Zdravo Betta....
dakle, ja mislim da ovdje svi pisu stvarno sta su uradili kako bi se rijesili algi, a ne da fantaziraju pa tako i ja...u cilju mi je podjeliti sa vama..sta sam ja uradio da bi se rijesio algi..a moze biti da kod vas nece upaliti..ali hoce 90%.
1. Pošišao rotalu, lysmachiu, HM t sve sto sam vidio da je zaraženo
2. izglancao stakla magnetom i skinuo dust algu
3. Promjenio 70-80% vode dva do tri puta za redom (svaki drugi dan ) i usisao dobro podlogu usput
4. Uključi samo jednu lampe, fotoperiod 8 sati+ grolux unutar tog perioda da radi dva sata
5. u tih 5-6 dana nisam gnojio nista
6. nisam cak ni ec dodavao
7.dodao jos jedan tetratec 700+ tetratec 400 kojeg sam imao ( ovaj 400 serija u sebi nije imao biolosku filtracijju..)
Nakon svega ovoga a striktno sam se pridrzavao ..povukla se i koncasta zelena koje je bilo kako u prici ...zelena bradata koja ej bila doslovno kao brada pogotovo na alternaterinim listovima i pozadinskom staklu...
sto se tice cijanobakterije....nocu sam ukljuciovao i to planitam i dalje aeraciju 3-4 sata da radi..i to bi bilo to...slike si vidio..

Gnojenje sam nakon toga poceo po MCI methodi..pa cem ovidjeti...
Ja sam pokusavoa i s EI methodnom ali kod mene nije to prolazilo , ne znam iz kojeg razloga iako sam se pridrzavao svih uputa....bio bi najsretniji da jeste..jer mi se to cinilo nekakko najlaksim...lp,