Srpanj 06, 2025, 21:35:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ili kraj končastoj zelenoj ili akvariju!  (Posjeta: 7168 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline vanjek

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 57
Odg: Ili kraj končastoj zelenoj ili akvariju!
« Odgovori #75 u: Listopad 18, 2011, 13:43:42 poslijepodne »
Ja sam početnik i imam problem sa končastom algom. Da li postoji neka vrsta ribica koja se hrani navedenim algama?
S štovanjem

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #76 u: Listopad 18, 2011, 13:53:10 poslijepodne »
Alge je najbolje i najsigurnije riješiti prirodnim putem.

Iako, Easylife ima jedan dobar proizvod protiv cijano.

Offline amchudin

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #77 u: Listopad 18, 2011, 14:40:30 poslijepodne »
nisam čito temu od početka i neznam da li je netko predložio,ali riješenje svih problema sa končastom je definitivno ALGEXIT od Easy Life.mene je napalo končasta i na akteru sam dobio prijedlog iz Aquashopa za Algexit.na bočici piše da se akvarij treba tretirat 4 tjedna.tjedno ide 10ml na 100L.uz algexit sam u prvom tjednu ubacio i dva sijamca.vjerovali ili ne končasta se povukla skroz več nakon prvih tjedan dana.moja tople preporuka je da si uzmeš algexit odmaHHHHHHHHHHHHHH.za vrijeme upotrebe treba izvaditi aktivni ugljen iz filtera,ako ga ima naravno.evo mali opis
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.b709e09447f74ab481852638583e3488.easy-life-algexit-sredstvo-protiv-zelenih-algi-u-slatkovodnim-akvarijima.aspx

Vejruje nista nisi postigaooo...sami si se je rijesio kratkotrajno...treba se riješiti UZROK...! :dead:

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #78 u: Listopad 18, 2011, 14:48:26 poslijepodne »
Da,treba otkriti prvo uzrok i njega rijesiti,ovo sredstvo vidim kao samo pomoc da se alge sto lakse ociste,inace nema smisla,ako ih se ukloni sa njim,kad ce zbog istoga razloga ponovo nastati

Offline Bacho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #79 u: Listopad 18, 2011, 15:40:17 poslijepodne »
nisam čito temu od početka i neznam da li je netko predložio,ali riješenje svih problema sa končastom je definitivno ALGEXIT od Easy Life.mene je napalo končasta i na akteru sam dobio prijedlog iz Aquashopa za Algexit.na bočici piše da se akvarij treba tretirat 4 tjedna.tjedno ide 10ml na 100L.uz algexit sam u prvom tjednu ubacio i dva sijamca.vjerovali ili ne končasta se povukla skroz več nakon prvih tjedan dana.moja tople preporuka je da si uzmeš algexit odmaHHHHHHHHHHHHHH.za vrijeme upotrebe treba izvaditi aktivni ugljen iz filtera,ako ga ima naravno.evo mali opis
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.b709e09447f74ab481852638583e3488.easy-life-algexit-sredstvo-protiv-zelenih-algi-u-slatkovodnim-akvarijima.aspx

Vejruje nista nisi postigaooo...sami si se je rijesio kratkotrajno...treba se riješiti UZROK...! :dead:
ALGEXIT  se može i preventivno  koristit 5ml da se alge ne vrate

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #80 u: Listopad 18, 2011, 16:07:38 poslijepodne »
ajde nemojte pričat bedastoće...ovaj preparat nikada ne bih koristio u akvariju, možda ciklidnom, ali i o tome bih prije dobro razmislio..
napisao je netko, treba maknut uzrok, a ne uljevat kemikalije u tank kak se kome i kad prohtje..
normalno da piše, i ja bi gore svašta napisal, samo da prodam ;)

opet se vrćamo na staro, radi se o biljnoj akvaristici i tank se može imati čisto normalno bez algi, ili jako malo njih, jer na kraju krajeva ne postoji akvarij bez ijedne alge u njemu, one su sastavni dio tog sustava

Offline amchudin

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Listopad 18, 2011, 16:38:26 poslijepodne »
ajde nemojte pričat bedastoće...ovaj preparat nikada ne bih koristio u akvariju, možda ciklidnom, ali i o tome bih prije dobro razmislio..
napisao je netko, treba maknut uzrok, a ne uljevat kemikalije u tank kak se kome i kad prohtje..
normalno da piše, i ja bi gore svašta napisal, samo da prodam ;)

opet se vrćamo na staro, radi se o biljnoj akvaristici i tank se može imati čisto normalno bez algi, ili jako malo njih, jer na kraju krajeva ne postoji akvarij bez ijedne alge u njemu, one su sastavni dio tog sustava

JA sam napisao da se treba naci uzrok hihihiihihi...

Offline amchudin

• Punopravni član
« Odgovori #82 u: Listopad 19, 2011, 14:47:55 poslijepodne »
negoooooo
dobicu napokon pelcer blixe ;) :klap: :klap: :klap: :klap:..gdje bi ste je vi stavili u akvariju mom..pls pogledajte slike....ako vam nije mrsko? :star:

Offline artal

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #83 u: Listopad 19, 2011, 18:01:07 poslijepodne »
negoooooo
dobicu napokon pelcer blixe ;) :klap: :klap: :klap: :klap:..gdje bi ste je vi stavili u akvariju mom..pls pogledajte slike....ako vam nije mrsko? :star:
Možda u ovaj lijevi kut ispred rotale da malo ublažiš prelaz...
Ma samo nek ona raste dobro pa gdje je da je  ;)
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline amchudin

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Listopad 20, 2011, 09:55:25 prijepodne »
a tu sam je i žiknuo..mislim upiknuo...pa cemo vidjeti...blixa dosla cak iz pet centra Zag...hiihihi..kamo srece da se mogu cesce sta organizovati za bilje---hebeni transport >:(