Svibanj 12, 2025, 09:21:21 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Crkvena zvona  (Posjeta: 40733 vremena)

0 Članova i 16 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: Re: Odg: Crkvena zvona
« Odgovori #125 u: Veljača 28, 2012, 14:58:52 poslijepodne »

zajebi ti taj sorry..

E baš to....

Ja sam dvotaktni skuteraš još uvijek i ne znam da li nekog iritiram, ali mene recimo iritiraju panjevi u autima koji se ponašaju kao da ja imam još recimo 8-9 života na lageru, ono, ak se ubijem zbog njihove gluposti , dići ću se, stresti prašinu i ajmo na drugi nivo..Halooo, ja nikad nisam , niti neću igrati kompjuterske igre, NEMAM nijedan dodatni život na lageru

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #126 u: Veljača 28, 2012, 15:02:36 poslijepodne »
Pošto si se deklarirao kao motorist, možeš meni ne-motoristu objasniti u čemu je gušt stvaranja buke i to pred publikom?
Uvijek motoristi rade predstave u naseljima. Baš u ZG Dubravi, na Poljanicama, vole raditi show jer tamo ima nekoliko kafića sa terasama.

To ne rade pravi bajkeri, a koliko mi je poznato, kolega Faber ne spada među takve.
A skupina motora na istom mjestu normalno da izaziva buku, a tu su još i čudni ljudi u čudnim odijelima sa možda pomalo čudnim načinom razmišljanja i onda normalno da nas "normalni" ljudi pomalo čudno i s nepovjerenjem gledaju...  :)

Hm, sad vidim da ovaj moj post možda ima drugačije značenje nego šta sam mislio reći.
Naime, da nebi neko krivo mislio, kolega Faber je jedan od onih istinskih bajkera i mislio sam da ne spada među ove koji bukom vole privlačiti pozornost pred publikom.
Moje isprike Faberu zbog malog lapsusa.  :)

ako nevozi skuter i nema siltericu umjesto kacige, sve je ok, razumijemo  :)
a sto se bajkera tice, jos se sa nostalgijom sjecam mladih dana i moje trkace masine, jawe 350 :D  prava zvjer na autocesti :D :D
idi bjezi..i dok sam na skuteru bio nosila se jakna i kaciga..od toga je samo kaciga bila preko 2000kuna hehe
I da..dok sam bio pican i ja sam nabrijavao skuter a normalno kad mjenjas jedno..moras i drugo 8) tako da sam i rezonantni auspuh stavio...no danas mi to ide na zivce

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

nerazumjem se u to, neznam sta rade i kako ih nabrijavaju, samo vidim da ide relativno sporo a cuje se kao... kao traktor samo tise :)
ja nemam motor vec 10ak god, tada su negdje tek poceli dolaziti skuteri u hr, znam da smo se smijali kako u italiji svako malo cujes sudar s skuterom a sad ista situacija kod nas. i bili su puno skuplji nego danas, 50ak ccm je bilo 15, 20 i vise tisuca kn, sad ga kupis u pevecu za 2-3 i na 12rata skoro da ni neznas da si kupio

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #127 u: Veljača 28, 2012, 15:14:21 poslijepodne »

zajebi ti taj sorry..

E baš to....

Ja sam dvotaktni skuteraš još uvijek i ne znam da li nekog iritiram, ali mene recimo iritiraju panjevi u autima koji se ponašaju kao da ja imam još recimo 8-9 života na lageru, ono, ak se ubijem zbog njihove gluposti , dići ću se, stresti prašinu i ajmo na drugi nivo..Halooo, ja nikad nisam , niti neću igrati kompjuterske igre, NEMAM nijedan dodatni život na lageru

ma mene neiritiraju, samo se malo zahebavam na tu temu jer mi je malo smjesno kad vidim kako se jako cuje a zapravo ide sporo.
-to i je najgore na motoru, nemas bar neki 'stit' oko sebe kao u autu, i onda mozes poginut zbog budale koliko god ti bio prezan vozac. i ja sam se skoro razbio kad me u nocnim satima neka budala zaobilazila, tj, projurila pored i zagrebala negdje kod retrovizora/rucke, zanjelo me ali sam ga uspio izravnat prije plocnika, sad da je bilo mokro ili da se bile tram.tracnice neznam kako bi zavrsilo, mozda nije bilo bas smrtonosno ali sigurno nije ugodno pasti ni s 70ak km/h na asfalt i jos potrgat motor putem
-ali moras priznati da i mnogi klinci rade pizdarije s im skuterima, znam da ih bar pola u kvartu nit zna znakove nit nema vozacku a jos manje misle o sigurnosti sebe i drugih u tim godinama

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
Odg: Crkvena zvona
« Odgovori #128 u: Veljača 28, 2012, 16:28:08 poslijepodne »
a gle, ja ne radim bedastoće na skuteru ko klinci, ne provlačim se, ne divljam..ali kad me likovi idu prestizati tih prije nasipa (?!??!? debila i morona) u nepreglednim zavojima ( kretena i budala?!?!? ) , kada samo što me ne oćešu , iako nitko ne dolazi iz suprotnog smjera..ono, poželim imati rakete na skuteru s prednje strane...

mislim, teško da bi ženi i djetetu došli objašnjavati da su ostale bez oca i muža zbog njihove debilnosti koja graniči s lobotomijom... X-(

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #129 u: Veljača 28, 2012, 22:56:59 poslijepodne »
Meni je žena dala ultimatum il skuter il ona... Mogao sam birati nakon što mi je u istom danu dva puta auto oduzeo prednost  srećom preživio

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #130 u: Veljača 28, 2012, 22:59:34 poslijepodne »
ma...4 kotača su 4 kotača... volim motore, ali brate mili, možda dramatično zvuči ali moram i na dijete misliti...
nevjerojatno mi je koliko je ega i ludila po cesti...

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #131 u: Veljača 28, 2012, 23:05:45 poslijepodne »

zato se ja od 2007/08 od kad mi se prvo dijete rodilo više i ne vozim na vespi....sam se zamislim na cesti kak padam i to je dovoljno da me odvrati...iako me vuče ponekad istina...

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #132 u: Veljača 28, 2012, 23:55:43 poslijepodne »
Ja sam dvotaktni skuteraš još uvijek i ne znam da li nekog iritiram

Tebi sam već otkad reko da si kupiš motor. Imaš onaj naš bajkerski kodeks u sebi...
A sad da nebi bilo da se ulizujem adminu, evo ti  :harhar1: skuterašu jedan!

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #133 u: Veljača 29, 2012, 09:59:46 prijepodne »
 :D :D :D

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Crkvena zvona
« Odgovori #134 u: Veljača 29, 2012, 10:33:10 prijepodne »
Eto i auto vozim(nazalost)i skoro sam pokupio skuterasa,ulazim na glavnu cestu..sa moje lijeve strane auto daje zmigavac i skrece u sporednu..ja krecem na glavnu cestu i u isto vrijeme leek na necujnom maxi skuteru zaobilazi auto koji ide na sporednu ulicu i umalo da udari u mene.Nit sam debila cuo nit vidio.Eto..mogo je nastradat radi mene iako bi me udario od iza u auto.Nista..stajem,otvaram prozor on staje pored mene i jebe majku,otkopcavam pojas i leek se brzo smiruje kao "malo je falilo.."ispricao se covjeku i rekao da sam i ja na 2 kotaca vec dosta dugo ali da se tako ne vozi..nit sam ga mogao vidit niti sam ga cuo(serijski auspuh).Da sam cuo bio bi pripremljen da mi dolazi..a ovako..
Iducih par kilometara voznje u autu mi je bilo najteze kad sam dosao k sebi,noge su mi se odsijekle kad sam shvatio sto se moglo desit :(

Ipak sam za otvoren auspuh,premda se na cetverotaktnim skuterima bas i necuju.Maxi skuteri?danas imaju kubikaze kao i motocikli a neki su i skuplji od motocikala..i idu skoro kao motocikl,ne cuju se,brzi su,glomazni su i nemaju ciklistiku motora a i strah me za te kocnice?ja uvijek spustim nizu dok kocim tako kocim i sa masinom a oni?
Ne znam..jednom sam vozio na mrvicu duzi put maxiskutera i sasro sam se ko nikad u zivotu em pri prestizanju em sto se apsolutno ne cujem em sto nemam brzine.udobno ali...
To je moje misljenje i naravno da se drugi ne moraju slagat.Ali kad je nesto brze od auta u prometu..trebalo bi se cuti da ga drugi vozaci bar cuju ako ga ne vide na vrijeme.

A kad smo vec kod auspuha..vec odavno neke marke auspuha imaju oznaku "ulicno legalni"Dakle postoje auspusi koji imaju legalandB za ulicu.
Zapravo..ni ne znam koliko je dB dozvoljeno?
Volio bi izmjerit na svom koliko ima sa dbkillerom i bez.
P.s. vec duze vozim sa,jer mi se potrosila vuna :D

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

trnac

• Gost
« Odgovori #135 u: Ožujak 02, 2012, 15:46:29 poslijepodne »
Neću ulaziti u vozačku kulturu vozača na 2 i 4 kotača.
Ono što mogu sa sigurnošću reći da i jednima i drugima nedostaje edukacije i poštovanja prema drugim sudionicima u prometu.

Davanje zvučnih signala je privilegija koja se koristi samo u slučaju hitnih slučajeva i kada je u pitanje dovedena sigurnost.
Ako netko potrubi na cesti, znači da ima razloga za to. Vozila hitne, policije ili vatrogasaca koriste sirenu samo u slučaju da su u hitnoj intervenciji.
Zamislite situaciju da zbog buke prometa (otvorenog auspuha) ne čujete trubu nekog vozila ili sirenu hitne/policije/vatrogasaca?

Poznato je da je buka izaziva stres. Vozačima na 4 kotača sigurno nije ugodno kada pored njih prođe "otvoreni" i dobro ih protrese.
Na taj način samo se produbljuje jaz između vozača 2/4 kotača jer biti bučan je iskazivanje nepoštovanja prema drugima.

Skidanje db killera odnosno bučniji motori/skuteri neće ništa napraviti po pitanju sigurnosti vozača na 2 kotača.

Faber, tebi ne mogu pomoći što se tiče mjerenja buke sa i bez db killera jer vidim da si u Dubrovniku.
Za one iz ZG koje to isto zanima mogu mi se javiti. U ZG sam, Trnovčica. http://www.zmz.hr/kontakt.aspx
Imam zvukomjer i možemo napraviti mjerenje.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #136 u: Ožujak 02, 2012, 21:26:17 poslijepodne »
Gle, prije par godina na Mostu mladosti sam sa starim Ducato kamiončićem koji nema retrovizore za mrtvi kut skoro pokupio skuteraša kad sam se prestrojavao udesno.
Moja krivica, al ja ga stvarno nisam imao šanse vidjeti. Srečom, navozao sam se svega i svačega od gradskih auta preko nabrijanih sportaša do terenaca i velikih kombija i već znam na cesti ko me može vidjeti u kojoj poziciji, a ko ne. Ima opet i onakvih šofera koji bi te vidjeli da im se da okrenuti glavu dok se prestrojavaju. Na motoru sam isto doživio svačega u prometu. Nije ugodno ni kad si u autu pa drugi auto ili još gore nešto veće krene na tebe, a da tako nešto doživiš na dva kotača onda nebi tako pričao.
Nije stvar u tome da staviš neki auspuh da se ljudi zgražavaju kad prolaziš cestom ni turiranje pred susjedovom kućom nego čisto da u prometu onaj pokraj tebe ima do znanja da je neko vozilo kraj njega. Zvuk motocikla nije bučniji od sirene, a isto tako može spasiti ljudski život.
Na Slavonskoj je bio slučaj kad se skuteraš na semaforu proguro ispred kamiona s prednje desne strane. Ovaj ga iz kabine nije mogao vidjeti, a igrom slučaja krenuo je prije njega.
Moram li pričati šta se dalje desilo...

trnac

• Gost
« Odgovori #137 u: Ožujak 02, 2012, 22:36:43 poslijepodne »
Upravo ono što sam rekao na početku.
S time da se radi i o tehnikama vožnej i opremljenosti vozila. Na retrovizore se zaista nisam sjetio.
U ovom drugom slučaju je motociklist kriv. osim što se ugrao sa desne strane, napravio je povredu "osobnog" prostora vozača.

Taj osobni prostor sam našao u knjizi Govor tijela, Allana Peasea.
Psiholozi su primjetili da vozači automobila, kada je u pitanju njihov teritorij, reagiraju na način koji se počesto potpuno razilikuje od njihova uobičajena društvenog ponašanja.
Čini se da automobil ponekad ima uzvišeni učinak na veličinu osobnog prostora. U nekim slučajevima njihov se teritorij povećava i do deste puta više od normalne veličine, pa takovozač vjeruje da njemu pripada 9 do 10 metara ispred i iza njegova automobila. Kada drugi vozač naglo izbije ispred njega, čaj bez vidljive opasnosti, vozača može zahvatiti takva fiziološka promjena da odjednom pobjesni, pa čak i napadne drugog vozača.

Da si ti na kamiončiću imao tehničke dodatke koji eliminiraju mrtvi kut, a da je motocikslist u drugom slučaju bio obazriv prema drugim vozačima, oba slučaja se vrlo vjerojatno ne bi dogodila.
Povećanje buke nije rješenje.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Odg: Re: Crkvena zvona
« Odgovori #138 u: Ožujak 02, 2012, 23:18:58 poslijepodne »

To je moje misljenje i naravno da se drugi ne moraju slagat.Ali kad je nesto brze od auta u prometu..trebalo bi se cuti da ga drugi vozaci bar cuju ako ga ne vide na vrijeme.

Većina nas vozi malo preko dozvoljene brzine pa ispada da oni voze debelo brže, ako su brži od auta. A što se tiče zvuka čujem motor tek kada me prestigne, rijetko kad je iza mene tako da mislim da buka nema nikakvu sigurnosnu funkciju, osim da budu lakši, jači, brži i potroše manje goriva.
Ta buka motora mi nigdje ne smeta osim pod mojim prozorom (susjed dok prolazi prilaznim putem do svoje kuće uvijek na sekundu navije do daske - slučajno  ;)) ili u šumi dok planinarim. Cijela brda se tresu a od cvrkuta ptica niti C.
« Zadnja izmjena: Ožujak 02, 2012, 23:22:09 poslijepodne od Marko_Sp »

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #139 u: Ožujak 02, 2012, 23:20:52 poslijepodne »
U ovom drugom slučaju je motociklist kriv. osim što se ugrao sa desne strane, napravio je povredu "osobnog" prostora vozača.

Je kriv, al da ga je šofer čuo, ovaj bi sad bi živ. Ovako mu je prešao kotačem preko glave.
Idem i ja između auti na semaforu, al trudim se pazit da ne budem nikom u mrtvom kutu i rađe ga malo sturiram da me vozač pored mene primjeti pošto moj 250-kubikaš i ne proizvodi neku gromoglasnu buku.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #140 u: Ožujak 02, 2012, 23:25:09 poslijepodne »
Sad bismo svi trebali uživati u buci kako bi oni slobodno izvodili pi :-X arije?

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #141 u: Ožujak 02, 2012, 23:34:14 poslijepodne »
Šta to tvoj auto ne proizvodi buku? Ili taj kamion šta je ovom prešao preko glave? I kakve to pizdarije?
Kaj je pizdarija kad motorista prođe između auti koji stoje na semaforu kad za to ima mjesta?
Il je problem u ljubomori šta se s autom mora čekat u koloni ili šta nekom žena neda da si kupi motor? A koji muški nebi htio motor???
Pa onda liječe komplekse tako da nam namjerno pokušavaju prepriječit put!

trnac

• Gost
« Odgovori #142 u: Ožujak 02, 2012, 23:50:53 poslijepodne »
Šta to tvoj auto ne proizvodi buku? Ili taj kamion šta je ovom prešao preko glave? I kakve to pizdarije?
Kaj je pizdarija kad motorista prođe između auti koji stoje na semaforu kad za to ima mjesta?
Il je problem u ljubomori šta se s autom mora čekat u koloni ili šta nekom žena neda da si kupi motor? A koji muški nebi htio motor???
Pa onda liječe komplekse tako da nam namjerno pokušavaju prepriječit put!

Ipak je problem u osobnom prostoru kojeg sam naveo par postova prije.
Kao što nema nikakve ugode u guranju u liftu (pa iiiiiima mjesta), tramvaju i sličnim prigodama, tako nema ugode ni u guranju na cesti.
Možda je motoristima 2 cm lufta OLALA mjesta za proći, meni se osobno od toga diže kosa na glavi. I ne, nisam ljubomoran na motoriste. Ni najmanje. Najviše me smetaju prdilice koje se proguraju i onda ih još putem prestizati jer se jedva vuku po cesti.

Pravila u vožnji nisu da se krše nego da se poštuju.
Ako nije tako onda bi u zakone trebalo uvesti da se motorist smije progurati sa desne strane vozila ukoliko ima otvoren auspuh od barem 100 dB(A).
« Zadnja izmjena: Ožujak 02, 2012, 23:56:58 poslijepodne od trnac »

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #143 u: Ožujak 03, 2012, 00:03:34 prijepodne »
Pa nije to guranje, po Slavonskoj proć između auti na semaforu. Ima mjesta više nego dovoljno. U vožnji ne podržavam. Al neki baš kad te vide namjerno zaprečuju put. Il kad debil otvori vrata na semaforu...
Mislim da je preko 100 RIP tema prošle godine na motori.hr više nego dovoljno.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #144 u: Ožujak 03, 2012, 08:37:16 prijepodne »
Ja im se uvijek malo pomaknem da mogu proći jer imam fobiju da će zapeti i odkinuti retrovizore, udubiti mi vrata i razbiti se :D

A od onih seljačina koji namjerno turiraju ispred kafića (koji se nalaze u stambenim zgradama btw) mi je zlo.   :dead:

Sva sreća da živim daleko od grada i jedina buka koja me može smetati je lajanje mog psa. Da sam u blizini neke crkve koja zvoni svakih 15 min ta bi već gorjela.

Offline reebeech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #145 u: Ožujak 03, 2012, 11:43:56 prijepodne »
ja smatram da kad bi se i motoristi i vozaci normalnije ponasali u vise uvazavali jedni druge (i naravno pratili sta se dogada a ne kopali nos) da bi bilo 3x manje tenzija...

evo mojih situacija...
1. vozim se po vukovarskoj u srednjoj traci, normalnom brzinom..umjeren promet...odjednom s desne strane strane po crti proletava neki lik na motoru sa valja 50 km/h brze od mene sa otvorenim auspuhom i tako me scimo da sam infarkt skoro dobio...instinktivno skrenem malo ulijevo, 30 cm....kad za 2 sekunde s lijeve strane po crti proletava drugi...obojicu cujem jos 3 km naprijed...a dok su se priblizavali od iza, nisam cuo apsolutno nista...a kroz promet su prebrzo dosli da bi ih skuzio...i onda mi takvi idu govorit da ja ne pazim na njih i da sam mu oduzeo prednost i sl.... svaka cast pravim motoristima koji se voze kak spada, ali zbog ovakvih budala njima pada ugled...nemam nista protiv zvukova motora i auta, dapace volim cut neki dobar, pravi zvuk...ali po meni to ne doprinosi njihovoj sigurnosti...kao ni duga svjetla...vise mi to smeta nego kaj bi moglo pomoc...

2. frajer na kineskom prdekalu se gura na semaforu...dode na pvo mjesto..upali se zeleno i on krece...3 min da dostigne svojih 45 km/h i onda prdi do iduceg semafora...a kolona pizdi iza njega...konacno se oslobodi mjesto da ga prodemo, stignemo na drugi semafor na crveno, i on opet se gura naprjed...i tako par semafora...nisam agresivan, al u nekoliko navrata mi je doslo da poguram...pa zar je tolko glup da ne vidi da samo smeta...

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #146 u: Ožujak 03, 2012, 11:53:39 prijepodne »
...pa zar je tolko glup da ne vidi da samo smeta...

potpisujem sve ovo iznad osim da volim čut dobar zvuk motora. uvijek me fasciniraju nečujne mašine. a kako sam biciklist dobro znam da sam "mekan" i ne guram se na semaforu ispred autih da bi me onda oni svi pretekli - ne uvijek na siguran način, pa na slijedećem semaforu ponovo...

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #147 u: Ožujak 03, 2012, 16:46:32 poslijepodne »
Samo kratak naputak da znate kako se otprilike imate ponašat pri susretu s bajkerom u prometu  :)

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #148 u: Ožujak 03, 2012, 17:12:11 poslijepodne »
kad bi svi bili korektni u prometu i drzali se pravila nebi ni guzvi bilo..ali mislim da ce to zauvjek ostati samo na teoriji..jedino mozda dok nas jednoga dana nepocnu roboti vozit okolo  :) a istini za volju, svi mi krsimo pravila i svi smo ponekad debelo nekorektni, cak i kao pjesaci. svako malo neka budala istrcava pred auto, ili neki deda misli da pretrcava cestu a u biti je jako spor.. :D a najbolje mi kad se ljudi vuku preko zebre pa ti jos nesto sere, da je zebra, smije izletit kak hoce a ti koci ko budala...i sta, da ga ja sad pratim dok nepocne prelazit tamo gdje nesmije, a to ce biti 50ak m dalje, i zgazim ga i kazem gle nema pjesackog sta ti hoces  -?
a nije uvjek dobro da su necujene masine, mislim ne da je u redu turirat kola na semaforu ali teze ti je cuti kad kad neko dolazi, ko oni elektro, pjesaku i na motoru, vec po samom zvuku znas gdje je, koliko brzo prilazi, itd.. nismo mi navikli da to brzo vozi a nema nikakvog zvuka :)

-da respect, pogotvo tamo negdje u texasu gdje slobodno mogu poluautomat objesit iza bisage na harleyu :)

trnac

• Gost
« Odgovori #149 u: Ožujak 04, 2012, 09:27:14 prijepodne »
Za elektromobile sam negdje čuo da moraju proizvoditi određeni zvuk dok sporije voze jer su tada skoro pa nečujni.
Nakon određene brzine ili broja okretaja sama mašina postaje dovoljno bučna i taj dodatni zvuk se isključuje.