Nisam cest gost ovdje, ali, vec sam pitao naseg gurua Vedrana, koji mi nije uspio pomoci po tom pitanju....
Da li je vec bilo razgovora da se organizira prijevoz morske vode s naseg Jadrana u ZG?
Ja sam do sada davao cca 2kn po litri napravljene vode, koja je sintetski napravljena (kupim vodu u DEMI po 1kn/1l, i dodam do 1kn/l soli). Uz to imam "tlaku" redovito ici po vodu u DEMI (koji su inace super, ali, moram skladistiti hrpu karnistera punih i praznih, ici po vodu u radno vrijeme...), onda treba staviti da se umjesa sol u vodu, cekati par sati da se to rastopi...
U lgavnom, poanta je da li je netko razmisljao, ako ima kombi, da se organizira da jednom tjedno mu se plati, da ode na more (neka dogovoreno provjerena lokacija), te da dofura vecu kolicinu vode (pod uvjetom da se vise nas dogovori da im to pase)?
Meni racunica govori da bi ta voda trebala biti kvalitetnija, a to sto netko "izgubi" 3-4h vremena na odlazak na more i nazad, bi mu se financijski nadoknadilo.
Da se dogovori da ljudi trebaju recimo 200-300l vode (ili vise, pa da je cijena manja), to ispada 400-600kn... ako je po 2kn/l, iako, da se rijesim problema s skladistenjem, ja bi platio i 3kn/l...
Pumpa za pretakanje mora u karnije se nabavi jednom, creva isto... lokacija se nadje negdje "blizu"....
Jel se netko bavio racunicom?
Danas u doba besparice, vjerujem da bi se netko mozda i odvazio na taj korak...
Naravno, doticna osoba bi bila u prednosti, imala bi "besplatnu" vodu, a i jos bi vjerojatno na dostavi vode mogla "zaraditi" koji frag koralja...

Zanima me razmisljanje na tu temu...