u njemu su dvije crne spužve..grublja i finija.. aktivni ugljen..keramika i dvije vate..
Ovako, ostavi ove dvije spužve u filteru ali izbaci vatu i umjesto nje u taj prostor gdje je ona bila stavi akvarijsku spužvu sa što sitnijim porama a keramiku možeš ostaviti ili i nju pak zamijeniti sa akvarijskom spužvom.
Vatu trebaš izvaditi jer se ona začepi za nekoliko dana pa se naglo pokvari kvaliteta vode a onda se pojavljuju bolesti...
Ako te zanima malo više pročitaj moj članak o filter materijalima u manjim filterima: https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=52865.0
Pozdrav i pohvala jer ne srljaš, pripremaš akvarij kako treba i pitaš pa ne skitaš. Sretno ti plivanje u akvarijskim vodama.
e hvala ti puno

.. već sam mislio da mi nitko ne zna pomoći kako da bolje složim filter..

sve shvatio..samo jel ta spužva plava zelena ili svejedno..znam da svaka ima svoju funkciju... i ako stavljam ono nešto što na sebe vuće amonijak.. gdje to stavljam..mislim na redosljed.. i ne znam dal da stavljam treset i gdje? jer u akvariju sad imam ramireze.. pa im želim ponuditi najbolje moguće uvjete??
..hvala na pohvalam ali daleko sam ti ja dobrog akvariste..mislim sad za početak.. kako naginjem lagano na hipohondra tako lagano mislim da mi ribe stalno od nečeg oboljevaju..pa se opskrbio sa cijelom apoetkom i samo čekam ispred akvarija

.. možda je razlog jer sam u djetinstvu imao u dvije litre akvarija deset zlatnih ribica koje naravno nisu dočekale tjedan dana

..pa sada kakti odrastao ne želim nigdje fulati... brat mi ima akvarija.. najprije ciklidi a sada je prešao na biljni.. i dobije slom živaca kad vidi koliko čeprkam po akvariju i proučavam.. uljevam kojekakve vitamine ..hranim sa sedam različitih vrsta hrane... i lječim od mogučih i nemogućih bolesti...
nadam se da je to samo poetničko nesikustvo i da ću izarsti u pravog akvaristu.. već u glavi imam u planu karantenu..ali pssst o tome.. moji će dobiti slom živaca

..i sada kada sam dobrano potrovao ribe s vitaminima i preparatima..mislim da se trebam skulirati i najprije im napraviti kvalitetnu vodu..čitao sam tvoje postove puno i zaključio.. molim te me ispravi
1. dan promjena 50 % vode i ubacivanje aktivnog ugljena
2. dan izbacim ugljen ulijem duplu dozu FFM -a i dobre bakterije na litražu akvarija
3. dan dupla doza vitamina
4. dan dupla doza FFM- a i dobre bakterije
5. dan dupla doza vitamina
6.dan normalna doza ffm-a
7. dan ništa
8. dan redovna promjena vode uz dodavanje propisane količine ffma i to je to..
jel to to?? i kako da dalje nastavim da i dalje tjedno uljevam ffm i vitamine ili??
tnx na odgovoru i pozdrav od mene