[Kot Vonfya je verovatno bio uzrok pogina prejaka filtracija, jer pumpa od 400l/sat je stvarno prejaka za kozice.
Znači, 13kom kojih je uginulo u roku tjedan dana bilo je kod igora8, a on ima filtraciju od 50-250/h u 54litarnom akvariju.. Čisto sumnjam da je filtracija kriva za pomor kozica! (ipak, ne radi se tu o tek rođenim kozicama)
Ostalih 9kom došlo je kod mene u nedjelju prije 2 dana, a ja imam Fluval 2plus u aq 54lit, koji ima max protok 400l/h, no isti taj filter na sebi ima i regulator protoka koji sam smanjio na minimum i filtracija je stvarno mala.
U 2 dana kolko su kod mene, ostadoše ih još 7kom!! 
Mislim da 5€ po komadu je preskup sport za mene, jer u roku 10dana, pitanje je da li će ostati i sjećanje na iste!! Probao i usro se!! 
Svima koji ih imaju, želim sreću, sreću i sreću!!
Naopako razumješ filtraciju, nije 50-250l na sat, nego na dan,
Ali svejedno ovo stvarno nebih smeo biti uzrok za ugibanje u roku od 14 dana, uzrok je očito negdje drugdje, ali gde?
Kako su se kozice ponašale ovih 14 dana, jer su i šta jele? Kde su se držele na gladini vode ili su se skrivale?
Pogledaj listu najčeščih problema kot kozica i pokušaj nači neki uzrok.
Kot nas ima barem 50-100 akvarista koji imaju ove kozice i naravno da i neki imaju probleme, ali večina nema nikvakvih problema, i imaju i tvrdu vodu, pa nije to neki bav bav, nego je potreban pravilan pristup, Potrebno su jim pravi uslovi, kao naprimer ako očeš uzgajivat diskuse isto moraš nešto znati o njima, i tako je sa kozicama.
Mislim da ti naopako razumiješ filtraciju i da baš ne čitaš postove..
Kažem da igor8 ima filter protoka
50-250L/H u aq od 54lit gdje je krepalo 13kom kozica, te je 9kom prije 2 dana donio kod mene u aq.
Filtracija u mom aq je smanjena na minimum, temperatura je 23-24C, hranim ih sa tvojom hranom-briketima od koprive,špinata i onim trečim koje strgam na kratke dijelove i taj mix bacim u aq , 3 lista hrasta su u aq, i 5 češera črne jelše.
Jedu non-stop i ne skrivaju se, nego se aktivne i izgledaju 100% zdrave i živahne, u savršenom stanju i onda odjednom hop...
Ako odlučim uzgajati diskuse, prvo ću o njima sve pročitati, proučiti i pitati što mi nije jasno, a zatim ih nabaviti i bit će mi PRVI puta, jer mora biti, a isto tako je i sa kozicama, tako da mislim da nisam "bav bav" jer ih imam prvi puta.. ok!!!!
O uslovima ne bi ništa pisao, jer sam si dao truda da to izgleda i bude i bolje nego bi trebalo, ali izgleda da ipak nije....