ništa kuhaču u ruke pa mješaj
stvarno razmišljaš ludo ako misliš da je nekom zarada od 1-2 ili ko zna koliko kuna isplativa
, pa u osobnom autu
prevozi sjebano more recimo u ZG.

Kako ti ne bi bilo isplativo prodavati nešto što si natočio u karnistere, imao par kuna troška... pa prodati za 2 kune po litri kako si napisao!?
Prošli tjedan sam utočio 50 litara mora u 2 karnistera, išao sam ionako usput na potezu Ri-Zg. Vremenski mi je to uzelo jednu cigaretu vremena...
Istom analogijom da sam natočio recimo 400 litara vode, to bi trajalo nekih pola sata- sat maksimalno. Po tvom bi to kupio za 800 kuna. Kako bi to bilo isplativo meni ili neisplativo tebi??? Pa to samo da odem do Rijeke i nazad u istom danu, platim oko 200 kuna benzina i 120 kuna cestarine... bi zaradio skoro 500 kuna da idem prodavati ili popušio da idem kupovati.
No isto tako za tvoju cijenu od 2 kune po litri bi za tih 400 litara mora potrošio 800 kuna a sol za istu tu količinu od 400 litara mora bi me koštala točno 273 kune, al ajmo brojkica radi reći da je 300 kuna trošak soli pa da nam more bude malo slanije. Kad sam ja učio matematiku to je bila razlika od 500 kuna za 400 litara vode.
Za tih 500 kuna razlike si kupim skoro još toliko soli i još jednom odem s nekim (da podijelimo troškove) po istih onih 400 litara mora u Rijeku, i još odemo na čevape!
Da se razumijemo, ja jesam da se stavi Jadransko more u akvarij, ali ne po cijeni od 2 kune po litri... Tako da ono što si napisao "
prije 1 mj stavio friško more u oglas da dopeljam usput 2kn/l al niko ni da trepne" me uopće ne čudi.
I totalno sam za to da se dogovori neki grupni odlazak po Jadran sa nekim kombijem... ali kažem ne za 2 kune po litri.
Isto tako ja sam apsolutno za da ti ili bilo tko drugi stavite cijenu mora koju god hoćete, to je tvoje/vaše apsolutno pravo i to maksimalno poštujem, no isto tako smatram da mogu dati i svoje mišljenje o osobnoj isplativosti toga. Na ostalima je da si sami procijene i iskalkuliraju.
Sad gledam, pa litra mineralne vode, "Sarajevski kiseljak" je u skupom Konzumu 2,39kn maloprodajna cijena sa svim troškovima i porezima. Pa nije valjda litra besplatnog Jadrana skoro iste cijene kao mineralna vode iz druge države sa svim trošarinama!?
P.S. Također ako se radi o usputnom prolazu uz more, mislim da je dovoz neke normalne količine mora (koje na kraju krajeva nije ničije naše vlasništvo da ga uopće možemo prodavati) stvar usluge, i prije ću napraviti nekom uslugu i dovest mu more kad sam usput nego mu to još i "masno" naplatiti. Nekako mislim da će kolega akvarist to više cijeniti.