Neznam gdje da stavim, mozda moze i ovdje...
Trebao bih malu pomoc, savjetovanje sa kolegama akvaristima....
Sindrom hrcka je opet pobijedio, dovukao sam kuci jos jedno staklo, 50 litara, nista posebno, ali je u ok stanju, djabe je, pa sto da ne.
E sad...cime ga napuniti s obzirom na litrazu? Htio bih neki low-cost postav, nesto panjeva imam, kao i nesto biljcica, kamenja, podloge..... znaci da nemoram sad ulaziti u neke velike investicije, cisto da si slozim nesto oku ugodno. Nekakve ljepe sarene ribe, crvene, zivih boja? I ne, necu neonke, necu bette, necu corrye, necu klasiku..... prevelik zahtjevi s obzirom na velicinu akvarija, ali pokusao bih pronaci neku "egzotiku", znaci nesto sto nije stanovnik bas SVAKOG akvarija na ovim prostorima....
Znam da ce sad sljediti javni linc, odgovaranje od glupavih ideja i slicno (sve dobronamjerno jasno), ali evo u kojem pravcu ide moje razmisljanje.... da, imati na umu, sindrom hrcka ce se opet pojaviti, dakle, dovuci cu ja i veci akvarij od ovoga, recimo da bi ovo bilo privremeno rjesenje...
varijanta a) dva crvena oskara..... da, znam koliki narastu. da, sve znam. ali, kojom brzinom rastu, hoce li im ovaj biti dovoljan barem za neko vrijeme? u tom slucaju, postavke su bez bilja, low light, kamenje i koji panj, zar ne?
varijanta b) 2 komada noza, e sad tocnu vrstu neznam, mnogo ljepe ribe, rado bi ih udomio.... usput, mala digresija, nozevi sa duhovima...nije pametno zar ne? koji postav, koje bilje? Velicina akvarija ok za pocetak?
varijanta c) e ovome sam najskloniji.... nesto od ciklida. neznam koji su (saznat cu), ali su prekrasni. sareni, svakakvi...ok, sad zvucim kao malo dijete koje gleda igracke, ali.... kako bi to funkcioniralo?
eto, svaki savjet, razmisljanje, sugestija, kritika, pokuda, odgovaranje, predlaganje....sve se cijeni, pomozite!