Srpanj 22, 2025, 22:08:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kolko toga ide u 140l ???  (Posjeta: 1874 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spaljeni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
Kolko toga ide u 140l ???
« u: Srpanj 03, 2011, 11:56:10 prijepodne »
Znaći imam akvarij od 140l dim 80*36*50....d*š*v
Danas sam naručio preko neta vanjski filter "tertratec EX700" protoka 700 l/h(ko bi reko :D )
Moram još šljunak stavit i kad stigne filter pustit da se zaciklira sve to mjesec dana...
e sad ja bi unutra stavio one obične zlatne "ne fancy" ribice i onda hladnovodne čistače(Misgurnus anguillicaudatus)
E sad ja sam mislio da nekih 3 zlatnih stavim(jel to ok?) i neznam kolko ovih čistača,pa kad bi mi neko reko...bio bi mu zahvalan

Inače bi za podlogu stavio neki crni šljunak(3-5mm tako sam našo da je taman za zlatice) neki lijepi panj(koj ću ić potražit ubrzo,vjerovatno vinove loze),na panju par anubiasa,ribice bi bile skroz narančaste tako da bi se s tim bojama dosta istakle u okolini poštu su zelena(anubias)i crvena(ne baš zlatna al skoro :D ) suprotne boje kao što su ljubičasta i žuta itd.
btw...crni je šljunak kako se nebi obračalo puno pozornosti na njega te isto tako da bi se istakle bilje i ribice  :)

Vaše mišljenje?
Savjeti?
P.S.Naravno ništa od toga nije još napravljeno...takav je plan kako bi ja to sredio

Offline kostica1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
Odg: Kolko toga ide u 140l ???
« Odgovori #1 u: Srpanj 05, 2011, 20:46:24 poslijepodne »
Babyboom će ti vjerovatno bolje odgovorit, ali inače bi išle  3 zlatice i jedan misugurnus ako se ne varam, ili meni još draže 1 ili 2 jabučara.

Offline Sonny

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
« Odgovori #2 u: Srpanj 05, 2011, 20:57:53 poslijepodne »
Ma stavi tropske ribe, bit će ti puno zanimljivije i puno više ih stane :up:

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #3 u: Srpanj 05, 2011, 23:16:57 poslijepodne »
evo me, nakon nekog vremena
u 140 l možeš slobodno staviti 4, čak i 5 pajčolanki ili 4 karasića, plus misgurnus i nekoliko jabučara....
naravno, pripremi se da će filtraciju trebati pojačati do maksimiuma i da će ti ovaj filter s vremenom postati preslab za prasice....(mi smo imali u 120 l tetru 1200!!!)  i svakako dodati pumpicu za zrak - zlatice jednostavno "troše" kisik....
i sretno - jako me veseli što krećeš u "zlatne" vode s primjerenom veličinom akvarija!

Offline Spaljeni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #4 u: Srpanj 06, 2011, 00:17:41 prijepodne »
evo me, nakon nekog vremena
u 140 l možeš slobodno staviti 4, čak i 5 pajčolanki ili 4 karasića, plus misgurnus i nekoliko jabučara....
naravno, pripremi se da će filtraciju trebati pojačati do maksimiuma i da će ti ovaj filter s vremenom postati preslab za prasice....(mi smo imali u 120 l tetru 1200!!!)  i svakako dodati pumpicu za zrak - zlatice jednostavno "troše" kisik....
i sretno - jako me veseli što krećeš u "zlatne" vode s primjerenom veličinom akvarija!

Ma meni se sviđaju one naj običnije narančaste :)
Budem nabavio pumpicu dok se ak. zaciklira :up:
Hvala na odgovoru  :)
Budem dodao slike kad to sklepam...sutra bi trebo ić po stolić i nakon toga moram još šljunak kupit...a za granu i anubiase budem nešto sredio
I još jedno pitanje...kad se akvariji ciklira,dal se i tad mjenja voda svakih tjedan dana???

Pozdrav,Spaljeni :afro:

Offline kostica1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #5 u: Srpanj 06, 2011, 11:03:20 prijepodne »
Ne mijenja se, to možeš napravit recimo dan prije nego što doneseš ribice.

Offline babyboom

• Moderator
  • Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #6 u: Srpanj 07, 2011, 10:15:13 prijepodne »
što se tiče održavanja akvarija i ostalih "početničkih" pitanja - prouči naš vodič za početnike na prvoj stranici našeg portala (imaš tamo link) i puno toga će ti biti jasnije!
sretno!  :)