Srpanj 18, 2025, 16:10:43 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: potres i tsunami  (Posjeta: 9663 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline scriptazg

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski  
Odg: potres i tsunami
« Odgovori #100 u: Ožujak 22, 2011, 15:31:14 poslijepodne »
Čini mi se da je ipak situacija s reaktorima malo stabilnija nego kada se sve tek dogodilo, no brine me neslaganje američkih i japanskih stručnjaka u veličini zone koju bi trebalo evakuirati. Nitko od nas nema puno pojma što je to radijacija, svi se bave promatranjem situacije  a ljudi tamo imaju radioaktivnu vodu, iako je ne piju to je jedina voda što imaju,  s njom se tuširaju, okruženi su s njom, jednostavno okolina je tamo neprovatno za stoljeća kontaminirana i to što za sada posljedice zdravstvene nisu još vidljive nažalost ne znači da je situacija u redu.
Ovaj čas dok mi tipkamo, ljudi tamo se teško i nepovratno razbolijevaju, ozračenost za svaki sat se z b ra j a u njihovim tijelima i uopće svemu, evakuirani su ne na sigurno nego na prostor manje radijacije.
Hrvatska je ponudila ograničeni broj prostora za zbrinjavanje i to za mlade obitelji sa malom djecom koji su ostali bez doma, što je pohvalno ali nije li i nečasno postaviti toliko uvjeta u jednom ovakvom trenutku za Japan!?
Sramim se još jednom naše vlade
 :punch:
Ne znam za vas, možda mislite da sam pretjerala

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #101 u: Ožujak 22, 2011, 15:43:04 poslijepodne »
postavili smo uvjete da nećemo starce?

super smo

Offline scriptazg

• Novi član
  • *
« Odgovori #102 u: Ožujak 22, 2011, 16:06:38 poslijepodne »
Pa ne znam za starce, možda starijima blaga ozračenost neče toliko naškoditi jer se radioaktivnost zbraja a njima možda neće stići napraviti veću štetu, ne znam možda je to znanstveno proučeno i možda tako je, ja nisam stručnjak pa ne znam.
Ali muči me ovo, zašto jedna mlada osoba koja nije još osnovala obitelj je izuzeta.
Konkretno prošle godine sam upoznala jednu mladu osobu iz Japana, nije bogata osoba a možda bi  htjela kad bi imala mogućnost otputovati u npr. u Hrvatsku dok se ne vidi što je s nuklearkom i dok im ne izgrade domove ako su ih izgubili.
Ispada da smo mi Hrvati škrti na pomaganju.

Offline Brljator

• Punopravni član
« Odgovori #103 u: Ožujak 22, 2011, 21:10:10 poslijepodne »

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #104 u: Ožujak 22, 2011, 21:49:41 poslijepodne »
a , Harpić..je, to se već neko vrijeme povlači...
koliko god se to nekima čini nevjerojatno, meni se više ona o dimu i vatri vrti...
uostalom, stari Tesla je bio zastrašujuće produktivan i nezemaljski inteligentan, pa mislim da je moguće da je i ovako nešto sklepao... kao i teleportacijske mašine i svašta nešto što se šuška, ali "nema službenu potvrdu"

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #105 u: Ožujak 22, 2011, 22:34:05 poslijepodne »
postavili smo uvjete da nećemo starce?

super smo

Mala je vjerojatnost da ce starije osobe dozivjeti da se na njima manifestiraju posljedice zracenja, stariji ljudi tesko podnose letove od desetak i kusur sati, teze podnose promjenu klime i okolisa, vecina treba intenzivu lijecnicku skrb...
Dakle logicno je zakljuciti da bi kod solidnog broja ovakva seoba bila ne samo nelogicna nego i pogubna.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #106 u: Ožujak 22, 2011, 23:00:16 poslijepodne »
Čini mi se da je ipak situacija s reaktorima malo stabilnija nego kada se sve tek dogodilo, no brine me neslaganje američkih i japanskih stručnjaka u veličini zone koju bi trebalo evakuirati. Nitko od nas nema puno pojma što je to radijacija, svi se bave promatranjem situacije  a ljudi tamo imaju radioaktivnu vodu, iako je ne piju to je jedina voda što imaju,  s njom se tuširaju, okruženi su s njom, jednostavno okolina je tamo neprovatno za stoljeća kontaminirana i to što za sada posljedice zdravstvene nisu još vidljive nažalost ne znači da je situacija u redu.
Ovaj čas dok mi tipkamo, ljudi tamo se teško i nepovratno razbolijevaju, ozračenost za svaki sat se z b ra j a u njihovim tijelima i uopće svemu, evakuirani su ne na sigurno nego na prostor manje radijacije.
Hrvatska je ponudila ograničeni broj prostora za zbrinjavanje i to za mlade obitelji sa malom djecom koji su ostali bez doma, što je pohvalno ali nije li i nečasno postaviti toliko uvjeta u jednom ovakvom trenutku za Japan!?
Sramim se još jednom naše vlade
 :punch:
Ne znam za vas, možda mislite da sam pretjerala

Pretjerujes jer te mediji zatrpavaju poluprovjerenim informacijama koje niti sami dovoljno ne razumiju, a sve iz prozaicnog razloga povecanja tiraze ili gledanosti.

Ovdje se radi o citavim reaktorima koji su vrlo vjerojatno jos uvijek ispod puno metara betona, celika i olova, a najveci je problem s pregrijavanjem bazena u kojima su staro"gorivo".
 U Chernobilu se nuklearni reaktor u trenutku pretvorio u uzarenu kuglu koja je jednim dijelom izletjela u okolis, a povrh svega je grafit jos danima gorio i izbacivao radioaktivne cestice u zrak koji se sirili svijetom.
Ili da pojednostavnim - Fukushima predstavlja ekspres lonac iz kojeg suklja para sireci miomirise sarme, a Chernobil je taj isti lonac koji je eksplodiravsi demolirao kuhinju i razbacao sarmu po svim zidovima.

Postoji jos jedan zanimljiv podatak - prosjecan pusac kroz cigarate godisnje se izlozi vecoj kolicini zracenja nego netko tko boravi u spomenutoj kontaminiranoj zoni. Zanimljivo, zar ne ?

Dakle kad smo ustanovili da koliko god nounari to zeljeli ovo ne moze niti u teoriji biti novi Chernobil onda se sire grozomorne price o nekakvom zracenju za koje neupuceni odmah pred ocima vide scene zivih leseva ili ljudi s tri ruke koji svijetle u mraku  :D
A onda se prisjecam jednog meni dragog ljetovanja u Kijevu (pedesetak kilometara nizvodno od rasturenog reaktora) tog srpnja 1986g. kada sam se sa stotinama tisuca Kijevljana veselo brckao na pjescanim plazama Dnjepra (preporuka je bila ne gutati vodu, ali su ipak kasnije preporucili da se bas i ne ide na kupanje ali je vec dosla jesen), kako sam uzivao u ukusnoj ukrajinskoj hrani netom kupljenoj na trznici (baka je jos godinama tvrdila da je to konezerviran scavelj od prije nesrece  :D ), kako sam uzivao secuci prekrasnim Kijevom koji je tada bio jos ljepsi jer su ionako cisti gd nemilice svakog sata temeljito prali (Kijev je na piescanom tlu), a jedini znak da j enesto drukcije su bile najlonske folije na ulazima u ducane i javne prostore.

Svako sljedece ljeto znakovi nekakvog izvanrednog stanja su sve manje vidljivi, osim krupnih baba koje mjere zracenje proizvoda po trznicama, te prilicno nestvarnih tabli na ulazu u lokalne sumarke da se ne ulazi ako nema potrebe i da se ne beru gljive.

I sve to u gradu ili okolini koja je pokupila za nekoliko redova velicina teze zracenje i s daleko gorim izbacenim elementima jer u reaktorima imam svakakvih gadnih cuda i prilicno je neugodno kad se razlete u atmosferu.

Prodose godine, moja obitelj i ja jos uvijek nekim cudom zivi i bez treceg oka na celu, stvorilo se nesto potomaka koji su savrseno zdravi, svi prijatelji i poznanici u tom istom Kijevu koji je preko dvadeset godina znatno radioaktivniji od okolice Fukushime i dalje zivi uz standardne bolestine
primjerene srednjoj dobi - osim mojih dragih djeda i bake koji su doista umrli od karcinoma ali s obzirom da su dozivljeli osamdesetak godina nekako sam to ipak skloniji pripisati starosti.

Kad ovako unatrag gledam sve te dogadaje imam dojam da sam imao srece sto smo zivjeli u vrijeme kada su znanstvenici imali pravo glasa pa je cijela ondasnja juga s nestrpljenjem cekala umirujuce vijesti iz usta doktorica Bauman koja je onda bila najcitiranija osoba u medijima.
Da je nekim cudom u to vrijeme postojao Internet sa ekspertima opce prakse ili tiskovine poput 24Sata vjerojatno bih se pretvorio u flourescentnu pjenicu cim bi se prvi put bucnuo u Dnjepar  :D

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #107 u: Ožujak 22, 2011, 23:53:43 poslijepodne »
 :D :D :D

Offline Flamingos

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • strpljen-spasen
« Odgovori #108 u: Ožujak 23, 2011, 00:54:19 prijepodne »
http://www.mcp.rs/index.php?bid=13&cid=67&nid=63170

Interesantne stvari se pojavljuju u medijima ali vise se ne zna kome vjerovati... Sve se dogadja nama pred ocima ali nekako istina promice uvijek.. Bar se meni cini tako...
Tako blizu a tako daleko...

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #109 u: Ožujak 23, 2011, 02:10:32 prijepodne »
http://www.mcp.rs/index.php?bid=13&cid=67&nid=63170

Interesantne stvari se pojavljuju u medijima ali vise se ne zna kome vjerovati... Sve se dogadja nama pred ocima ali nekako istina promice uvijek.. Bar se meni cini tako...
super link i stranica, o ovome jos nisam razmisljao, ali zvuci cudno, a moze bit i istinito, niko nezna sta oni kak se kaze veliki ljudi cine nad nama manjima.. ali sve ce doc jednog dana na svoje i pokazat ce se, ali za to ce mozda bit kasno.. Nebi se cudio da je ovo sve sto pise i istina, a i vjerujem da tu i ima istine..  :)

Offline student

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #110 u: Ožujak 23, 2011, 02:23:26 prijepodne »
Ako je ovo istina gore treba nas sve zbrisat s lica zemlje ..  :-X
..postoji posebna vrsta ribica ,zovu ih corydorasi..

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #111 u: Ožujak 23, 2011, 06:40:33 prijepodne »
Ljudi u svemu vide teorije zavjere, a ovi oblaci su dokumentirani puno prije nastanka HAARP-a.
Kao i ovakvi potresi, tsunamiji itd.

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #112 u: Ožujak 23, 2011, 07:42:22 prijepodne »
 :D :D
ove zavjere su mi najbolje  ljudima ako nemaju objašnjenje odma je neka zavjera   ...  tsunami i zemljotres su prirodni fenomeni    nažalost za japan nalazise na podrućju di je to veoma ćesto   a bogami i hrvatska ...i kodnas imte svakodnevne potrese samo su mali paih niko neprimječuje   a nedo bog da namsedesi ko japancima  kolikosu naša vlada i ljudi spremni za neku prirodnu katastrofu
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #113 u: Ožujak 23, 2011, 12:45:30 poslijepodne »
Vidim da su stovatelji babe Vange nasli novu zanimaciju  :D

Naravno da je lakse drviti po zlim Amerikancima nego uzeti osnovnoskolski udzbenik iz zemsljopisa pa se malo obrazovati o tektonskim plocama i njihovom skakutanju te na kojim su podrucjima najaktivniji.

Nego jel' ima tamo kakvo objasnjenje sto je uzrokovalo jednako zestoke potrese u proslim stoljecima ili se ne uklapa u tu pricu ?  :D

Offline rovkil

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #114 u: Ožujak 23, 2011, 13:18:26 poslijepodne »
Nego jel' ima tamo kakvo objasnjenje sto je uzrokovalo jednako zestoke potrese u proslim stoljecima ili se ne uklapa u tu pricu ?  :D
naravno da ima jer novi svjetski poredak seže unatrag dok je još prvi čovjek sišao s grane i od kokosa i par lijana te mikroprocesora napravio prototip haarpa po nacrtima nikole tesle. malo ih samo muči vremenski tok ali i za to imaju objašnjenje a to je philadelfijski eksperiment.
 :D

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #115 u: Ožujak 23, 2011, 14:46:51 poslijepodne »

uh šta se cerekate, baš je zabavno...malo previše nasmijanih smajlića u ovoj temi za moj ukus...

Offline joke44

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #116 u: Ožujak 23, 2011, 14:48:15 poslijepodne »
Vidim da su stovatelji babe Vange nasli novu zanimaciju  :D

Naravno da je lakse drviti po zlim Amerikancima nego uzeti osnovnoskolski udzbenik iz zemsljopisa pa se malo obrazovati o tektonskim plocama i njihovom skakutanju te na kojim su podrucjima najaktivniji.

Andrej makni se iz teme!!! Sve kvariš. Baš sam se veselio novoj raspravi preko 10 strana o osveti Amera Japancima zbog toga što su im sje.ali auto industriju, srušili P. harbour i natjerali ih da spiskaju ogromnu lovu za razvoj A bombe, prijevoz i dostavu iste. Zatim raspravu o vrijednosti N. Tesle kao znanstvenika i moralnosti njegova rada; povezanosti Černobila i Fukushime, hladnom ratu, toplom ratu; kancerogenim sastojcima u jaffa keksu i njegovoj povezanosti sa babom Vangom i Nostradamusom....
Uglavnom sve si pokvario :D

"Zašto jednostavno, kad može komplicirano"

Pipe Biser ( grafit Firule, Split 1990-tih)

Offline scriptazg

• Novi član
  • *
« Odgovori #117 u: Ožujak 23, 2011, 15:25:00 poslijepodne »

[/quote]

Pretjerujes jer...

[/quote]

Divim ti se kako si neozbiljan
 :D

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #118 u: Ožujak 23, 2011, 19:11:36 poslijepodne »
baba vanga sve pogađa ko iz šale!  :D :D

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #119 u: Ožujak 23, 2011, 19:20:25 poslijepodne »

uh šta se cerekate, baš je zabavno...malo previše nasmijanih smajlića u ovoj temi za moj ukus...

A kako drukcije reagirati na baba Vanga i HAARP ekipu koji se nakon ovakvih tragedija jos godinama nasladuju i smisljaju sve lude i lude price ?

Evo bas gledam na Wiki i vidim da Hiroshima ima 1,173,980, a Nagasaki 446,007 stanovnika i vjerojatno mocniju industriju nego cijeli Rvatistan - a to su jedini gradovi nad kojima je upotrijebljeno atomsko oruzje te gdje je tolo kontaminirano sa hrpom nukleida koji ce se raspadati jos dugo nakon sto nasa civilizacija iscezne. Ali glavno da se drami oko ispustanja u Fukushimi koja su jos uvijek i vjerojatno ce ostati mizerna.
Ili kako bi svi uzeli sebi doma jednu simpaticnu japansku obitelj, a istovremeno sve boli briga za npr, siromasne Ukrajince ili one nesretnike koji zive u Sibiru kraj Zelengorska gdje se desetljecima bacao plutonij u okolis kraj kojih Fukushima i Chernobil izgledaju kao malo slabiji tihomir.
Japanci imaju sasvim dovoljno novca i raspolozive tehnologije da ce jako brz sve ovo dovesti u red, a kad vec moram biti surov iz svega ovoga ce jos morski svijet znacajno profitirati jer ce ga s nesto manje elana tamaniti s obzirom da se vecina problematicnih elemenata spustila u more.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #120 u: Ožujak 23, 2011, 19:25:55 poslijepodne »

"Zašto jednostavno, kad može komplicirano"

Pipe Biser ( grafit Firule, Split 1990-tih)

Ima jedna jako dobra knjiga od Tom Clanceya "Debt of Honor" napisana jos 1996g. na temu rata izmedu Japana i Amerike koji je zapoceo zbog pokvarenog stroja na proizvodnoj traci automobila zbog cega je izginula jedna americka obitelj i Ameri suspendirali uvoz automobila iz Japana......

Vrlo zani8mljiva knjiga koja zorno demonstrira kako je cijeli trgovinski i ekonomski sustav vrlo lomljiv, a zavrsava sa jednom vrlo prorocanskom scenom kada japanski pilot zabije putnicki avion u Bijelu kucu i pobije cijeli vrh americke vlade.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #121 u: Ožujak 23, 2011, 19:46:39 poslijepodne »
the truth is out there  :)
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline El Djapo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Beogradski pašaluk
« Odgovori #122 u: Ožujak 23, 2011, 20:23:56 poslijepodne »
a zavrsava sa jednom vrlo prorocanskom scenom kada japanski pilot zabije putnicki avion u Bijelu kucu i pobije cijeli vrh americke vlade.

Eeeh, kamo puste Sreće...

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #123 u: Ožujak 26, 2011, 23:19:18 poslijepodne »
Sad je tu neš streslo u Petrinji. Mislim da je potres, onako dubok zvuk, i zatresla mi se cijela soba na katu.

Moji u prizemlju nisu ništa osjetili. Jeste u ZG što osjetili???

Možda se i varam al sumnjam, baš se streslo sve...
« Zadnja izmjena: Ožujak 26, 2011, 23:26:24 poslijepodne od Nuclear »

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #124 u: Ožujak 27, 2011, 00:14:40 prijepodne »
Izgleda da ipak nije bilo potresa  :D

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/index.php

Al stvarno mi se učinilo da je potres, nikad tak neš nisam osjetio, a i sumnjam da birtija 100m od mene ima tak jake zvučnike  :D

A možda je bio i manji od 2  magnitude pa ga nisu ni registrirali...

Ovaj link koji sam postavio je dosta zanimljiv. Nisam imao pojima da tako puno potresa pogađa svijet. Praktički svakih 15-20 minuta zabilježe potres negdje.

Japan se nakon onog od 9 magnitude trese kao lud.