Kolovoz 09, 2025, 08:41:55 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kupiti ili ne ?  (Posjeta: 1675 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Fishii

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
Kupiti ili ne ?
« u: Rujan 02, 2011, 16:07:17 poslijepodne »
Trebam savjet  pošto nisam  baš pri parama i mogu odvojiti najviše 500 kn a i još dugo neću moći više dati pa mi je za oko upao akvarij u pet centru pa me zanima isplati li se to kupovati ?

http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.a910a60b8c97463abdf75628d940e5c1.aqua-szut-akvarij-danio-50-50x30x30-cm-11-w-45-l.aspx

« Zadnja izmjena: Rujan 05, 2011, 14:27:36 poslijepodne od Fishii »

Offline huskybucka

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 35
Odg: Kupiti ili ne ?
« Odgovori #1 u: Rujan 02, 2011, 16:26:57 poslijepodne »
Ja sam ga kupila, imala sam ga doduse pola sata, staklo je bilo jako lose, kad sam napunila vodom pocele su se izvijat prema van, pa sam reklamirala i vratila ga.
Ne znam dal je samo moj imao gresku ili je cijela serija takva.
Bolje uzmi u baumaxu-ista je litraza, isto sve dobijes, za 550kn, taj sam imala i ok je....
Ili pogledaj u zoo viliju sta ima

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Rujan 02, 2011, 16:37:50 poslijepodne »
ja bi za 500 kn pratio oglase na forumu i kupio puno bolji i puno veći akvarij sa puno više opreme :)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Rujan 02, 2011, 18:38:15 poslijepodne »
Ja bih debelo razmislio....

Nemam ovakav, imam onaj eihemov, ali to je tu negdje. Cijena pretjerana u odnosu na ono sto dobijes....

Filter je....sala, zezancija....zauzme pola akvarija, a filtrira otprilike kao i onaj najmanji sa spuzvicom koji kosta 50kn....
Grijac - ok, hajde, to valja, svedno ti kakav je samo da radi....
Poklopac i rasvjeta - moj ima 15w sto je definitivno preslabo, ovaj je jos slabiji s 11w..... Poklopac brtvi kao moja baba, svaki drugi dan brisem curke sa stakla, jer je dosjed poklopca siri od stakla pa se dio kondenzata ljepo slijeva svuda po staklu....i tako dalje.... jasno, sve ovo vrijedi za eihema, s kojim uopce nisam zadovoljan, mozda netko je, ja nisam....ne znaci da je i ovaj sto ti gledas isti, ali obrati paznju na ove sitnice, kasnije ce to biti krupne stvari koje ce te smetati....

Ja bih otisao do staklara, za 300-350kn ce ti sljepiti staklo, dimenzije sama biras, uzmes si 80x40x35 recimo, od 6mm stakla i imas 112L akvarij. Za razliku para uzmes kakav filter i grijac, mozes to izvesti, ako i das nesto sitno vise novaca, sigurno imas bolju stvar nego sto ovdje dobijes. A poklopac....ha cuj....improviziraj nesto za pocetak, komad stiropora ako nista drugo preko akvarija.... radije dobar (veci) akvarij bez poklopca, nego mali akvarij sa losim poklopcem i nedostatnom rasvjetom za iste pare....

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #4 u: Rujan 02, 2011, 19:30:08 poslijepodne »
Aqua star- 60. (580kn)...Odličan akvarij inače Eheimov je....Ima ga u Zoo-Cytiu

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Rujan 02, 2011, 20:24:50 poslijepodne »
Ja sam imao vitakraftov komplet 60x30x30 oko 4 mj, i prodao ga  nikako nisam bio zadovoljan  1 kondenzacija se sljevala po staklu
                                                                                                                                         2 staklo 4 mm :nerd: :nerd: imao trbuh na sredini od oko 4 mm 
Kad su bila kod nas mala dijeca pa gledaju jibice i packaju po staklu , mene trnci prolazili i kažem ne više , prodao sam ga i kupio  akv od 115 l pod 10 mm stranice 8 mm i sad mirno spavam :)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 02, 2011, 20:58:44 poslijepodne »
Tarantula> kako rekoh, imam, i uopce nisam zadovoljan, daleko je to od odlicnog....

Brljator> vidis, moj ravan kao ......, nikakvih izbocenja nema, ali kondenzacija, svjetlo, poklopac....sacuvaj boze.....

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #7 u: Rujan 02, 2011, 21:01:19 poslijepodne »
E onda ti treba punno više novaca za tvoje zadovoljstvo :icon-money:

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 02, 2011, 21:13:29 poslijepodne »
ne bas....

kako sam vec i napisao, negdje, nekad.... 300kn kod stakla 120l akvarij (85x45x36, 6mm staklo, donja ojacanja)..... 2x18w nosac s elektronikom i 2 lampe =50kn. Poklopac u samogradnji alu-profila za okvir i plasticnih "letvi" dodatnih 100kn, sitan potrosni materijal jos 50kn.... 500kn

da, istinabog, nema filtera i nema grijaca, ali..... eihemov filter meni nije bas nesto extra, grijac je ok, ali eto.... jos 200kn investicije za duplo veci akvarij, ili ako ce ici na manje dimenzije, staklar ce 60x30x30 od 5mm stakla napraviti sigurno za manje od 300kn, i sve jos uvijek moze uklopiti u max.500kn i imati bolju stvar....

jasno, samo moje (vjerovatno i pogresno) misljenje, i ja sam isao na ono "pusti, eihem je to, brate, svabo je to..."..... i sad me jedino 2 ribe koje zive u njemu sprijecavaju da ga prodam (a praviti mali akvarij mi je besmisleno s financijske strane), jer nemam gdje s njima....a prljavo staklo, curenje vode na sve strane, filter koji sam odmah spremio u ladicu....ne spominjem.... :down:

Offline apis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • www.szrapis.com
« Odgovori #9 u: Rujan 02, 2011, 21:24:38 poslijepodne »
ATMAN CR320,400kuna,i izbacis onaj podni filter sto dobijes i kupis neki za 50kuna i imas akvarij koji ima dosta clanova ovde na forumu i koji su prezadovoljni sa njim(i ja medju njima)
Pcelarstvo Kovacevic,proizvodnja opreme za pcelarstvo

Offline Fishii

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
« Odgovori #10 u: Rujan 14, 2011, 00:35:25 prijepodne »
Može brisanje.

Offline Dabar_

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Rujan 14, 2011, 08:10:41 prijepodne »
Ma uradi sam sve, ako hoćeš neka ti staklar zaljepi stakla ali možeš i to sam. Polako osmisli gdje bi ti bio taj akvarij i prema mogućnostima uradiš akvarij. isto tako možeš uraditi i filter (preporučam isključivo vanjski . Uglavnom nije nuklearna fizika u pitanju mase su to večinile ,čine ili će učiniti. Na tebi je dali ćeš im se priključiti  :D ali sigurno je ako ga uradiš sam po sebi bit će ti puno draži .

Offline mesko 2405

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #12 u: Rujan 14, 2011, 16:03:50 poslijepodne »
Najpovoljnije ti je kod staklara ali ako nisi vješt kao ja u aqua teri sam kupio aq bet poklopca za male pare 500 kn 200 lit i sam napravio poklopac i pozadinu po uputstvu na forumu s malom izmjenom na pozadinu sam stavio pur-pjenu umjesto rezbarenja stiropora
mesko

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #13 u: Rujan 14, 2011, 22:04:14 poslijepodne »
nećeš pogriješiti ako uzmeš samo staklo (mislim na sljepljeni akvarij u aqua terri ili u diy varijanti) pa sam napraviš ostatak, još ako stvarno ne želiš veliki akvarij, za male pare dobiješ 60 -80 litara, kupiš filter po svom guštu, malo se potrudiš oko poklopca, rasvjete i u tom slučaju sa svim ne bi možda ni prešao 500 kn a siguran si da imaš dobro zaljepljeno staklo bez deformacija kad ga napuniš. Mirno spavaš, imaš akvarij koji si djelomično sam stvarao i gušt je potpun :)
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline vatroslav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: ZD
« Odgovori #14 u: Rujan 17, 2011, 20:12:03 poslijepodne »
meni crkle već tri lampe u tom aqua sutz smeču !  :nerv: X-( :dead: