Prodavacima je u interesu prodati sto vise toga, i to je jedina istina.
Ja sam isto kupio svoj akvarij u kompletu sa grijacem i unutrasnjim filterom, nakon 1 mjesec sam presao na puno jaci vanjski filter i grijac.
Vanjski filter imaju isto regulaciju protoka, pa ako bude prejak protok mozes smanjiti. Isto tako u vanjski filter stane puno vise filterskog materijala.
Gle za temp. nisam siguran, ako diskusi trebaju 28 ostavi 28. Nemam diskuse pa se nisam sa time opterecivao.
Uzmi EasyLife FFM i EasyStart ( imas u Pet centru i ZooViliju) i svu ostalu kemiju pobacaj. EasyLife FFM ima zeolit u sebi i smanjiti ce koncentraciju Amonijaka , nitrita i nitrata. Poslusaj savjet 985plavi , covjek zna kaj prica.
Ja imam Tetrine kapljicne testove , za svaki posebno, dakle kapljice za NH4, N03, i N02,KH te digitalne testere za pH i DH.
Znam da je to puno love , to mozes i kasnije ,ali za sada samo napravi onako kako je Plavi napisao, pa nakon 1-2 mjeseca kreni sa tresetom opet i sa novim testerima.
Gle nemoj gubiti entuzijazam, za mjesec dana kad vidis napredak i kad tvoje ribice pocnu veselo plivati biti ces najsretniji na svijetu i uzivati u ovom prekrasnom hobiju.