Pozdrav ljudi. Prema svemu procitanom ovdje cini mi se da je ovo Ich (ako je tako koji lijek koristiti Serin Costapur ili JBL Punktol Ultra ili neki treci), ali vi cete sigurno znati bolje. Ovako
AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 620x390x435mm
- temperatura, 26
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH pH 7,2 KH NO2 0,5 NO3 10
- vrijeme od pokretanja akvarija, 2 i pol mjeseca
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, nakon 5 tjedana
- koliko često i koliko mijenjate vode tjedno tjedno 25%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) Atmanov top filter u poklopcu dosao s akvarijem 550 l/h
- način i periodi čišćenja filter materijala pranje spuzvi i valjcica u akvariskoj vodi svaki drugi tjedan prilikom izmjene vode
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) spužva u prvom odjeljku, spuzva i keramicki valjcici u drugom odjeljku
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? 1 panj 7 kamenja, sluzi nema, bilo je pri cikliranju na panju
- grijač 150W Atman
- pumpa za zrak ne
- CO2 sustav – kakav ne
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) ništa
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka black molly 10ak odraslih 7 malaca, 6 coryja, 4 ancistrusa i 10 Sajica
- starost ribica ne znam tocno
- ima li potencijalnih „terorista“ mislim da ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) jednom dnevno SAK hrana, ponekad blitva, grasak, SAK green tabletice, nedjeljom post
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) ništa
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) ništa
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke pošto nemam hranjive podloge biljke su jadne oduvijek
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma iznad glave bijele ranice
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... samo ranice na glavi
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) ponasa se normalno
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) normalan
- kad su se simptomi prvi puta uočili prije 1 dan
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima nista
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? 1 bolesna ribica
- stanje ostalih stanovnika sve ok
Upravo sam slozio karantenski akvarij od 10l pa cu ribicu prebaciti unutra, filter je zacikliran u glavnom akvariju pa sto se toga tice mislim da nece bit problema.
Unaprijed hvala svima na odgovorima i pomoći.