće, puderasti kvarc i kvarcni šareni šljunak 1-2mm u sloju 2 cm.
Ovaj akvarij je bio na prozoru jako dugo za uzgoj puževa botijama i pikanja i pelcanja ficleka, pa mi je pao mrak na oči i sredila sam ga u 20 min.
Hardskejp: kvarcno kamenje iz gorskokotarske šumice, ficlek loze s fissidensom, lava grudica, manje hrastovo lišće.
Temperatura: sobna.
Rasvjeta: stolna lampa sa žaruljom upitne kvalitete.
Filter: za sada još uvijek ne postoji.
Fauna: red čeri i malajke šrimp, 4 crvena planorbisa, 7 Boraras urophtalmoides, jedan svrdlasti svrdlaš, i anentoma za koju se nadam da sam ju poklopila kamenom po glavi jer mi je jela puževe!
Nemam pojma čiji je to bio štos staviti mi anentomu u akvarij za uzgoj puževa za botije ali kak' se veli
revenge is a dish best served cold! :ljuta:
Akvač je na slici malo mutan, al' se, nadam se, bude vidio napredak kroz tjedan dana.
I ne, ne planiram bettu staviti unutra jer će ovaj akvač, kao i
onaj moj NPT od 10 L, biti bez grijača.
Ovo je samo za mini ribice koje moraju biti jedne od onih koje mogu živjeti u čaši vode i biti tolerantne na promjene parametara (ipak je ovo samo 5 L).
Gnojenje: minimalno i odokativno CSM + B, Mg, KH2PO4, K2SO4, kap dnevno EC-a.
.
Izmjene vode bit će 4 dcL dnevno iskuhanom i ohlađenom pipovačom (bez divnog taloga zagrebačke vodurine) da provjerim tezu o algama iz pipe, i isparavnju klora te raspadu kloramina na višim temp., i da naravno ne koristim kelate (npr. Aqua+, onaj vražji FFM i sl.).
Evo i slike mog srednjovjekovnog RO uređaja (il' je to il' ulijevam odmrznutu vodu iz boce).

Eto toliko od mene da se vidi da i ja nekaj radim a ne samo popujem...