Svibanj 02, 2025, 15:58:35 poslijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Morska voda u ZG  (Posjeta: 6212 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline božidar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb-trnje
Odg: Morska voda u ZG
« Odgovori #25 u: Rujan 18, 2011, 23:38:13 poslijepodne »
 :up:  :) :zagrljaj: :) :up: :up:
HR/ZG/trnje

Offline šištro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #26 u: Rujan 19, 2011, 00:04:59 prijepodne »
ako treba imam ja kombi samo treba skupit dovoljan broj ljudi...tj da se isplati otic i vratit... :)
my dragon in my <3

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #27 u: Rujan 19, 2011, 00:17:04 prijepodne »

Ako se svima isplati onda se i ja pridružujem.  :)

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #28 u: Rujan 19, 2011, 00:46:35 prijepodne »
i tak je propala prodaja soli u trgovinama iako trgovci nemaju pravo viđenje totalnog prestanka prodaje zamjenske soli za more  :D

nisam mogao odolit, nek se brise ako smeta temi

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #29 u: Rujan 19, 2011, 06:41:40 prijepodne »
ak je tak, odoh i ja u morsku :D
jer mi se ne mučka doma i nemam love za ro :D

Offline RHEM

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #30 u: Rujan 19, 2011, 11:16:20 prijepodne »
ak je tak, odoh i ja u morsku :D
jer mi se ne mučka doma i nemam love za ro :D
a čime si mislio ishlaplenu vodu nadomjestit,, morem???

Offline GoranC

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
    • Prvi veći tank i jedini pravi
« Odgovori #31 u: Rujan 19, 2011, 16:51:35 poslijepodne »
Treba nabaviti spremnik od 1000l barem, to su oni po gradilištima koji služe za pitku vodu, mogu pogledat pa javim, sve ovo s kanisterima je muka...

Offline akvarista-zg

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Rujan 19, 2011, 22:23:43 poslijepodne »
evo ja posjedujem svu potrebnu opremu...za ovo sto se ovdje prica
imam kamion i rostfraj cisternu od 5000 litara, gorivo cestarina i ostali troskovi su za nabavku vode cca 3000 kuna
pa ako se svi skupa mozete organizirati da se naruci npr 3000 litara po cijeni kunu litra....idemo u transport

Offline RHEM

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Listopad 19, 2011, 20:54:04 poslijepodne »
 ja sam Iz Crikve imam lokaciju u Dramlju (kod  rest. Lanterna) mogu vam osigurat utičnicu iz ribarske kućice more je odlične kvalitete nema vrulja ni ispusta u blizini, autom do mora 1m. (samo sumljam u takvu akciju , prije 1 mj stavio friško more u oglas da dopeljam usput 2kn/l al niko ni da trepne)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #34 u: Listopad 19, 2011, 21:20:17 poslijepodne »
evo, 500 litara meni :) ajmo dalje :D

Offline božidar

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Listopad 19, 2011, 21:30:24 poslijepodne »
paaaa.... nisam optimist :D :D ;)

kad bi se uspio organizirat kombi na mjesečnoj bazi, sa 2 jaka recimo, ja sam za... mjesečno bi imao nekih 50-100 litara narudžbe...

Vedrane Vedrane, često mi nešto mjenjaš mišljenje  :D :D :D
Ja sam rekao da meni treba oko 550L samo je pitanje dana  X-( , akvarij će mi tek drugi tjedan biti spreman i na mjestu da bi uopće mogel nekaj u njega staviti, a nemam vodu gdje držati za to vrijeme, paaa... ako možete pričekat tjedan do 10 dana da popunimo kombi ja sam sigurno za.
HR/ZG/trnje

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #36 u: Listopad 19, 2011, 21:34:33 poslijepodne »
prije 1 mj stavio friško more u oglas da dopeljam usput 2kn/l al niko ni da trepne)

super, pripremi 1000 kn Rhemu. :D

Božo, kaj se mene tiče ja tebe čekam koliko je god potrebno! ;)

Offline božidar

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Listopad 19, 2011, 22:00:18 poslijepodne »
 :up: ma znam, ali kad se već ponovo aktivirala tema javil sam se da se zna da ima zainteresiranih, doduše većina već ima aktiviran akvarij, samo  Vedran i ja izgleda krećemo iznova, od početka.  :)
HR/ZG/trnje

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #38 u: Listopad 19, 2011, 22:19:15 poslijepodne »
ja ne krećem iznova, a vi bi mogli malo bolje čitat postove....

Offline Roni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #39 u: Listopad 20, 2011, 13:21:55 poslijepodne »
Evo i mojeg viđenja isplativosti za odlazak po more pod ovakvim uvjetima jer ne kužim...

Ako čovjek sam doma priprema morsku vodu (pod uvjetom da ima RO uređaj) cijena će mu biti otprilike 70-80 lipa po litri vode (ne računajući trošak vode). Ovo je neki prosjek cijene soli i omjera kila soli na 30 litara vode.

Naravno da Jadransko more ima svojih prednosti, evo ja sam baš neki dan ubacio 50 litara u svoj akvarij i akvariju je super. I svaki puta kad sam u mogućnosti ću ponovo uzeti svježe i čisto more. Ali ne pada mi na pamet plaćati isto kunu ili dvije.

Isto tako kad se radi vlastito more onda nema raznih rizika o čistoći mora, čistoći prijevoza, ugibanja mikroorganizama tokom stajanja mora. Također se vrlo lako može odrediti točna količina koja nam treba, i koliko često nam treba.

Sa ovim nisam htio nikome remetiti planove, i ovo je isključivo moj osobni stav. No cijena od kune (pogotovo dvije) je puno preskupa za nešto što uglavnom zahtjeva posao od "umoči karnister, čekaj 2 minute i donesi do auta" posao.
http://www.roni-reef.com (nema više, recesija je)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #40 u: Listopad 20, 2011, 22:09:45 poslijepodne »
..ali tu je benzin, cestarina, amortizacija auta...jedno je kad netko ide, pa mu je , kao, usput..onda možemo pričat o umakanju i čekanju 2 minute, ali ako se ide ciljano samo po to, onda moraš sve ostale parametre uzet u obzir

i da, s vremena na vrijeme je akvariju zbilja super od pravog mora....

Offline RHEM

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Listopad 26, 2011, 18:17:55 poslijepodne »
Evo i mojeg viđenja isplativosti za odlazak po more pod ovakvim uvjetima jer ne kužim...

Ako čovjek sam doma priprema morsku vodu (pod uvjetom da ima RO uređaj) cijena će mu biti otprilike 70-80 lipa po litri vode (ne računajući trošak vode). Ovo je neki prosjek cijene soli i omjera kila soli na 30 litara vode.

Naravno da Jadransko more ima svojih prednosti, evo ja sam baš neki dan ubacio 50 litara u svoj akvarij i akvariju je super. I svaki puta kad sam u mogućnosti ću ponovo uzeti svježe i čisto more. Ali ne pada mi na pamet plaćati isto kunu ili dvije.

Isto tako kad se radi vlastito more onda nema raznih rizika o čistoći mora, čistoći prijevoza, ugibanja mikroorganizama tokom stajanja mora. Također se vrlo lako može odrediti točna količina koja nam treba, i koliko često nam treba.

Sa ovim nisam htio nikome remetiti planove, i ovo je isključivo moj osobni stav. No cijena od kune (pogotovo dvije) je puno preskupa za nešto što uglavnom zahtjeva posao od "umoči karnister, čekaj 2 minute i donesi do auta" posao.
ništa kuhaču u ruke pa mješaj  :klap:  stvarno razmišljaš ludo ako misliš da je nekom zarada od 1-2 ili ko zna koliko kuna isplativa  :icon-money:, pa u osobnom autu  :k050:prevozi sjebano more recimo u ZG.
 :roll:

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Listopad 26, 2011, 19:17:55 poslijepodne »

ništa kuhaču u ruke pa mješaj  :klap:  stvarno razmišljaš ludo ako misliš da je nekom zarada od 1-2 ili ko zna koliko kuna isplativa  :icon-money:, pa u osobnom autu  :k050: prevozi sjebano more recimo u ZG.

Kako ti ne bi bilo isplativo prodavati nešto što si natočio u karnistere, imao par kuna troška... pa prodati za 2 kune po litri kako si napisao!?

Prošli tjedan sam utočio 50 litara mora u 2 karnistera, išao sam ionako usput na potezu Ri-Zg. Vremenski mi je to uzelo jednu cigaretu vremena...
Istom analogijom da sam natočio recimo 400 litara vode, to bi trajalo nekih pola sata- sat maksimalno. Po tvom bi to kupio za 800 kuna. Kako bi to bilo isplativo meni ili neisplativo tebi??? Pa to samo da odem do Rijeke i nazad u istom danu, platim oko 200 kuna benzina i 120 kuna cestarine... bi zaradio skoro 500 kuna da idem prodavati ili popušio da idem kupovati.

No isto tako za tvoju cijenu od 2 kune po litri bi za tih 400 litara mora potrošio 800 kuna a sol za istu tu količinu od 400 litara mora bi me koštala točno 273 kune, al ajmo brojkica radi reći da je 300 kuna trošak soli pa da nam more bude malo slanije. Kad sam ja učio matematiku to je bila razlika od 500 kuna za 400 litara vode.

Za tih 500 kuna razlike si kupim skoro još toliko soli i još jednom odem s nekim (da podijelimo troškove) po istih onih 400 litara mora u Rijeku, i još odemo na čevape!

Da se razumijemo, ja jesam da se stavi Jadransko more u akvarij, ali ne po cijeni od 2 kune po litri...  Tako da ono što si napisao "prije 1 mj stavio friško more u oglas da dopeljam usput 2kn/l al niko ni da trepne" me uopće ne čudi.
I totalno sam za to da se dogovori neki grupni odlazak po Jadran sa nekim kombijem... ali kažem ne za 2 kune po litri.
Isto tako ja sam apsolutno za da ti ili bilo tko drugi stavite cijenu mora koju god hoćete, to je tvoje/vaše apsolutno pravo i to maksimalno poštujem, no isto tako smatram da mogu dati i svoje mišljenje o osobnoj isplativosti toga. Na ostalima je da si sami procijene i iskalkuliraju.

Sad gledam, pa litra mineralne vode, "Sarajevski kiseljak" je u skupom Konzumu 2,39kn maloprodajna cijena sa svim troškovima i porezima. Pa nije valjda litra besplatnog Jadrana skoro iste cijene kao mineralna vode iz druge države sa svim trošarinama!?

P.S. Također ako se radi o usputnom prolazu uz more, mislim da je dovoz neke normalne količine mora (koje na kraju krajeva nije ničije naše vlasništvo da ga uopće možemo prodavati) stvar usluge, i prije ću napraviti nekom uslugu i dovest mu more kad sam usput nego mu to još i "masno" naplatiti. Nekako mislim da će kolega akvarist to više cijeniti.

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Listopad 27, 2011, 17:19:04 poslijepodne »
mislim da se čovjeku koji to radi treba to platit,nije to samo natočiti(točio sam 500 lit aLI kad bi bila cisterna dalo bi se to fino napravit.)
treba to po zagrebu rastočit,oprat kanistre,cisternu i slično,mislim da ideja može zaživjet ali pod uvjetom
da se cjena spusti a to je moguće ako se ide na kolićinu znaći ne 500 lit nego  recimo 2500 lit
onda bi se u toj računici našao onaj ko vozi vodu i onaj tko ju kupuje :up:

Offline GoranC

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
« Odgovori #44 u: Listopad 27, 2011, 17:46:55 poslijepodne »
1Kn / 1 Litra maximalna cijena, sve drugo neide.

Offline božidar

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Listopad 27, 2011, 20:12:50 poslijepodne »
slažem se, 1kn/1L,  cca 2,5h do mora + 2,5h nazad + recimo 1h punjenje( ako je na el.pumpu) = okvirno 6 sati + 2 do 3 sata razvoz i pražnjenje, s tim da se ne ide od vrata do vrata nego kod onog tko najviše naruči je postaja, ostali dolaze k njemu. Dakle cca 8-9 sati, da je satnica 100kn to je 800-900kn + gorivo 500kn (neznam kolko troši pa je to okvirno) znači 1400kn. Što znači da bi čovjeku bilo rentabilno trebao bi i toliko litara dovesti odnosno cca 1500L mora.
HR/ZG/trnje

Offline RHEM

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Listopad 27, 2011, 22:00:33 poslijepodne »

ništa kuhaču u ruke pa mješaj  :klap:  stvarno razmišljaš ludo ako misliš da je nekom zarada od 1-2 ili ko zna koliko kuna isplativa  :icon-money:, pa u osobnom autu  :k050: prevozi sjebano more recimo u ZG.

Kako ti ne bi bilo isplativo prodavati nešto što si natočio u karnistere, imao par kuna troška... pa prodati za 2 kune po litri kako si napisao!?

Prošli tjedan sam utočio 50 litara mora u 2 karnistera, išao sam ionako usput na potezu Ri-Zg. Vremenski mi je to uzelo jednu cigaretu vremena...
Istom analogijom da sam natočio recimo 400 litara vode, to bi trajalo nekih pola sata- sat maksimalno. Po tvom bi to kupio za 800 kuna. Kako bi to bilo isplativo meni ili neisplativo tebi??? Pa to samo da odem do Rijeke i nazad u istom danu, platim oko 200 kuna benzina i 120 kuna cestarine... bi zaradio skoro 500 kuna da idem prodavati ili popušio da idem kupovati.

No isto tako za tvoju cijenu od 2 kune po litri bi za tih 400 litara mora potrošio 800 kuna a sol za istu tu količinu od 400 litara mora bi me koštala točno 273 kune, al ajmo brojkica radi reći da je 300 kuna trošak soli pa da nam more bude malo slanije. Kad sam ja učio matematiku to je bila razlika od 500 kuna za 400 litara vode.

Za tih 500 kuna razlike si kupim skoro još toliko soli i još jednom odem s nekim (da podijelimo troškove) po istih onih 400 litara mora u Rijeku, i još odemo na čevape!

Da se razumijemo, ja jesam da se stavi Jadransko more u akvarij, ali ne po cijeni od 2 kune po litri...  Tako da ono što si napisao "prije 1 mj stavio friško more u oglas da dopeljam usput 2kn/l al niko ni da trepne" me uopće ne čudi.
I totalno sam za to da se dogovori neki grupni odlazak po Jadran sa nekim kombijem... ali kažem ne za 2 kune po litri.
Isto tako ja sam apsolutno za da ti ili bilo tko drugi stavite cijenu mora koju god hoćete, to je tvoje/vaše apsolutno pravo i to maksimalno poštujem, no isto tako smatram da mogu dati i svoje mišljenje o osobnoj isplativosti toga. Na ostalima je da si sami procijene i iskalkuliraju.

Sad gledam, pa litra mineralne vode, "Sarajevski kiseljak" je u skupom Konzumu 2,39kn maloprodajna cijena sa svim troškovima i porezima. Pa nije valjda litra besplatnog Jadrana skoro iste cijene kao mineralna vode iz druge države sa svim trošarinama!?

P.S. Također ako se radi o usputnom prolazu uz more, mislim da je dovoz neke normalne količine mora (koje na kraju krajeva nije ničije naše vlasništvo da ga uopće možemo prodavati) stvar usluge, i prije ću napraviti nekom uslugu i dovest mu more kad sam usput nego mu to još i "masno" naplatiti. Nekako mislim da će kolega akvarist to više cijeniti.

ok pobjedio si matematika ti ide tu ti ne zavidim :up:
! sorry kolega možda imaš pravo da je 2kn preskupo
al kad trebaš recimo 100l mora a tank ti je bolestan dao bi i više (ja bi),
ako smatraš je nekome usput dovesti 100l mora u osobnom autu u svojim kanistrima pa se još zajebavati
sa pretakanjem "usput postaje tlaka " jer kad idem za zg idem sa sasvim drugim razlogom
a kad bi mi bilo za zeku pa još i službena kola  prevoz mora bi  bio badava !

Offline Roni

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Listopad 27, 2011, 22:29:07 poslijepodne »

ok pobjedio si matematika ti ide tu ti ne zavidim :up:
! sorry kolega možda imaš pravo da je 2kn preskupo
al kad trebaš recimo 100l mora a tank ti je bolestan dao bi i više (ja bi),
ako smatraš je nekome usput dovesti 100l mora u osobnom autu u svojim kanistrima pa se još zajebavati
sa pretakanjem "usput postaje tlaka " jer kad idem za zg idem sa sasvim drugim razlogom
a kad bi mi bilo za zeku pa još i službena kola  prevoz mora bi  bio badava !

Slažem se al o tome nisam pričao. Da mi je tank bolestan dao bi puno više.
Meni nije bilo problem dovesti 100 litara mora, to su 4 karnistera i 15 minuta posla.
No naravno da svatko ide na put sa svojim razlozima i to treba poštovati.
E da je zeka i službeni auto... bila bi i privatna prikolica   ;)

Offline GoranC

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
« Odgovori #48 u: Listopad 28, 2011, 10:23:44 prijepodne »
Samo po more se neisplati ići, osim ako ideš kamionom a na njemu voziš spremnik barem 1000l-2000l, kamion mora imati dizalicu (hiab) da to istovari, a i za utovar treba imati potopnu pumpu koja radi na 12/24V, put košta oko 800Kn sa naftom i cestarinama(cijena od oka sa lokacije Zg-Krk-Zg) + najam kamiončića ako nije tvoj naravno, to je sve jako nategnuto. Treba imati dosta litara da se sa 1Kn/l isplati. Ako ideš svojim autom opet imaš gorivo + cestarina oko 500Kn a pitanje je koliko možeš dopremiti osobnim autom (200l približno 200kg) ??! Ja kad sam uz put uvijek si povezem mora (kao i većima vas) sve drugo mi je neprihvatljivo s financijske strane.
« Zadnja izmjena: Listopad 28, 2011, 11:53:42 prijepodne od Balto »

Offline božidar

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Listopad 28, 2011, 14:37:00 poslijepodne »
malo smo razvodnili temu  :D , bit je da li netko od nas akvarista ima kombi i prikolicu i bio bi voljan nekoliko puta godišnje otići do mora i napuniti cca 1000-1500L mora, uz nadoplatu njegove usluge i benzina. Ako ima neka kaže koliki bi to bio njemu trošak i da onda prema tome odredi cijenu. Tada ćemo mi koji bi htjeli tu morsku vodu odlučiti svaki za sebe da li mu je ta cijena prihvatljiva ili ne i gotovo. kao što je RHEM rekao da je njegova cijena 2kn/1L, netko drugi će (ako će) reći svoju cijenu. Naravno za cijenu je najbitnije da se zna količina vode koju on može dovesti. Zato je RHEM "skup" jer može dovesti malo vode 100-120L predpostavljam, i naravno onaj tko ima manji morski akvarij će uzeti 20-40L mjesečno i dat 40-80kn bez problema da se ne zeza sam, ali oni koji trebaju 100+ L mora mjesečno .... njima je to preskupo, logično. Zato je pitanje ako netko može dovesti puuno litara za cca 1kn/1L. Ako može, super dogovorimo se tko kolko treba i put pod noge, i to je to. Mislim da je u biti cilj svih nas zainteresiranih da imamo "more" za istu cijenu kao i koliko nas dođe zasoliti vodu, a to je cca oko 1kn/L. Znači lovu za sol i vodu umjesto dućanima i vodovodu dati nekom od nas tj onom tko će ići po more.
HR/ZG/trnje