Eto mene nakon duuuugo vremena, s jednim problemom (indikativno iz naslova posta).
Dakle, i ja imam alge, i već ludim i mislim da ću sve lijepo baciti u smeće, i nove biljke zasaditi i gotovo. ali ne ide mi iz glave objašnjenje tete iz dućana (nije važno kojeg)... "Alge Vam se stvaraju jer ima premalo svjetla, a to njima pogoduje" Halo? A to što ih je najviše ispod samog rasvjetnog tjela? Ali nije se teta dala zbuniti (a inače se radi o vrlo hvaljenom dućanu s ovih stranica).Radi seizmeđu ostalogo onim čekinjama koje rastu po anubiasima, ali i o nekim smeđim naslagama koje rastu svuda. 10-centimetarski sijamac rezignirano pliva oko njih, leteće lisice - niš koristi (svi će dobiti izgon, osim toga nova ribarnica na Dolcu povisila cijene a meni se baš jede riba!). Uopće ne znam što da radim. Gasio svjetlo. Palio svjetlo... ništa! Mijenjam vodu svakih tjedan dana (1/3 otprilike) - opet ništa. Jedina korist dolazi od nešto malo puževa koje sam opet nastanio nakon što sam ih se teškom mukom riješio, ali sam skužio da na echinodorusu (parviflorus) postružu gornji sloj lista pa list propada.
I ajde sad ti reci, u čemu je veselje? I pitanje još jedno - 75 l, jedna power-glo lampa, crveno svjetlo. Kaže babac u dućanu "da je to doooovoooljnoooooo, ma ne trebate više...". Ali ja ne mogu, pa ne mogu da me ubiješ uzgojiti ništa smislenije od anubiasa i nekih kripti, koje su doduše isto tako izgubile volju za rastom i polako nestaju... pročitao negdje ovdje da ispod 50 cm dubine nema dovoljno "spektra" (a kaj sad... ne znam čega nema), ali moj akvarij nije dublji od... 40 cm?
Zasadit ću cijeli akvarij Microsorumima - ali naravno, njih nema ih nigdje za kupit...

Edited by: Tompa