Aaaaleeelujaaaa

Evo danas napokon obloga gotova.
Sada se moze nastaviti s projektom. A za sada evo par slika:

Slike cijelog akvarija iz oba kuta.

Ovako to izgleda kada se sve otvori. Prostora za rad ima na pretek.

Ove gornje vratnice su spojene i s plinskim amortizerima i klasicnim britvelama + bluemotion stoper. Ipak vratnica je jaaako velika, tako da ipak nebi je zalupio od vrha prema dolje

Evo kako izgleda akvarij sa strane. Ovde se ljepo vidi kako vrata od strujnog ormarica ne zavrsavaju na pocetku akvarija, nego u ravnini s OF boxom, tako da se stream pumpe koje idu u taj prostor se nece niti vidjeti. Tu je i slika s otvorenim vratima od struje(da dojdem samo do struje) kao i slika s otvorenim vratima od struje + gornja vratnica otvorena, pa onda dojdem i do osiguraca.

Ovo je kako se otvara dojni dio. Nije se moglo kako sam ja zamislio samo s 2 vratnice jer bi bila svaka vratnica nesto manje od metar, a nema britvele koja mi moze drzati 1m vrata. Klizna tj. šina vrata isto nisam htjeo jer to draga nije amenovala jer se uvijek vidi ruzna šina od one slobodne vratnice. Tako da smo isli na ovu soluciju. 4 vratnice, sto mi i nece nesto previse smetati u radu jer u prvom dijelu je sump, a drugi dio je elektrika/dozer/RO i sl. Jel bi bilo bolje da je sve slobodno? Bi, ali u nemogucnosti toga, ovo mi je next best thing.

Evo kada se sve skupa otvori na jednoj strani.
To je to dakle. Vidite da ne postoje rucke za otvaranje vratnica, sto bi nam samo poružnjivalo akvarij, a i sam stan. Al nije apsolutno nikakav problem otvarati gore ili dolje vratnice.
Sada sljedece nam je donijeti mora unutra (sto mi je tlaka samo takva, za nekih 700l+150l sump mora trebat cu najmanje 6-7 tura s autom ici po more #&"$#&#$&%"%&#$&), i nakon toga slazemo rockscape, stavljamo ga u tank, stavljamo pijesak, i pustamo da se ciklira. U medjuvremenu mi dolazi svijetlo sto je posebna poslastica, tako da ce se prica zakompletirati.
Eh da, sjecate se one prve slike?

Jel vidite neku sličnost?

Nastavak slijedi...