Takvim doziranjem se svaki dan u akvarij unosi oko:
1ppm NO3
1,3ppm K
0,1ppm PO4
0,13ppm Fe
Moje mišljenje je da unosiš previše željeza a pre malo fosfata.
tjednu dozu bi ja ovako složio ako ti je tank pun bilja i ako imaš koj anubias i koj miscrossorum:
8 ppm NO3
10 ppm K
1.2 ppm PO4
0.15 ppm Fe
8 ppm Mg
Pa sad sve to podjeli sa 7 da dobiješ dnevnu dozu, ali dovoljno je dozirati 2 puta tjedno (znači prepolovi gornje vrijednosti).
Naravno, trebao biš navest kakvu podlogu imaš, koje biljke imaš, dali su več ukorjenjene itd... sve su to faktori koji bitno utječu na potrošnju gnojiva.
Sve u svemu, mislim da imaš problem prvenstveno sa Fe kojeg ustvari unosiš + 0.8 ppm tjedno što je po mom mišljenju puno previše
sa druge strane imaš jako niske fosfate koji donekle limitiraju potrošnju svih ostalih elemenata.
- Tako niski fosfati bi mogli funkcijonirati samo u jako starom akvariju di su se godinama taloženja otpada nakupili u urganskoj formi, pa ih nije potrebno dodavati (vidi Dutch akvarije).
Dakle: ili pojačaj PO4 i smanji Fe ... ili smaniji sve ostale elemente na razinu PO4
Testeri (NO3,PO4,Fe) bi ti puno pomogli oko naštimavanja gnojenja i potrošnje ako si u mogučnosti kupiti ih.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EDIT:
Sad sam vidio da sam krivo skužio koliko PO4 unosiš
Unosiš 0.7ppm PO4 tjedno što je na doljnjoj granici fosfata sa obzirom na druge elemente, dakle, moglo bi proči...
Ja bi ga malo pojačao (1 - 1.5 ppm) , ali onda moraš držat od oka da ti se ne potroše svi nitrati u tanku, a to osiguraš ako gnojenje podjeliš na 2 ili 3 puta tjedno