Kolovoz 12, 2025, 05:47:31 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bikolorac pitanje  (Posjeta: 1803 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profi23

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
    • Panonsko more 2
Bikolorac pitanje
« u: Rujan 21, 2005, 09:00:00 prijepodne »
Dali je moguće imati dva bikolorca, odnosno ako se pogode dva mužijaka dali će biti problema??

Offline Tompa

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #1 u: Rujan 21, 2005, 09:58:00 prijepodne »

Da, biti će problema! Biti će problema ako s bikolorcem staviš i neke druge ribe koji su im slične čak i oblikom tijela (pri čemu boja ne igra nikakvu ulogu). Moj bikolor je neumorno natjeravao foxove i sijamca (koji je čak duplo veći od njega). Premjestio sam ga u drugi akvarij, radi mira u kući.

Bikolor je krasna riba, ali... malo je kratak na temperamentu!

Offline bedemgrad

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 59
    • http://www.bedemgrad.hr
Bikolorac pitanje
« Odgovori #2 u: Rujan 21, 2005, 15:33:00 poslijepodne »
Često se događa ali kod mene dva bikolora surađuju već tri godine.
Možda je razlog jer sam ih kupio u razmaku od tjedan-dva. A možda nisu
dva mužjaka već par. Ne znam, nikako da im pogledam pod rep da vidim
spol
Nasice/Croatia
Glasujte za mene !!!!
Ne možete Vi od mene toliko puno tražiti koliko ja Vama mogu puno obećati !

Offline Damir1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Bikolorac pitanje
« Odgovori #3 u: Rujan 21, 2005, 20:28:00 poslijepodne »
Vrlo lako može doći do problema između dva bikolora(to znam iz iskustva)!

Makljaža između sebe i gonjenje drugih riba po cijeli dan me navelo da ih prodam!

Tako su bili veliki,lijepi i ....krajnje agresivni prema svima!!

Iz Dioklecijanovog grada!

Offline Aqarius

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Bikolorac pitanje
« Odgovori #4 u: Rujan 21, 2005, 21:58:00 poslijepodne »
Kod mene su bila dva... ali je drugi rastom znatno zaostajao za drugim, i onda ga je ovaj počeo ganjati isredio ga za jednu noć... kasnije i jednu veliku black molly... onda se smirio...

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Bikolorac pitanje
« Odgovori #5 u: Rujan 22, 2005, 18:12:00 poslijepodne »
kazu da ih moze biti preko cetiri pa se stvari smire.... naravno predpostavljam u vecem akvariju... ja planiram imat 5 komada jednog dana.....
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline Aqarius

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #6 u: Rujan 22, 2005, 20:46:00 poslijepodne »
Hej nature! Ovo mi je prvi glas! Znači li to da su te predivne ribice poput barbusića? Njih treba navodno 7 da se smire...

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
Bikolorac pitanje
« Odgovori #7 u: Rujan 22, 2005, 20:56:00 poslijepodne »

a eto ja dobio info da je sa 4-5 komada OK no ko zna.... ja nemam iskustvo samo planiram tako nesto.... no ja puno toga planiram....

uf neznam, ali brijem da sa dva sigurnonebu dobro
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline šrimp

• Punopravni član
  • **
Bikolorac pitanje
« Odgovori #8 u: Rujan 25, 2005, 10:23:00 prijepodne »

Citat: Aqarius
Hej nature! Ovo mi je prvi glas! Znači li to da su te predivne ribice poput barbusića? Njih treba navodno 7 da se smire...

u mom slučaju je takvo, dakle čitavojato od 7 barbus tetrazona, proganjalo skalare...
awseeyeque am draffa

Offline korni

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #9 u: Rujan 25, 2005, 10:52:00 prijepodne »

imao ja sedam barbusa, i nikad mira. sve sto je bilo manjeg rasta od njih po duzini moralo je van iz akvarija. svi gupiji imali moliji vise ne zive s njima. a i njihov broj se prepolovio.

bikolor redovito tuce ancistruse i samo kad jer zivcan nasrne na foxa ili najveceg black molija. ancistrusi ga znaju posteno izgrebati po trbuhu jer imaju ostre cekinje po ledjima ali ovog crvenorepog ludjaka to ocito ne dira previse jer i tako ranjen opet izaziva svadju.

a opet ima dana kad je rajski mir u akvariju. no tada obicno preko noci u nejvecoj tisini misteriozno nestane po koja ribica...

recimo od jutros imam barbusa manje, a somovi su fino debeli. zapravo cijelo ljeto je sve bilo u redu, a u zadnjih tjedan dana izgubio sam tri ljubljene ribe: barubsa, corija, veliku gupicu. to je valjda jesensko ciscenje...
Zagreb

Offline Aqarius

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #10 u: Rujan 25, 2005, 12:24:00 poslijepodne »
Citat: šrimp

Citat: Aqarius

u mom slučaju je takvo, dakle čitavojato od 7 barbus tetrazona, proganjalo skalare...

Da, zbog tog nemam barbuse, iako si zabavni! No ovo o bikolorcima valja istražiti...

Offline matta

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #11 u: Rujan 26, 2005, 12:00:00 poslijepodne »

alo alo sad ste me bacili u velike probleme, namjeravao sam kupit botiu, a unutra imam ajmonera i bicolora, što sad dal će bit rata ili?

akvarij je 55litara, pomagajte i to brzo!
Zabok, Veliko Trgovišće

Offline korni

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #12 u: Rujan 26, 2005, 12:46:00 poslijepodne »

imam slicnu kombinaciju: bikolor, ajmoneri, botia, barbusi, fossilis, corydorasi, ancistrusi, moliji.

bikolor mrzi ancistruse, barbusi mrze molije, botija voli puzeve, fossilis voli sve sto je jestivo, corydorase svi ignoriraju.

bikolor se povremeno obrecne na ajmonerija, ponekad na vece molije,i uglavnom vecinu riba podnosi ali ancistruse ne moze smisliti.

mislim da je 55l mozda malo za takve ribe, svi subrzi plivaci.Edited by: korni
Zagreb

Offline Aqarius

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #13 u: Rujan 26, 2005, 13:20:00 poslijepodne »
Znači bikolor i ancistrusi ni pod razno? Strašno

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
Bikolorac pitanje
« Odgovori #14 u: Rujan 27, 2005, 00:20:00 prijepodne »
imao sam 2 prekrasna bikolora..donedavno,sad je ostao jedan...Sora je bila konstantna..Zavisi od perioda ,stalno je jedan dominirao i sorao drugog..To su bile tuce,po 2-3 sata besprestano,a poslje je bilo krvi,razdrapanih peraja svega.Na koncu kad se sve smirilo...i kad sam mislio da je sve ok..izbila je the ultimate sora i ovaj jedan jadnik je bio u takvoj komi da sma ga morao euranizirati..Inace jako su izdrzljive ribe,prekrasne i ovaj mi je vec sigurno 8 cm velik.Druge ribe ne dira..
ZG,Vrapče

Offline korni

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #15 u: Rujan 27, 2005, 00:38:00 prijepodne »
ma nema nista lose u tome da si bikolor brani teritorij.to mu je glavna karakteristika, zato mi je i zanimljiv.problem je kad se tuce sa somovima koji imaju cekinje na ledjima jer onda uvijek izvuce deblji kraj. posve se izgrebe na cekinje i bez somove intervencije. nekad zna biti tak izgreban da mu se vidi bijelo meso. srecom ima brzi metabolizam pa mu rane zacijele za dan dva. a ako mu stavis kakvu cijev ili teglu s rupom u koju se moze sakriti tek onda postaje zanimljiv jer po cijeli dan samo viri i shkica s njuskicom iz rupe. dok je mali ne bu bilo nereda, tek kad naraste slijedi akcija... ma strasna riba. nabavi si svakako!
Zagreb

Offline Tompa

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #16 u: Rujan 27, 2005, 08:44:00 prijepodne »

Citat: nature
kazu da ih moze biti preko cetiri pa se stvari smire.... naravno predpostavljam u vecem akvariju... ja planiram imat 5 komada jednog dana.....

Hm, to je nešto slično kao što sam pročitao za trihogastere - treba ih imati bar tri kako jedna riba ne bi preuzela šefovanje! I istina je: u početku sam imao dva pa je jedna sredila ovu drugu. Onda se prebacila na druge ribe dok nisam nabavio još par njih. Bunila se još neko vrijeme, ali je nakon par dana natjeravanje prestalo!

Offline MarJar

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #17 u: Rujan 27, 2005, 09:00:00 prijepodne »

Kod mene su tri bikolora, sijamski algari,botie puno zelenila i nema nikakvih problema!!! Po meni njihovo ponašanje ponajprije ovisi o veličini akvarija i količini bilja koje sigurno smiruje ribu i zdravlju ribe pa se tek onda eventualno može reći:oni ne podnose botie,slične ribe njima itd....

Pošto je situacija od akvarija do akvarija različita najbolje ti je da kupiš pa vidiš!!
Zagreb,Jarun

Offline Aqarius

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #18 u: Rujan 27, 2005, 15:28:00 poslijepodne »
Citat: Tompa

Citat: nature

Hm, to je nešto slično kao što sam pročitao za trihogastere - treba ih imati bar tri kako jedna riba ne bi preuzela šefovanje! I istina je: u početku sam imao dva pa je jedna sredila ovu drugu. Onda se prebacila na druge ribe dok nisam nabavio još par njih. Bunila se još neko vrijeme, ali je nakon par dana natjeravanje prestalo!

Kod mene je takva situacija s trihogasterima, jedan šefuje drugom! Dobar ti je izraz "šefuje" !

Offline lupus

• Punopravni član
Bikolorac pitanje
« Odgovori #19 u: Rujan 28, 2005, 13:46:00 poslijepodne »

Dok sam citala ovu raspravu razmisljala sam koja je jos riba toliko teritorijalna i netolerantna i pao mi je na pamet sijamski borac.Pa si mislim: zar bi ljudi ubacili 5 komada u isti akvarij i nadali se cudu?

Dva bikolora u istom akvariju a da se ne zakrve,i to fatalno je iznimka.Akvarij treba biti velik igusto zasaden a i onda je pitanjehoce li koji izvuci deblji kraj.

Na kraju konca,nije pitanje moze li se nesto( pa moze se ubacit i sto riba u 10 litara)ali cemujadne ribe stavljat u situaciju u kojoj ce se ponasat instinktivno i u pravilu ubit rivala?Dovraga,ne mozes lava naucit da pase travu.

Eh da,zaboravila sam dodati - problema ce biti pa makar bili i razlicitog spola.Edited by: lupus
*lupus in fabula*