Srpanj 19, 2025, 13:09:20 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Upozorenje na člana jure.  (Posjeta: 4965 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Saša Puttar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Upozorenje na člana jure.
« u: Kolovoz 30, 2011, 16:18:24 poslijepodne »
Eto pošto prodajem kukuruzne  zmije dobio sam poruku o dečka sa imenom Jurica  koja je cijena i dal ih imam. Kasnije se sa još par poruka dogovorili kak i kad da ju šaljem. Provijeril sam preko maila i vidim to je član sa foruma nick jure. odlično vidim ima 17 GODINA   napominjem godine ima roseu kupuje guštera eto link:  https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=59655.msg623765#msg623765  . Jučer poslao zmiju u 16:30 i trebala stiči danas do 15:00. Čim sam poslal nazval sam Joricu P........ iz Jakšića kraj Požege javi se dečko napominjem sa muškim glasom i veli sve u redu sutra čeka paket.  Dolazi sutra i ja na poslu i zovu me iz firme da su dobili poziv i da im neka gospođa preti za neki paket koji sam ja poslal. Meni odma sve jasno jer nisam imal salotep i u firmi sam sa salotepom od firme preljepil kutiju a na salotepu broj telefona. Odma isti čas zovem Juricu i on se javlja ja mu kažem bok Saša na telefonu poslal sam ti zmiju i on poklopi i više se ne javlja i još tome prekida liniju. 10 min kasnije telefon isklučen. u 13:11min zvoni njegov broj mislim si super a na telefonu njegov tata dal sam ja normalan da on oče svoj novac natrag.Da sam prodal zmiju dečecu od 10 GODINA. Prije sam napomenul da dečko na svom profilu ima 17g i paukiča pa zašto onda nebi imal i zmiju. Pošto sa takvim ljudima nemam šta puno razgovarat ja sam mu rekel da ljepo spakiraju zmiju i da mi ju pošalje pouzečem kak sam i ja poslal i onda budem mu kod preuzimanja uplatil, na šo meni njegov tata odgovara nemože tako prvo budeš ti meni uplatil novac a onda ti ja šaljem zmiju ili bude mi on poslal policiju.A druga solucija da ja iz Varaždina dođem u Jakšić kraj Požege i vratim mu novac i uzmem zmiju. Eto ja sam rekel nek šalje policiju i sad vše nemam namjeru vračati ni novac. Ako djete zbilja ima 10 godina zašto ga  roditelji kontroliraju šta naručuje. Moje djete isto ima 10 godina i ne pada joj napamet naručit nešto a kamoli da bi ja kao otac preuzeo paket na nju od 300kn+ poštarina a da ju ne pitam šta je. Čak je i njegova mama otvarala paket i doživjela slom živaca kak je tata rekel. Eto pazite ako mu ko kaj prodaje.
Eto i njegov profil di se vidi da ima 17 g pa nebudem valjda za svaku prodaju išel na policiju i provjeraval godine.
Slika je malo veča namjerno da se vide podaci da ima 17 g.

Offline Petrusa

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 47
Odg: Upozorenje na člana jure.
« Odgovori #1 u: Kolovoz 30, 2011, 16:23:56 poslijepodne »
o, micek mali, a samo je htio zmijicu  :baby:

Offline DARIO 28

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Kolovoz 30, 2011, 16:30:49 poslijepodne »
A šta da radiš,nisi ti znao da ima 10 g.  :D :D bome djeca snalažljiva

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #3 u: Kolovoz 30, 2011, 16:33:33 poslijepodne »
Da mi je bilo vidjet reakciju od njegove mame :D :D

Offline Annie_S

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #4 u: Kolovoz 30, 2011, 17:23:14 poslijepodne »
Žao mi je da si imao neugodnosti, ali nemoj se ljutiti, osobno mislim da je slanje živih bića poštom kao da su stvari katastrofa.  :down:

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #5 u: Kolovoz 30, 2011, 17:24:31 poslijepodne »
@ Dragon:

Da sam ja na tvom mjestu ovo od sramote ne bi napisao na forumu. Izradio te klinac od 10 g.  :D

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #6 u: Kolovoz 30, 2011, 17:30:28 poslijepodne »
@ Dragon:

Da sam ja na tvom mjestu ovo od sramote ne bi napisao na forumu. Izradio te klinac od 10 g.  :D

:D :D

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #7 u: Kolovoz 30, 2011, 17:36:19 poslijepodne »
Meni je u cijeloj toj prici cudno kako malac od 10 god moze imati takav glas da ti nista nije bilo cudno.

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
« Odgovori #8 u: Kolovoz 30, 2011, 17:38:12 poslijepodne »
NHF, al nisu mi jasni ljudi koji živine šalju poštom.  :down:
Da sam Kosorica kažnjavao bi takve stvari Remetincom  :d026:

Offline jafer1

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Križevci
« Odgovori #9 u: Kolovoz 30, 2011, 17:38:49 poslijepodne »
Kod ovakovih kak da kažem osjetljivih pošiljaka bilo bi dobro da skenira ili uslika osobnu, pa da se može to sve lijepo provjeriti, mada i tu ima mjesta malverzacijama. Najbolje je da ako se odlučiš uzet zmiju, ribu nema razlike zaputiš u mjesto stanovanja kupca i preuzmeš. Sve ostalo je rizik. -?

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Kolovoz 30, 2011, 17:39:08 poslijepodne »
Žao mi je da si imao neugodnosti, ali nemoj se ljutiti, osobno mislim da je slanje živih bića poštom kao da su stvari katastrofa.  :down:

I ja tako mislim štel sam poslat autobusom a on je inzistiral na pošti. Bila je dobro spakirana tak da nije bilo straha.

@ Dragon:

Da sam ja na tvom mjestu ovo od sramote ne bi napisao na forumu. Izradio te klinac od 10 g.  :D

Nino nemoj s srdit ali mislil sam da si pametniji, pa kaj bi me bilo sramota nije me izradil ja sam poslal i naplatil a drugo je ovo kaj je bilo kasnije sa njegovim roditeljima. Ti pametan bi išel na policiju provjerit godine? ajde ne s....

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Kolovoz 30, 2011, 17:40:33 poslijepodne »
Meni je u cijeloj toj prici cudno kako malac od 10 god moze imati takav glas da ti nista nije bilo cudno.

Očeš broj telefona pa ga nazovi sve ti bu jasno :up:

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Kolovoz 30, 2011, 17:49:45 poslijepodne »
Nino nemoj s srdit ali mislil sam da si pametniji...

Samo ti misli  :D

...ajde ne s...

Lijep način konverzacije od strane jednog člana redakcije i bivšeg moderatora.

Čovječe, frknuo si mlađem maloljetniku zmiju po cijeni tri puta višoj od tržišne i još nađeš za shodno ovdje se žaliti? Svaka ti čast... :up:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #13 u: Kolovoz 30, 2011, 17:50:50 poslijepodne »
Haha sad će tamo kod njih u selu ispasti da si ti neki psiho koji djeci šalje zmije poštom, nebi me čudilo i da u 24sata bude na naslovnici.
 :roll:

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Kolovoz 30, 2011, 17:56:16 poslijepodne »
Nino nisam nikad bil moderator a ako je za amela to tri puta veca cijena onda sutra uzmem od tebe 3 amela moze? 

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
« Odgovori #15 u: Kolovoz 30, 2011, 18:00:12 poslijepodne »
Jbg, nisu to pikule, trebao si 100% utvrditi dob doticnog.

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
« Odgovori #16 u: Kolovoz 30, 2011, 18:01:44 poslijepodne »
Nije ni stvar u cijeni nego što jedan "predsjednik" udruge za egzotične životinje šalje zmije poštom. Čovječe rušiš reputaciju ovoga foruma i svoje udruge, radiš nezakonite stvari i objavljuješ ih javno.  :down:  

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Kolovoz 30, 2011, 18:02:56 poslijepodne »
Nino nisam nikad bil moderator a ako je za amela to tri puta veca cijena onda sutra uzmem od tebe 3 amela moze? 

Nisi bio moderator? Hmm... onda mora da mi čika Alzheimer kuca na vrata.   :roll:
Ako je za amelanistika, onda je dva puta veća cijena... i ne, ne može. Ne uzgajam kukuruzne zmije - za to se možeš obratiti mom trinaestogodišnjem sinu. Biraj, hoćeš amela, anery, snow ili okeetee.  :D

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #18 u: Kolovoz 30, 2011, 18:08:28 poslijepodne »
E svašta! Ali obzirom na rastući broj maloljetnih članova foruma, pogotovo onih koji imaju maniju za kupovanjem, ovakva situacija je bila neizbježna i nadam se da se više nikome neće dogoditi ništa slično  :roll:

Ma nema te što biti sramota, svatko se mogao naći u takvoj situaciji... Ako je mali platio, nikako nisi mogao znati koliko godina ima i kako će to sve završiti. Naravno, drugačija priča bi bila da ste bliže pa da ste primopredaju mogli osobno obaviti.

A što se tiče slanja životinja poštom, ne znam za zmije, ali pauku ili kukcima ništa neće biti za ta 24 sata, naravno - ako ih se dobro spakira i ako nije pretoplo/prehladno. Usudila bih se čak reći da većina ljudi životinje koje prodaje šalje poštom.

Offline zeljkok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb-Vrbik
« Odgovori #19 u: Kolovoz 30, 2011, 18:47:40 poslijepodne »
Jure, član od 30.travnja 2011, postova 11 (jedanaest).

Ja novome članu sa 11 postova sigurno ne bi poštom slao živo biće. To ne znači da svi novi članovi moraju biti proglašeni kao sumnjivi i nepouzdani ali treba proći vremena da se dokažu kao pouzdani.

Imao sam slučaj dok sam bio novi član sa par postova i netko je iz Slav.Broda prodavao podni filter. Javio sam se kao kupac ali je tip rekao ok, nema problema, poslao bih ti filter odmah sada ali novi si član pa ti šaljem filter tek nakon uplate. Po meni pošteno. Uplatio sam mu lovu na tekući, filter stigao i sve 5.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #20 u: Kolovoz 30, 2011, 18:51:16 poslijepodne »
sale kaj se nisi naučio da se takve teme ne stavljaju na forum, jer ima ljudi koji te pojedu živog..
lockaj temu za opće dobro ;)

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Kolovoz 30, 2011, 18:56:18 poslijepodne »
zanimljiva situacija..  :D ...ali na tvom mjestu se nebih previše uzbuđivao...  ponudio si povrat novca ...nesporazumi se dešavaju.... ove fore sa prijetnjama si čovjek može objesit mačku o rep...
 istina..da si mogao bolje to izvest...mogao si...  ;)

ali klinci kod nas muljaju da to nije normalno...  :D :D mislim da još jedan član foruma ima priču po kojoj bi se i film mogao snimit  :D :D :D :D

a općenito...mislim da pretjerujete...zmije i sve ostale živine se poštom šalju gotovo svuda u svijetu... ako su zapakirane kako se spada i ako su vremenski uvjeti "podnošljivi"... dostavom slijedeći dan...
...o "nezakonitosti" slanja takve životinje se može raspravljati unedogled... kod nas se nesmiju slati ni insekti... da ih se ne šalje.. hobi bi nam bio na niskim granama-....

što se tiće cijene...  cijena je realna za naše tržište... kome ne paše..neće kupit...

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #22 u: Kolovoz 30, 2011, 20:02:42 poslijepodne »
svi smo.mi bili novi clanovi jednom.ja sam bio novi clan a imao sam diskuse 14godina prije nego sam pristupio forumu.tako da covjeka ne krivite da je slao zmiju novom clanu.novi clanovi ne smiju imati zivine prije nego ih ovdje najave ili sta?
druga stvar pa sto mislite kako egzotocne zivotinje dolaze u trgovine.avionom spakirane u kutijama nekad putuju i 50 i vise sati pa stignu zive,pa ne kuzim kako da dostavim ribe nekome u recimo split ili hp expressom ili busom.Dragon moja podrska i po meni si sve napravio po ps-u :up:

Offline Piranhaa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 35
  • Glupost je neuništiva...!
« Odgovori #23 u: Kolovoz 30, 2011, 20:06:22 poslijepodne »
@ Dragon:

:diablolol: :diablolol: :diablolol: :funny: :D :D :D :D
Tih dana bila si najlepsa na svjetu... I sada si...samo nema ko da primeti...

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
« Odgovori #24 u: Kolovoz 30, 2011, 20:07:24 poslijepodne »
 :D :D mislim da još jedan član foruma ima priču po kojoj bi se i film mogao snimit  :D :D :D :D

a općenito...mislim da pretjerujete...zmije i sve ostale živine se poštom šalju gotovo svuda u svijetu... ako su zapakirane kako se spada i ako su vremenski uvjeti "podnošljivi"... dostavom slijedeći dan...
...o "nezakonitosti" slanja takve životinje se može raspravljati unedogled... kod nas se nesmiju slati ni insekti... da ih se ne šalje.. hobi bi nam bio na niskim granama-....

što se tiće cijene...  cijena je realna za naše tržište... kome ne paše..neće kupit...

A stvarno ste neki pretjerali...skroz se slažem s Matijom u vezi slanja zmija...eh kad bi neki od vas znali kako se i koliko i u kojim uvjetima neka živina transportira.....
Napali ste čovjeka,a samo nas je htio upozoriti da je dotična osoba mlada i nema podršku roditelja za držanje zmije,što je on saznao na glup naćin.
Svašta...