Srpanj 19, 2025, 00:46:57 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Guppy mi je jako loše  (Posjeta: 5548 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Nec0000

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
Odg: Guppy mi je jako loše
« Odgovori #50 u: Svibanj 26, 2011, 11:58:27 prijepodne »
S obzirom na tvoj filter nabavi spužvu što sitnijih pora (nikako ne crnu koja je impregnirana aktivnim ugljenom).

EasyStart je po meni najbolji pripravak sa dobrim bakterijama.

znači da maknem crnu spužvu?
dali easy start zadovoljava potrebu za bakterije porodice nitrosomonas koje oksidacijom amonijak pretvaraju u nitrit, i bakterije porodice Nitrobacter koje oksidiraju Nitrit u Nitrat il imoram kupiti jos nesto

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #51 u: Svibanj 26, 2011, 12:00:02 poslijepodne »
EasyStart je tekučina u kojoj se nalaze sve vrste nitrifikacionih i inih dobrih bakterija.

Crna spužva napolje.

Offline texlip

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
    • 150 L Biljni
« Odgovori #52 u: Svibanj 26, 2011, 12:33:38 poslijepodne »
Bok!

Evo covjek fakat sve zna, 985plavi . Poslusaj ga Nec.

EasyStart i ja koristim za startnje akvarija ili novog filter i ima sve kaj trebas.

Aktivni ugljen je dobar, ali ne sada u ovoj fazi ti ne treba, na kraju ako budes lijecio ribe, pa kad ih izlijecis onda ce ti trebati da pokupi ostatke lijeka. Aktivni ugljen je kemijski filtar materijal.
Dakle kemijski prociscava vodu.
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline Nec0000

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #53 u: Svibanj 28, 2011, 10:34:57 prijepodne »
Bok!

Evo covjek fakat sve zna, 985plavi . Poslusaj ga Nec.

EasyStart i ja koristim za startnje akvarija ili novog filter i ima sve kaj trebas.

Aktivni ugljen je dobar, ali ne sada u ovoj fazi ti ne treba, na kraju ako budes lijecio ribe, pa kad ih izlijecis onda ce ti trebati da pokupi ostatke lijeka. Aktivni ugljen je kemijski filtar materijal.
Dakle kemijski prociscava vodu.

radim sve kako je plavi rekao, doduse nisam promjenio pola vode nego trecinu, ako treba promjenit cu opet trecinu za tjedan dana, ali jos uvijek jedan diskus je agresvan i sve pojede ovom drugome, cak kada bacim hranu pocme udarati ovog manjeg koji nikad nista nije pojeo

Offline texlip

• Punopravni član
    • 150 L Biljni
« Odgovori #54 u: Svibanj 28, 2011, 14:14:35 poslijepodne »
To sto su oni agresivni jedan prema drugome nema veze sa nicime, jednostavno su takvi, nista tu nemozes promijeniti.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #55 u: Svibanj 30, 2011, 09:34:47 prijepodne »
Da diskusi su jako nemilosrdni jedni prema drugima ali možeš jednome ponuditi hranu na jednom kraju akvarija a drugome dok ovaj jede na drugom kraju gdje se skriva. To je za sada jedino rješenje.

Offline Nec0000

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #56 u: Svibanj 30, 2011, 17:02:41 poslijepodne »
Da diskusi su jako nemilosrdni jedni prema drugima ali možeš jednome ponuditi hranu na jednom kraju akvarija a drugome dok ovaj jede na drugom kraju gdje se skriva. To je za sada jedino rješenje.

mislim da cu morati nekako izolirati ovog agresivnog iako ce biti tesko jer ovaj manji stalno prati ovog velikog, a kad dodje hrana ova ga nalema i sve sam pojede, a ovaj mali se prestrasi i ne jede nista, bojim se da ne ugine

Offline Nec0000

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #57 u: Svibanj 30, 2011, 17:08:03 poslijepodne »
To sto su oni agresivni jedan prema drugome nema veze sa nicime, jednostavno su takvi, nista tu nemozes promijeniti.

napravio sam kako ste rekli doduse nisam promjenio pola vode nego trecinu, kupio sam zeolit i jos 2 anubiasa i jako mi je pala kolicina N02 i N03-a  ali voda je i dalje tvrda (mozda da probam s destiliranom)  ph mi je pao s 8 na 7,4 po novom testu

Offline DeX_13

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #58 u: Svibanj 30, 2011, 18:48:50 poslijepodne »
EasyStart je tekučina u kojoj se nalaze sve vrste nitrifikacionih i inih dobrih bakterija.

Crna spužva napolje.

Da li su sve crne spužve sa aktivnim ugljenom?

Dobio sam u filteru i crnu spužvu grubu u jednoj košari i aktivni ugljen u maloj vrećici u drugoj. Treća sa keramikom.

sada sam mislio umjesto ugljena stavit finu spužvu a ovu grubu ostaviti, ili da stavim i grubu plavu, umjesto crne?

sorry što upadam u temu  :-[

Offline texlip

• Punopravni član
    • 150 L Biljni
« Odgovori #59 u: Svibanj 31, 2011, 06:48:53 prijepodne »

Crna spužva napolje.

Da li su sve crne spužve sa aktivnim ugljenom?

Dobio sam u filteru i crnu spužvu grubu u jednoj košari i aktivni ugljen u maloj vrećici u drugoj. Treća sa keramikom.

sada sam mislio umjesto ugljena stavit finu spužvu a ovu grubu ostaviti, ili da stavim i grubu plavu, umjesto crne?

Da sve crne spuzve su impregnirane sa aktivnim ugljenom.

Neznam kako hoces, ali mozda bolje plavu grubu umjesto crne.

sorry što upadam u temu  :-[

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #60 u: Svibanj 31, 2011, 08:59:49 prijepodne »
Aktivni ugljen nakon nekog vremena gubi svoja svojstva i što se tiče crne spužvice, ako je već neko vrijeme u akvariju, mislim da je se može komotno ostavit kao biološku filtraciju. Neka me kolega 985plavi ispravi ako griješim.

Offline 985plavi

• Moderator
  • Punopravni član
    • Facebook profil
« Odgovori #61 u: Svibanj 31, 2011, 09:13:19 prijepodne »
Aktivni ugljen nakon nekog vremena gubi svoja svojstva i što se tiče crne spužvice, ako je već neko vrijeme u akvariju, mislim da je se može komotno ostavit kao biološku filtraciju. Neka me kolega 985plavi ispravi ako griješim.

Tako je kako je rekao kolega.

Jedan je drugi problem zašto ja osobno ne predlažem da se u filteru drži aktivni ugljen i spužva impregnirana sa aktivnim ugljenom.

Naime, aktivni ugljen na sebe apsorbira sve otrove i kemijske otpatke koji ako se aktivni ugljen ostavlja u filteru, vremenom se pomalo otpuštaju te tvari u vodu a ako je kojim slučajem aktivni ugljen na sebe prikupio ostatke lijekova a posebice antibiotika tada će kolonije bakterija uginuti već pri pokušaju naseljavanja u porama.

Da zaključim, može se koristiti kao podloga za naseljavanje dobrih bakterija a s time i za biološku filtraciju ali uvijek ostaje upitno da li će aktivni ugljen s obzirom na otrove i eventualno antibiotike koje je apsorbirao na sebe zaista biti optimalana podloga za biološku filtraciju ili je za to ipak bolja akvarijska spužva. Ja sam u ovome slućaju uvijek za spužvu.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #62 u: Svibanj 31, 2011, 09:20:09 prijepodne »
Naravno, zaboravio sam napisat da je uvjet da nije bio izložen lijekovima. Ovako, ako je sve bilo u redu, ta crna spužvica nakon nekog vremena ima apsolutnu istu svrhu kao i plava i ne isplati se zezati s ponovnim cikliranjem filter materijala.

Offline DeX_13

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #63 u: Svibanj 31, 2011, 10:26:24 prijepodne »
Naravno, zaboravio sam napisat da je uvjet da nije bio izložen lijekovima. Ovako, ako je sve bilo u redu, ta crna spužvica nakon nekog vremena ima apsolutnu istu svrhu kao i plava i ne isplati se zezati s ponovnim cikliranjem filter materijala.

Filter još nije u funkciji, materijali nisu potopljeni, tako da odma stavljam plavu a ovu čuvam za "lijeka", kao i vrećicu aktivnog ugljena.     :up: :up:

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #64 u: Svibanj 31, 2011, 11:06:14 prijepodne »
Samo si stavi što grublju spužvu jer će ti fina štopat protok.