skakanja sa neuglednog 90 litraša prepunog pajčolki i drugih toplovodnih riba na malawi
kako neuglednog
i naravno ne mislim da znam vise od tebe (dete je u stanju da za 5 godina nauci kao odrastao covek za 30god) ali znam da su ciklidi puno veca odgovornost od japanki ,koje netraze bas puno
i ja znam za ono 1 japanka na 40 l i toga se pridrzavam ali nemogu kupit samo tako 2 japanke , tako napamet neznajuci ni da li ce se lepo uklopit i funkcionirati u akvariju
ja japanke kupujem kada su jako male (1.5-3cm) i vremenom poklanjam pojedine dok ne spadnem na 2 koje onda narastu i do 18cm (zavisi od duzine peraja)
a sada sam tu sa ove 4 posto se nadam kupovini ovog od 160l gde ce se ove jako lijepo uklopiti
I odgovori mi još na jedno pitanje od čega ti je uginuo odjilas?
od starosti
zadnja 3 mjeseca je poceo manje plivati i cak i mirovati
zadnje dve nedelje je bio miran i samo je lezao a plivao samo kada im sipam hranu
zadnja dva dana se poceo izvrtati a onda sam ga jednog jutra nasao na povrsini (mrtvog)
temperatura je bila do 24C leti i do 26C a u akvariju je bila jos jedna japanka
odjilas je uginuo u januaru ove godine . a kad sam odjilasa izvadio iz akvarija kole (japanka u akvariju) pocela haoticno plivati i odbijati hranu (poslje 3 dana je pocela jest)
. kole je posle sto se smirio i prestao haoticno divljati po akvariju umirio i nije se pomicao , a onda opet malo plivao....(ovo se ponavljalo 2 dana ) a onda su mu se pocela raspadati peraja . momentalno sam mu digao temp. na 26 i to je pokazalo ucinak , nestalo je bakterijsko raspadanje peraja i on se vratio u normalu (bez lekova nego samo kvalitetnom ishranom i vitaminima) zatim sam kupio 3 male japanke koje planiram zajedno sa koletom prebacit u onih 160 l
sa obzirom na to da im je temp leti malo premasivala 25 (granicu posle koje se ubrzava metabolizam) on je imao dug i veoma LEP zivot , bez terorista , i sa savrsenom kvalitetom vode . a i vodu sam namestio tako da se poklapa sa zahtjevima komunalaca .
ja i dalje smatram da u uzgoju mojih riba nije bilo gresaka
ali me i dalje malawi jako privlaci