Nisam siguran, ali mislim da si sto se biljaka tice sigurniji u ovom gornjem dijelu "kelvina", ja sam imao obicnu stednu, 15w, ona je negdje oko 3000-4000K, listovi su poceli gubiti boju, posebice ovi donji, kad sam je zamjenio sa stednom od 6700K, listovi su se brzo oporavili. Mozda je samo slucajnost, ali ja bih svakako isao na daylight svjetlo. Iako, uzmi u obzir, niti jedna neonka ili stedna (posebice), bez obzira na broj kelvina nije univerzalno rjesenje, koje bi zadovoljavalo apsolutno sve potrebe. Nekako sam stekao dojam da je najbolja kombinacija nesto poput kombinacije aquastar i gro lux, po jedna od svake, ovisi o litrazi akvarija.....ili se varam....
Takodjer, mislim, a netko pametniji i iskusniji neka potvrdi ili odbaci, biljkama i nije toliko bitna sama temperatura svjetla (kelvini), koliko pravilno, ravnomjerno osvjetljenje, da rasvjeta nije prejaka (ako to biljkama ne odgovara), da nije preslaba..... ima tu jako puno kombinacija, mislim da nemozes reci uzmi toliko kelvina i rjesio si problem s biljem.....

naravno, uobziri i onaj vizualni dojam, nekome se svidja ovo ili ono, meni osobno, kompletan akvarij, podloga, panjevi, ribe i slicno puno ljepse, mekse i prirodnije izgledaju pod 10000K nego pod 6500K..... ali, to je vec stvarno pitanje ukusa.