Srpanj 18, 2025, 12:40:59 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: potres i tsunami  (Posjeta: 9623 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
Odg: potres i tsunami
« Odgovori #25 u: Ožujak 12, 2011, 12:30:21 poslijepodne »

je, i ja sam gledao čiku - ravnatelja seizmološkog zavoda al nekak nije mi bio uvjerljiv...mjesec na zemlju utječe na milion načina i to je poznato...tak da, sve je moguće.

Na svu srecu 1992 i donekle 2005g. nije bilo tako popularno prepisivanje s britanskih trash portala pa onda nismo znali da nam je mjesec jednako blizu i upravo zahvaljujuci tome se bas nista nije dogodilo.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #26 u: Ožujak 12, 2011, 13:50:50 poslijepodne »
ma ruki, ti i čiko ste znanstvenici i uopće vas ne doživljavam ozbiljno..prekruti ste mi... :)

Pa dobro, nisam bas tako krut. .D Ima puno stvari koje moderna znanost ne moze dokazati, a cinjenica je da se dogadjaju... zato čiko, mudro ko svaki znanstvenik, nije rekao da nema povezanosti nego da do sad napravljene studije nisu pokazale povezanost. Nikad ne treba biti krut, a tako ni u znanosti... bas zato u znanstvenim radovima u diskusijama cesto bude jako puno kondicionala (moglo bi biti, mozda upucuje i sl.). Rigidni znanstvenici su glupi znanstvenici. :D

A ja imam veze sa znanosti ko s aquascapeom ako cemo pravo. Malo sam citao, malo gledao slike - i to je to ha ha.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline student

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #27 u: Ožujak 12, 2011, 14:04:19 poslijepodne »
Bas sam slusam vijesti ,taj otok u japanu kazu pomaknio se vise od 4 metra prema istoku ,a zemljina kora se pomaknila (pretpostavljam os) 10 metara i izgubili smo jednu mirkosekundu zivota ..
..postoji posebna vrsta ribica ,zovu ih corydorasi..

Offline tikky2

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Ožujak 12, 2011, 16:43:34 poslijepodne »
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/03/12/0096006.html

odmah se predviša šta bi bilo kad bi.... mrzim takve priče..... bit će šta mora bit, ne treba predviđat i prizivat vraga... :/ 

Offline Fily

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
« Odgovori #29 u: Ožujak 12, 2011, 17:11:49 poslijepodne »
Užas jedan što im se dogodilo  :o gledao sam na dnevnik.hr video klipove gdje voda nosi aute ko ništa. Ali zapravo,uopće se ne bi trebali čuditi,jer znanstvenici najavljuju već godina razoran potres u Japanu. A ako pogodi Tokyo(što je vrlo moguće,jer "leži" na 3 nestabilne tektonske ploče) bit će svega  -?

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #30 u: Ožujak 12, 2011, 17:27:47 poslijepodne »
Bas sam slusam vijesti ,taj otok u japanu kazu pomaknio se vise od 4 metra prema istoku ,a zemljina kora se pomaknila (pretpostavljam os) 10 metara i izgubili smo jednu mirkosekundu zivota ..

Kakvu mikrosekundu života?  -?

Offline kostica1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #31 u: Ožujak 12, 2011, 17:36:35 poslijepodne »
Vjerovao ili ne ima osnovu u fizici. Znaš ono kako kad bi pustili dva brata u svemir jedan bi putovao 30 godina brzinom zvuka, a drugi bi ostao, pa bi prvi i dalje bio mlad, a drugi već star? Uglavnom to ti je to, zbog velike brzine kojom se na taj trenutak zemlja zaokrenula (iako je golom oku nevidljivo) pomaknuti smo za tu jednu mikrosekundu u budućnost. Npr. Ima neki astronaut koji je proveo sve skupa više od 7 godina u svemiru, a on je pomaknut za mali djelić sekunde u svemir.
Moja poruka: 交流してください

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Ožujak 12, 2011, 17:50:12 poslijepodne »
Vjerovao ili ne

:D :D

Ma vjerujem ja, ali nikakvu mikrosekundu života nismo izgubili i ne radi se o brzini zvuka jer je ona dosta mala mala, nego se radi o brzini svijetlosti.

Pojam se zove dilatacija vremena i ne funkcionira na način da se vrijeme gubi, nego da drugačije vrijeme teče u odnosu promatrača i osobe koje se giba određenom brzinom, što veća brzina veća je i dilatacija vremena.

Tako da nismo nikakvu mikrosekundu izgubili jer pojam "gubljenje vremena" ne postoji... A ovo sa pomicanjem zemljine osi je eventualno skratilo/produžilo dan na zemlji za mikrosekundu i nije imalo nikakve veze s dilatacijom vremena...

Offline student

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Ožujak 12, 2011, 18:26:05 poslijepodne »
:D :D

Ma vjerujem ja, ........

Na otvorenom teta tako rekla ,kaze izgubili ,ja iso odmah vidjet su mi ribice ostarile  :D
..postoji posebna vrsta ribica ,zovu ih corydorasi..

Offline kostica1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #34 u: Ožujak 12, 2011, 18:55:44 poslijepodne »
Prihvaćam ispravak, ali nismo tako izgubili.  :D Zemljina os se smalnjila od podvlačenja tektonskih ploča, tako da je jedan dan manji za 1,6 mikrosekundu. Da sve bude isto, 29409. godine bi trebala biti sekunda manje. XD

Offline morino

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Ožujak 12, 2011, 18:58:51 poslijepodne »
Vjerovao ili ne ima osnovu u fizici. Znaš ono kako kad bi pustili dva brata u svemir jedan bi putovao 30 godina brzinom zvuka, a drugi bi ostao, pa bi prvi i dalje bio mlad, a drugi već star? Uglavnom to ti je to, zbog velike brzine kojom se na taj trenutak zemlja zaokrenula (iako je golom oku nevidljivo) pomaknuti smo za tu jednu mikrosekundu u budućnost. Npr. Ima neki astronaut koji je proveo sve skupa više od 7 godina u svemiru, a on je pomaknut za mali djelić sekunde u svemir.
Moja poruka: 交流してください

to su gluposti
po toj logici svaki dan kad ujutro idem prema žitnjaku gubim vrijeme
morat ću se javiti u obraćun plaća,zato mi je zadnji list od plaće i bio sumnjiv! :D
sve je samo pitanje otkud gledaš gledajući s dovoljno udaljene točke
dan je relativna stvar i to je ljudska izmišljotina
t=const

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Ožujak 12, 2011, 20:05:36 poslijepodne »
Da, baš to, dan je ljudska izmišljotina i nije konstanta niti ima ikakve veze s vremenskom dilatacijom.

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #37 u: Ožujak 13, 2011, 00:02:01 prijepodne »
Jadni ljudi , a rade najkvalitetnije aute, tehnoligiju i ostale stvari

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #38 u: Ožujak 13, 2011, 00:24:06 prijepodne »
ja sam zapalio svijeću...reda radi.Žao mi ljudi(kao i svakom normalnom čovjeku)...sjećam se kad sam bio klinac u školi za vrijeme rata japanski vršnjaci su skupljali razne stvari za školu i poslali nama u Osijek(bilježnice,olovke,ravnala pernice ma puno toga stvarno smo dobili svega i svačega)oduševili smo se...ali dok je to stiglo do nas,zadesio ih neki potres  :down: pa nam je bilo full žao,neko je predložio da im to sve vratimo nazad  :D (a djeca!)no vjerujem da su se ovih dana svi ti moji vršnjaci sjetili toga kako su nam pomogli i razvedrili nas,ja vam to ne mogu opisati u kakvom sranju smo bili i onda nam tako nešto stigne i oduševi nas... :)
A kako su mi smiješni,stalno su vedri,oduševljeni sa svime kad dođu kod nas(radim i sa njima kao i sa drugim strancima)ali oni su mi posebni...naj smiješnije mi je njihovo slikanje  :D sve živo slikaju...vide me na kawasakiu odma se moraju slikat sa mnom sa motorom slikaju motor pa se naredaju svi pa...nebi da hayabusu imam :D bit će takvih kawasakija kod njih više ni nema pa ono.."gleee čovječe šta ovaj vozi moram ovo slikat " :D
ovo sam napisao zato što me sve ovo podsjetilo na njih pa eto da podjelim .....ma žalosno mi je ovo   :( :(
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #39 u: Ožujak 13, 2011, 13:35:00 poslijepodne »
ja sam zapalio svijeću...reda radi.Žao mi ljudi(kao i svakom normalnom čovjeku)...sjećam se kad sam bio klinac u školi za vrijeme rata japanski vršnjaci su skupljali razne stvari za školu i poslali nama u Osijek(bilježnice,olovke,ravnala pernice ma puno toga stvarno smo dobili svega i svačega)oduševili smo se...ali dok je to stiglo do nas,zadesio ih neki potres  :down: pa nam je bilo full žao,neko je predložio da im to sve vratimo nazad  :D (a djeca!)no vjerujem da su se ovih dana svi ti moji vršnjaci sjetili toga kako su nam pomogli i razvedrili nas,ja vam to ne mogu opisati u kakvom sranju smo bili i onda nam tako nešto stigne i oduševi nas... :)
A kako su mi smiješni,stalno su vedri,oduševljeni sa svime kad dođu kod nas(radim i sa njima kao i sa drugim strancima)ali oni su mi posebni...naj smiješnije mi je njihovo slikanje  :D sve živo slikaju...vide me na kawasakiu odma se moraju slikat sa mnom sa motorom slikaju motor pa se naredaju svi pa...nebi da hayabusu imam :D bit će takvih kawasakija kod njih više ni nema pa ono.."gleee čovječe šta ovaj vozi moram ovo slikat " :D
ovo sam napisao zato što me sve ovo podsjetilo na njih pa eto da podjelim .....ma žalosno mi je ovo   :( :(

Ovo potpisujem sve. Po meni Japanci su najorganiziraniji narod na svijetu. Mislim da bi se većina trebala na njih ugledati.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Ožujak 15, 2011, 09:50:38 prijepodne »
kako stvari stoje... izgleda da će im dobra organizacija sad jedino poslužit da svi čim prije pobjegnu sa otoka... jer ne izgleda dobro... :(

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/stanovnistvo-gomila-zalihe-hrane-aerodromi-pretrpani.html

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #41 u: Ožujak 15, 2011, 10:36:35 prijepodne »
Ne izgleda dobro nikak nazalost....a kud ih jos sad i radijacija  :-X nakon sta su sve dozivjeli u 2 svjetskome ratu....sigurno znaju posljedice pa nije ni cudo da ce nastat panika.
A kad vidis ovo,cijeli im je otok tempirana bomba,20 nuklearki,60 reaktora...:

A koliko toga ima jos drugdje po planeti...uzas :roll:

20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #42 u: Ožujak 15, 2011, 10:45:41 prijepodne »
mene više brine kaj će bit za cca 15 dana kad to zrakom dođe do nas... :dead: :nerd: najavljuju u tom roku da će doći do europe...nadam se da će nas izbjeći ako je ikako moguće.. :nuclear:

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Ožujak 15, 2011, 11:43:44 prijepodne »
mene više brine kaj će bit za cca 15 dana kad to zrakom dođe do nas... :dead: :nerd: najavljuju u tom roku da će doći do europe...nadam se da će nas izbjeći ako je ikako moguće.. :nuclear:

ma raspast će se zračenje dok dođe do nas, predaleko smo ipak...

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • CiCo
« Odgovori #44 u: Ožujak 15, 2011, 11:46:03 prijepodne »

bumo svjetlili u mraku ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #45 u: Ožujak 15, 2011, 11:49:31 prijepodne »
a je da...piše da za ljude neće biti posljedica ali bi za poljoprivredu moglo biti...a od čega mi sa sela živimo nego od krumpira, kukuruza i sveg drugog od domaćeg uzgoja a ne uvoznog... :dead: neće bit dobro nikako..

Offline veselaST

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 36
« Odgovori #46 u: Ožujak 15, 2011, 12:12:41 poslijepodne »
Ja vjerujem Nuclearu,nekako mi njegov nick zvuči ko da zna šta govori :)
Biti roditelj znači da ti srce kuca van tijela!

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Ožujak 15, 2011, 12:15:56 poslijepodne »
Ma kompletno nuklearnu energiju treba zabranit. Imamo potencijal da sve energetske potrebe čovječanstva crpimo iz obnovljivih izvora energije (sunce, vjetar, geotermalna energija, energija vodotoka, itd.)

Ali pošto smo pohlepni koristimo naftu, ugljen i nuklearnu energiju...

« Zadnja izmjena: Ožujak 15, 2011, 12:26:29 poslijepodne od Nuclear »

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #48 u: Ožujak 15, 2011, 12:16:19 poslijepodne »

:D :D :D :D :D Ja sam to samo pročitao u vijestima, al nadam se da je istina što piše

Offline Marichuy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
« Odgovori #49 u: Ožujak 15, 2011, 12:17:15 poslijepodne »
:D :D  :D :D :D :D
Treba vjerovati samo u dobro  :)
Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.