Da bi covjek rijec rekao.... sve sto si napisao u potpunosti stoji, i sto se tice nestabilnosti smjese, kratkog vijeka trajanja, kao i racunice o potrosnji. Stvarno nisam imao nikakve namjere to osporiti.
U principu, mozda smo se samo razisli u jednoj stvari u misljenjima.... ja sam pretpostavio da ukoliko pricamo o nekakvim "komercijalnim" rjesenjima za co2 (kao sto su ove nutrafin, sera, jbl, i kakve sve ne boce, sprejevi, i slicni proizvodi), da je to ionako namjenjeno za pocetnike. Da moze i bez co2, moze svakako. Da je bolje s njime, i to stoji.
I u principu, odlicno si naveo taj nekakav put, krenes sa nekakvom bocom, diy teglicama, i onda negdje usput zakljucis dali je to pravac u kojem zelis ici, dakle neki opaki biljni akvarij, ili si u principu sasvim zadovoljan sa 4-5 vrsta bilja koje ljepo raste, ne trune i ne pravi probleme..... u prvom slucaju, ides na neko bolje rjesenje, bocu i svu potrebnu opremu za "pravi" co2. U drugom, ostajes na ovakvom rjesenju, jer realno, u takvim akvarijima najcesce i bude bilje koje odlicno raste i bez co2, tako da, ucinkovitost ovakvog sistema ionako nije dovedena u pitanje. Ako pomaze, super, bitno je da ne odmaze... a sto se troska tice, tu vec svatko napravi svoju racunicu....
Ja sam, i na tome sam i bazirao svoje pisanje, u principu sasvim zadovoljan sa ovom varijantom, od bilja sto imam, to raste (uglavnom). Malo pognojim tu i tamo, rasvjeta je tu negdje da to sve drzi na okupu, i ja sretan i zadovoljan. I postoji odredjeni broj ljudi koji razmisljaju isto, tako da u principu, pored realnog prikaza situacije (boca naspram "boce"), ljudima trebas dati izbor, a on, nazalost i najcesce, ovisi o financijama, tek onda o svemu ostalome... e sad, ako je vec netko zapeo na nekakvoj boci i seceru.....ha cuj, realno, zna i on sto je bolje, samo je pitanje moze li i zeli li to bolje.....pa onda, ukoliko zeli a ne moze, svaka "kritika" upucena njegovom sistemu ti je u principu jako destimulirajuca.... ne kazem da si ti ili itko krenuo u tom smjeru, ali to je nota koja se moze iscitati iz tog posta - baci sve to i nabavi pravu co2 bocu....
Ali, oke, kazu, idu bolja vremena....