Srpanj 18, 2025, 21:49:43 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: FESTO: igličasti ventil  (Posjeta: 10324 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Odg: FESTO: igličasti ventil
« Odgovori #25 u: Kolovoz 23, 2011, 19:54:54 poslijepodne »

pa dobro ne mora biti fabco, meni ustvari treba ventil koji može zatvoriti do kraja tako da s njim mogu podesiti 2-3 mjehurića i da tako ostane jer s ovim festom ne mogu

Zatvaranje ventila do kraja nije vazno ako imas EM. U nekom ispravnom co2 sustavu bi trebao moci nastimati bubble rate sa ili bez EM te sa festom ili sa fabcom. Ako ti nesto nije u redu u sustavu, nece ti novi iglicni pomoci cak i ako se moze zatvoriti do kraja, imat ces isti problem

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Cakovec
« Odgovori #26 u: Kolovoz 24, 2011, 15:07:05 poslijepodne »

pa dobro ne mora biti fabco, meni ustvari treba ventil koji može zatvoriti do kraja tako da s njim mogu podesiti 2-3 mjehurića i da tako ostane jer s ovim festom ne mogu

Zatvaranje ventila do kraja nije vazno ako imas EM. U nekom ispravnom co2 sustavu bi trebao moci nastimati bubble rate sa ili bez EM te sa festom ili sa fabcom. Ako ti nesto nije u redu u sustavu, nece ti novi iglicni pomoci cak i ako se moze zatvoriti do kraja, imat ces isti problem
poslat će mi iz festa u zamjenu za igličasti, kuglasti ventil koji se može zatvoriti do kraja i mislim da će to biti bolja solucija.po meni je greška u tome što regulator na manometru ima velike oscilacije kad je izlazni tlak tak malen cca 0,5bara i kad ga EM stalno otvara i zatvara dođe do toga da ne drži stalno zadanu vrijednost nego 1-2 dana je u redu,a onda ili malo više zatvori tak da nema protoka ili malo više pusti kak jučer da sam spasio diskuse u zadnji čas. BIT toga svega po meni je da se s regulatorom na manometru naštima izlazni tlak takve jačine (2-3bara) da ne dolazi do oscilacija kad ga EM zatvara i otvara i onda se sa ventilom naštima fini protok i to bi tako moralo ostati,e sad živi bili pa vidjeli kroz dan dva kad mi pošalju ovaj šta će biti  :up:

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #27 u: Kolovoz 24, 2011, 18:50:20 poslijepodne »
BIT toga svega po meni je da se s regulatorom na manometru naštima izlazni tlak takve jačine (2-3bara) da ne dolazi do oscilacija kad ga EM zatvara i otvara i onda se sa ventilom naštima fini protok i to bi tako moralo ostati,e sad živi bili pa vidjeli kroz dan dva kad mi pošalju ovaj šta će biti  :up:

Ali s cim ces regulirat protok ako ces im vratiti taj festo?

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Kolovoz 25, 2011, 15:16:27 poslijepodne »
BIT toga svega po meni je da se s regulatorom na manometru naštima izlazni tlak takve jačine (2-3bara) da ne dolazi do oscilacija kad ga EM zatvara i otvara i onda se sa ventilom naštima fini protok i to bi tako moralo ostati,e sad živi bili pa vidjeli kroz dan dva kad mi pošalju ovaj šta će biti  :up:

Ali s cim ces regulirat protok ako ces im vratiti taj festo?
evo vratio sam ovaj igličasti i zamijenio za ovaj kuglasti koji zatvara do kraja i mogu ti reći da sam za sad vrlo zadovoljan s njim, namjestio sam izlaz na 1bar i s ovim novim 1bps i tak za sad stoji.nadam se da će tako i ostati

Offline adrijan79

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #29 u: Listopad 16, 2011, 22:15:47 poslijepodne »
Pitanje Koliko dugo dnevno treba puštati co2?

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Listopad 25, 2011, 12:02:05 poslijepodne »
1h prije paljenja svjetla do 1h prije gašenja svjetla

Offline Beri

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #31 u: Studeni 02, 2012, 05:54:32 prijepodne »
Možeš stalno puštat CO2 ako je low tech akvarij. Znači smanjena rasvjeta, gnojenje,CO2,...