Srpanj 18, 2025, 21:43:38 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: FESTO: igličasti ventil  (Posjeta: 10323 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cuk-77

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Cakovec
FESTO: igličasti ventil
« u: Kolovoz 14, 2011, 15:54:34 poslijepodne »
Nakon pomora 50% riba u četvrtak kad mi je co2 šibao punom parom u akv.oko 1h,naručio sam gore navedeni koji je stigao odmah drugi dan i naravno da sam se "ugodno" iznenadio kad sam ga spojio i vidio da ne zatvara do kraja (ili ga ja neznam zatovriti do kraja,pa valjda mi treba fakultet za njega).znači kad je zatvoren do kraja ipak propušta co2,izlaz iz boce mi je oko 1bar, ima li tko slična negativna iskustva s njim ili je kod vas u redu, poz

http://www.festo.com/pnf/hr_hr/products/catalog?action=search&Mode=portal&lang=hr&country=hr&key=gr-qs-6&submit=

Offline DeX_13

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: FESTO: igličasti ventil
« Odgovori #1 u: Kolovoz 14, 2011, 16:30:11 poslijepodne »
neznam koliko ti je pametno i dobro rjesenje otvarat zatvarat iglcasti svaki dan. Da to sve ne popusti???

Zasto ne investiras u el ventil?

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #2 u: Kolovoz 14, 2011, 17:31:40 poslijepodne »
Neki ventili nisu ni namjenjeni za potpuno zatvaranje poradi moguceg ostecenja osjetljivog sklopa dosjeda i igle

Offline kreso10

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Đakovo
« Odgovori #3 u: Kolovoz 14, 2011, 19:54:56 poslijepodne »
Ispod onog glavnog vijka imas jednu maticu, pogledaj kako ona stoji, nju bi trebao odvrnuti do gore, ona je kao neki stoper, pa to provjeri za pocetak..

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Kolovoz 14, 2011, 22:28:34 poslijepodne »
imam i el.ventil i igličasti na njemu,ali sam prvi put pustio previše bara tak da mi je taj igličasti koji je spojeni s el.ventilom otišao odmah u ku...tak da sam par dana onda održavao pritisak s onim glavnim NEPOUZDANIM regulatorom koji se nalazi na manometru, dok nisam nabavio ovaj festo koji ne mogu zatvoriti do kraja tj.ne mogu ga naštimati 1-2 mjehurića u sek.u biti sad imam 2 igličasta, jedan pokvareni i ovaj festo za koji neznam dal da ga vratim ili je takav kakav je u redu, help

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 15, 2011, 09:46:56 prijepodne »
imam i el.ventil i igličasti na njemu,ali sam prvi put pustio previše bara tak da mi je taj igličasti koji je spojeni s el.ventilom otišao odmah u ku...tak da sam par dana onda održavao pritisak s onim glavnim NEPOUZDANIM regulatorom koji se nalazi na manometru, dok nisam nabavio ovaj festo koji ne mogu zatvoriti do kraja tj.ne mogu ga naštimati 1-2 mjehurića u sek.u biti sad imam 2 igličasta, jedan pokvareni i ovaj festo za koji neznam dal da ga vratim ili je takav kakav je u redu, help

Pa posalji upit tamo gdje si ga kupio (ako je novi) da li ventil omogucuje potpuno zatvaranje. Ako nije takav slucaj onda se igla mozda moze spustiti potpuno u dosjed za zatvara, treba malo sarataf po ventilu. Znam da moj Swagelok ima takvu mogucnost.
A sta ti je s tim solenoidom, jel i on u banani?

Offline damirOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • 240Biljni
« Odgovori #6 u: Kolovoz 15, 2011, 11:11:24 prijepodne »
koliko si platio taj ventil, na toj stranici ne vidim nigdje cijene?!

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Kolovoz 15, 2011, 19:48:05 poslijepodne »
solenoid je ok zatvara i otvara u redu,jedino je igličasti otišel (bar nekaj dobroga u svemu tome) ebay 38 USD
sutra zovem festo zg jer danas ne rade a dobio sam ga u petak popodne

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Kolovoz 15, 2011, 22:01:40 poslijepodne »
solenoid je ok zatvara i otvara u redu,jedino je igličasti otišel (bar nekaj dobroga u svemu tome) ebay 38 USD
sutra zovem festo zg jer danas ne rade a dobio sam ga u petak popodne

stavi onda EM nakon tog Festo-a i bude sljakalo

Offline zdgrunf

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #9 u: Kolovoz 17, 2011, 07:44:52 prijepodne »
Nakon pomora 50% riba u četvrtak kad mi je co2 šibao punom parom u akv.oko 1h,naručio sam gore navedeni koji je stigao odmah drugi dan i naravno da sam se "ugodno" iznenadio kad sam ga spojio i vidio da ne zatvara do kraja (ili ga ja neznam zatovriti do kraja,pa valjda mi treba fakultet za njega).znači kad je zatvoren do kraja ipak propušta co2,izlaz iz boce mi je oko 1bar, ima li tko slična negativna iskustva s njim ili je kod vas u redu, poz

http://www.festo.com/pnf/hr_hr/products/catalog?action=search&Mode=portal&lang=hr&country=hr&key=gr-qs-6&submit=

Ja imam samo pozitivna iskustva s 2 takva ventila. Obrati se prodavaču ili možeš i predstavništvu u Zagrebu, ljudi su ok i sigurno će ti reći što treba napraviti.
Inače, taj ventil se mora moi zatvoriti do kraja.

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Kolovoz 17, 2011, 08:07:10 prijepodne »

Ja imam samo pozitivna iskustva s 2 takva ventila. Obrati se prodavaču ili možeš i predstavništvu u Zagrebu, ljudi su ok i sigurno će ti reći što treba napraviti.
Inače, taj ventil se mora moi zatvoriti do kraja.
ma zvao sam tipa i veli to ti je prigušni ventil i on se ne može zatvoriti do kraja kao trebao bih staviti još neki u kombinaciji s tim, e kad te jebe sve te jebe, bolje da sam uzeo fabco i bog,al kakve sam ja sreće niti s njim si ne bih puno pomogao u k.

Offline zdgrunf

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #11 u: Kolovoz 17, 2011, 16:01:07 poslijepodne »
Pa onda koristi glavni regulator za zatvaranje dotoka, igličasti namjesti kako ti paše i ne diraj ga.

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Kolovoz 22, 2011, 08:25:30 prijepodne »
Pa onda koristi glavni regulator za zatvaranje dotoka, igličasti namjesti kako ti paše i ne diraj ga.
fora je u tome što nemogu igličasti namjestiti kak mi paše nego reguliram s glavnim ventilom na manometru,a on je nepouzdan tj.kad ga em pali i gasi svakodnevno se mijenja broj mjehurića ili ih nema uopće ili pak previše tak da moram svako jutro sam naštimavati protok kao da uopče nemam igličasti u k.dam 170kn za festo i onda sranje morat ću nabaviti fabco ali njega nemogu nigdje naći,stavio sam i
bolji manometar i opet me protok zafrkava

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #13 u: Kolovoz 22, 2011, 08:38:00 prijepodne »

fora je u tome što nemogu igličasti namjestiti kak mi paše nego reguliram s glavnim ventilom na manometru,a on je nepouzdan tj.kad ga em pali i gasi svakodnevno se mijenja broj mjehurića ili ih nema uopće ili pak previše tak da moram svako jutro sam naštimavati protok kao da uopče nemam igličasti u k.dam 170kn za festo i onda sranje morat ću nabaviti fabco ali njega nemogu nigdje naći,stavio sam i

Koliki ti je izlazni tlak na manometru?

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Kolovoz 22, 2011, 15:37:25 poslijepodne »

Koliki ti je izlazni tlak na manometru?
ma niti jedan bar jbg,sad da je igličasti kak treba stavio bi na jedno 3bara i fino nariftao s igličastim,a ovak se jebem svakodnevno s glavnim regulatorom na manometru jer sad imam preslab izlazni tlak tak da ovaj ventil na manometru ne može tak stalno držati

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #15 u: Kolovoz 22, 2011, 15:49:31 poslijepodne »

ma niti jedan bar jbg,sad da je igličasti kak treba stavio bi na jedno 3bara i fino nariftao s igličastim,a ovak se jebem svakodnevno s glavnim regulatorom na manometru jer sad imam preslab izlazni tlak tak da ovaj ventil na manometru ne može tak stalno držati

Kod mene je izlazni tlak 0.7 bar i nemam problema sa promjenama u protoku tj tlaku. Daj malo poslikaj taj setup da vidim kako to izgleda

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Kolovoz 22, 2011, 16:27:22 poslijepodne »

Kod mene je izlazni tlak 0.7 bar i nemam problema sa promjenama u protoku tj tlaku. Daj malo poslikaj taj setup da vidim kako to izgleda
jel imaš em ili ti stalno radi

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Kolovoz 22, 2011, 17:08:22 poslijepodne »

Imam EM ali sad nesto kemijam da ga izbacim jer mi je problem u kracem vremenskom roku podici "radnu" razinu co2 u 420L akvariju

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Kolovoz 22, 2011, 17:41:14 poslijepodne »

Imam EM ali sad nesto kemijam da ga izbacim jer mi je problem u kracem vremenskom roku podici "radnu" razinu co2 u 420L akvariju
znači i na takom malom izlaznom tlaku, nakon svakodnevnog paljenja i gašenja em broj mjehurića ti ostane isti? to mi je malo čudno jer sam sad u tjedan dana zamjenio manometar jer sam mislio da njegov regulator zeza, ali je ista stvar i s ovim drugim,po mojem bi trebalo
pustiti jedno 2bara i onda ga narihtati s nekim dobrim igličastim i to bi trebalo biti za vijeke vjekova ali..

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Kolovoz 22, 2011, 18:14:02 poslijepodne »

znači i na takom malom izlaznom tlaku, nakon svakodnevnog paljenja i gašenja em broj mjehurića ti ostane isti?

Da, dobro sam si to poslozio i radi ok. Ako i ima odstupanja u BPS, nisu vidljivi a u velikom akvariju su i relativno nevazni.
Kakvo ti je stanje s bocom, kad je pri kraju onda zna biti problema u konstantnoj dostavi co2 jer unutrasnji tlak pada pa regulator se maximalno otvori da skompezira to i onda imas dump

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #20 u: Kolovoz 23, 2011, 09:04:24 prijepodne »

znači i na takom malom izlaznom tlaku, nakon svakodnevnog paljenja i gašenja em broj mjehurića ti ostane isti?

Da, dobro sam si to poslozio i radi ok. Ako i ima odstupanja u BPS, nisu vidljivi a u velikom akvariju su i relativno nevazni.
Kakvo ti je stanje s bocom, kad je pri kraju onda zna biti problema u konstantnoj dostavi co2 jer unutrasnji tlak pada pa regulator se maximalno otvori da skompezira to i onda imas dump
evo i slike,boca je na jedno 70bara

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #21 u: Kolovoz 23, 2011, 12:56:02 poslijepodne »

Da probas umjesto tog iglicnog staviti festo? Drugo stvarno nez nam , imas skoro 2 co2 kompleta i da nis od toga ne sljaka...

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #22 u: Kolovoz 23, 2011, 15:27:19 poslijepodne »

Da probas umjesto tog iglicnog staviti festo? Drugo stvarno nez nam , imas skoro 2 co2 kompleta i da nis od toga ne sljaka...
ovog igličnog sam sjebao kad sam postavljao sklop i previše sam pustio bara kroz njega tako da je probio i sad je tu samo za ukras,a
festo mi je dalje unutra na cijevi i on me zajebava, morat ću nabaviti fabco pa ćemo onda vidjeti,jedino što ga tražim već par dana na netu
ali nigdje osim direktno iz nizozemskepa ak znaš možda nekoga da ga ima za prodaju molim javi,hvala

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #23 u: Kolovoz 23, 2011, 15:51:20 poslijepodne »

ovog igličnog sam sjebao kad sam postavljao sklop i previše sam pustio bara kroz njega tako da je probio i sad je tu samo za ukras,a
festo mi je dalje unutra na cijevi i on me zajebava, morat ću nabaviti fabco pa ćemo onda vidjeti,jedino što ga tražim već par dana na netu
ali nigdje osim direktno iz nizozemskepa ak znaš možda nekoga da ga ima za prodaju molim javi,hvala

Neces se usreciti sa novim iglicnim. Mislim, taj fabco je nov i trebao bi biti ok, tako da sa kupovinom novoga ventila nece nista napraviti osim nepotrebno potrositi jos love

Offline cuk-77

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #24 u: Kolovoz 23, 2011, 19:40:25 poslijepodne »

Neces se usreciti sa novim iglicnim. Mislim, taj fabco je nov i trebao bi biti ok, tako da sa kupovinom novoga ventila nece nista napraviti osim nepotrebno potrositi jos love
pa dobro ne mora biti fabco, meni ustvari treba ventil koji može zatvoriti do kraja tako da s njim mogu podesiti 2-3 mjehurića i da tako ostane jer s ovim festom ne mogu