Kolovoz 13, 2025, 20:17:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Najskuplji skalar u Hrvatskoj!!!  (Posjeta: 4791 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Karas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
Najskuplji skalar u Hrvatskoj!!!
« u: Veljača 22, 2011, 21:05:48 poslijepodne »
...onaj u vukovarskom pet shopu..  Prema posljednjim saznanjima jedan malac košta 40kn!
Black molly-ja kupite za samo 20kn/kom. Akcijske cijene  :dead:  :down: Ima li negdje u RH skuplje??
« Zadnja izmjena: Ožujak 03, 2011, 16:28:57 poslijepodne od Karas »
Karas Reef - morski akvarij

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: Najskuplji skalar u Hrvatskoj!!!
« Odgovori #1 u: Veljača 22, 2011, 21:42:44 poslijepodne »
koliko znam cijena im je oko 30kn no mislim da sve zavisi o veličini i naravno nabavnoj cijeni.

Offline deki00

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Ožujak 02, 2011, 22:32:23 poslijepodne »
Eh jbg,! Tipično balkanski, ako ti promet padne povečaj cijene  :roll: Ma i  taj molly od 20kn ce naci kupca ko što svoje kupce nalazi ono polutrulo bilje po 35kn! Barbusi i neonke su po 15kn dosta dugo pa se opet prodaju! Mada,  kako uopće tamo vidit cijenu ribice kad nije istaknuta ni za jednu vrstu!  -?

Offline KEKE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #3 u: Ožujak 02, 2011, 23:35:12 poslijepodne »
Ja sam svoje platinum-silvere u viliju platio 40 kuna iako su imali i drugih po 25 kuna. Ako znas sta kupujes i zelis to, tih par kuna nije bitno zar ne?

Ali da se i meni gade te silne marze, a najvece su u klubovima. Npr evo u sub sam slavio rodjendan u subotu i boca jegera s 5 kola (0,25) - 900 kuna, pa ti budi baja pa kupi bocu, e pa necu iz principa... Ta boca njega kosta kojih 50-60 kuna pa vidite kolika mu je marza. FUJ! Ali sami smo si krivi za to...

Oprostite na malom ot-u ali morao sam...

Offline jakov_os

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • catch & release
« Odgovori #4 u: Ožujak 03, 2011, 08:10:12 prijepodne »
sad da te ja malo uputim u ugstiteljstvo... :)

boca jegera u nabavi je oko 120-130 kn... jedna kolica ti je oko 2-3 kune. puta 5  to je recimo 12 kuna...
e sad. treba platiti porez na to 23 posto...i to ti je vec skoro 200 kuna. treba to ohladiti u necem, treba platiti zampu glazbu sto slusas, treba platiti onog konobara sto ti to do otvori, pripremi i donese... tako da to i nije bas tolka strasna cijena... sta se niko ne buni zbog cijene kave koja je od 7 do 15, a u kosta max 1.5 kn... ? :)

sori zbog off topica  i od mene :D
rođen da peca, nateran da radi...

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #5 u: Ožujak 03, 2011, 08:26:26 prijepodne »
cijena od 30-50kn je najnormalnija u hrvata ;)
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline trpimirovich

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • trpimirovich design studio
« Odgovori #6 u: Ožujak 03, 2011, 08:46:35 prijepodne »
Najlakše je kukati kako je sve skupo a da nitko ne razmišlja koliko koštaju sve ostale stavke koje su ukalkulirane u cijenu skalara (najam prostora, komunalije, struja, grijanje, plaća djelatnika, transport, nabava, krepavanje ribica...).
Zašto ne otvorite svoju trgovinu i ne prodajete skalare po 5,00kn/kom ako je sve tako skupo?
Mislim da su ishitrene izjave o skupoći općenito....

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #7 u: Ožujak 03, 2011, 11:31:45 prijepodne »
Znam da joj je nabavna cijena skalara maksimalno 5kn a ona ga prodaje po 40kn/kom u jednom od najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj gdje je 85% plaća 2200kn (znači minimalac) a čuli ste da je u Vukovaru i Puli najskuplji život (ili kako se već stručno to kaže u onim statistikama). Nije ni čudo što u gradu ima samo 4-5 akvarista.  :down:
Ja bih te pitao, da ti imaš plaću od 2200kn i da jedini radiš u obitelji (što je ovdje uobičajno) koliko bi ti skalara kupio po cijeni 40kn/kom?

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 03, 2011, 12:05:19 poslijepodne »
Znam da joj je nabavna cijena skalara maksimalno 5kn a ona ga prodaje po 40kn/kom u jednom od najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj gdje je 85% plaća 2200kn (znači minimalac) a čuli ste da je u Vukovaru i Puli najskuplji život (ili kako se već stručno to kaže u onim statistikama). Nije ni čudo što u gradu ima samo 4-5 akvarista.  :down:
Ja bih te pitao, da ti imaš plaću od 2200kn i da jedini radiš u obitelji (što je ovdje uobičajno) koliko bi ti skalara kupio po cijeni 40kn/kom?

Krivo si shvatio. Stavi sebe u poziciju trgovca koji plaća sve ono što sam naveo i izračunaj kolika bi bila tovja cijena skalara?
A skalare bih kupio preko foruma ili ih zatražio na poklon. Ima jako puno akvarista koji se rješavaju nepotrebnog.

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #9 u: Ožujak 03, 2011, 12:16:01 poslijepodne »

Krivo si shvatio. Stavi sebe u poziciju trgovca koji plaća sve ono što sam naveo i izračunaj kolika bi bila tovja cijena skalara?
A skalare bih kupio preko foruma ili ih zatražio na poklon. Ima jako puno akvarista koji se rješavaju nepotrebnog.

Ti bi kupio skalare preko foruma a šta ostali akvaristi iz VU koji ne znaju za forum? Visokim  cjenama se ne privlače novi akvaristi, pogotovo ne ovdje na području posebne državne skrbi i području teške nezaposlenosti.  Slobodno pogledaj koliko ima akvarista iz VU na ovom forumu, trojica-četvorica:  M_23Vu, aquavu, deki00 i ja neznam tog četvrtog. Mislim da to sve govori.

Offline deki00

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #10 u: Ožujak 03, 2011, 13:11:22 poslijepodne »
Najlakše je kukati kako je sve skupo a da nitko ne razmišlja koliko koštaju sve ostale stavke koje su ukalkulirane u cijenu skalara (najam prostora, komunalije, struja, grijanje, plaća djelatnika, transport, nabava, krepavanje ribica...).
Zašto ne otvorite svoju trgovinu i ne prodajete skalare po 5,00kn/kom ako je sve tako skupo?
Ne kužiš bit čitave teme! Taj isti skalar je do nedavno u tom pet shopu koštao 28kn, molly je bio 10kn! Jel bi ti dao za jednu neonkicu ili barbusa 15kn? Mislim da ni jedna radnja u Hrvatskoj nije ovoliko skupa! 

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #11 u: Ožujak 03, 2011, 13:33:06 poslijepodne »
Ne kužiš bit čitave teme! Taj isti skalar je do nedavno u tom pet shopu koštao 28kn, molly je bio 10kn! Jel bi ti dao za jednu neonkicu ili barbusa 15kn? Mislim da ni jedna radnja u Hrvatskoj nije ovoliko skupa! 

Ne kuži on život u Vukovaru! To može shvatiti samo onaj koji živi u VU ili u nekom drugom industrijsko-ekonomski sirmašnom gradu, tj.sveopće sromašnom gradu (po pitanju turizma i svih drugih čimbenika života). Ali to je sada već offtopic.

Offline trpimirovich

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 03, 2011, 15:09:25 poslijepodne »

Je li itko do sada napisao da je cijena s 10,00kn skočila na 28,00kn? Mislim da nije pa se niti ne može shvatiti bit čitave teme. Gledam malo i potpise pa vidim da je bila i izložba u Vukovaru i to jako solidna. Kada je bila zadnja izložba u Dubrovniku ili Zagrebu? Zašto ne predložite čovjeku da ćete ući u partnerstvo s njime 50/50 pa da dijelite troškove i zaradu? Ili zašto ne postanete dobavljači trgovine pa ne prodajete ribe iz svojeg uzgoja? Mislim da se u svakom akvariju guppy, švert ili platije razmnožavaju kao blesavi samo ih treba pokupiti i prebaciti u drugi akvarij da narastu.  Znam da nema interesa u bilo kakva ulaganja po manjim mjestima (recimo Robna kuća Vukovar stoji) jer nitko ne vidi kako bi mogao pokrasti još novaca iz države no to što lik ima preskupe ribe u svom dućanu je njegova stvar. Da li idete na kavu ili na piće u kafić ili krčmu u kojoj je skupo ili u kojoj je loša atmosfera pa stalno kukate da nevalja ali i dalje idete tamo? Ja ne, ja promijenim birtiju. Tako i vi trebate zaje... lika i više ne kupovati kod njega. Uvijek se nešto može naručiti internetom ili preko nekoga kupiti u Zagrebu pa da se pošalje za Vukovar vlakom ili po ljudima koji rade preko tjedna po hrvatskoj i za vikend se vraćaju kući. Vjerujte mi da vlasnika trgovine zaboli mali nožni prst za vašu frustraciju s njegovom cijemom skalara. Koliko bi tek koštale Botie ili L-ovi čija cijena je od 45,00 pa i do 250,00kn?!? Ili možda progovara ljubomora iz vaših usta što vi nemate tu trgovinu pa da vaš skalar košta 40,00kn a da se netko drugi buni na netu? Razmislite malo.

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #13 u: Ožujak 03, 2011, 15:28:55 poslijepodne »
Ljudi moji, pojam "skupo"  je jaaaaaaaako relativan... Svatko zna (ili bi trebao znati) svoje mogućnosti i standard!!! Možemo se mi tu danima žaliti na visoke cijene, ali taj trgovac (kao i svi ostali) imaj pravo tog skalara prodavati i za 250kn ako želi. To je njihova stvar! Zakon ponude i potražnje, svaka roba nađe (ili ne nađe) svog kupca, ali to nema apsolutno nikakve veze niti sa Vukovarom niti Dubrovnikom niti Rijekom niti Zagrebom. Dođeš u trgovinu (nema veze da li je to butik, supermarket, prodavaonica obuće ili pet shop) i vidiš cijene. Ako ti pašu, ako si možeš priuštiti neku stvar - kupiš je, a ako ne - odeš naći negdje gdje je jeftinije. Ne kužim čemu frka oko toga!

Ja sam još pod dojmom jer sam neki dan u Beču u trgovini vidio kožnu jaknu koja košta 89 000 € (da, osamdesetdevet tisuća ojra!!!))). Jbg, pao sam u nesvjest skoro, ali i tu jaknu će netko kupiti (makar na sniženju kad bude -30% pa dođe oko 60 000€)  :D :D :D

Tako će i ovdje netko kupiti skalara za 40kn i molly za 20! Ja sigurno neću!

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #14 u: Ožujak 03, 2011, 16:28:30 poslijepodne »

Je li itko do sada napisao da je cijena s 10,00kn skočila na 28,00kn? Mislim da nije pa se niti ne može shvatiti bit čitave teme. Gledam malo i potpise pa vidim da je bila i izložba u Vukovaru i to jako solidna. Kada je bila zadnja izložba u Dubrovniku ili Zagrebu? Zašto ne predložite čovjeku da ćete ući u partnerstvo s njime 50/50 pa da dijelite troškove i zaradu? Ili zašto ne postanete dobavljači trgovine pa ne prodajete ribe iz svojeg uzgoja? Mislim da se u svakom akvariju guppy, švert ili platije razmnožavaju kao blesavi samo ih treba pokupiti i prebaciti u drugi akvarij da narastu.  Znam da nema interesa u bilo kakva ulaganja po manjim mjestima (recimo Robna kuća Vukovar stoji) jer nitko ne vidi kako bi mogao pokrasti još novaca iz države no to što lik ima preskupe ribe u svom dućanu je njegova stvar. Da li idete na kavu ili na piće u kafić ili krčmu u kojoj je skupo ili u kojoj je loša atmosfera pa stalno kukate da nevalja ali i dalje idete tamo? Ja ne, ja promijenim birtiju. Tako i vi trebate zaje... lika i više ne kupovati kod njega. Uvijek se nešto može naručiti internetom ili preko nekoga kupiti u Zagrebu pa da se pošalje za Vukovar vlakom ili po ljudima koji rade preko tjedna po hrvatskoj i za vikend se vraćaju kući. Vjerujte mi da vlasnika trgovine zaboli mali nožni prst za vašu frustraciju s njegovom cijemom skalara. Koliko bi tek koštale Botie ili L-ovi čija cijena je od 45,00 pa i do 250,00kn?!? Ili možda progovara ljubomora iz vaših usta što vi nemate tu trgovinu pa da vaš skalar košta 40,00kn a da se netko drugi buni na netu? Razmislite malo.

Ja sam bio glavni i odgovorni u organizaciji obadvije izložbe u Borovu, a i ove godine ću. Samo da napomenem, obišli smo sve shopove VU, VK i OS i samo su dva pristala pomoći, ostali nisu htjeli ni okačiti naš plakat izložbe u svojoj radnji.  :down: Pogađate, i oni su među tim manje razumnim shopovima  :rolleyes: Ja sam student i bavim se aquascapingom i ne kupujem kod njih niti oni imaju ono što bi meni trebalo. Niti sam ljubomoran na ikoga. Poanta priče je da prodavat malog skalara za 40kn u Vukovaru je nemoralno i neetički.
Kao i ono što je deki00 napisao, kada neide posao ajmo dignut cijene za 280%  :punch: Meni nije problem, ja ga neću kupiti ali mi je žao onih ljudi koji ga kupe, jer su bacili novce i cijene ih koče kako kupce tako i dućan i na taj način gube oboje, a najviše akvaristika u Slavoniji.

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #15 u: Ožujak 03, 2011, 20:50:07 poslijepodne »
Karas želi skrenuti pozornost sa čime se mi susrećemo u Vukovaru,ostao je jedan jedini pet shop i koji je podigao cijene do granice bola,to nam možda i nebi smetalo da dotična gospođa koja je vlasnica ima pojma o akvaristici i da drži kvalitetnu robu,dapače trava je friška samo prvi dan po dostavi,a ribe redovito ugibaju zbog loših uvijeta,a kad je pitate koja se to biljka ,odgovor je "Pa biljka,zelena je",čak sam i ja više naučio za ovih skoro godinu dana,jer mi je stalo,a gospođi da je stalo i ona bi se potrudila naučiti.Od opreme ima samo osnovno i hrpu kineskih akvarija koji su skuplji od Juwela u pet centru.Naravno da mi većina žicamo ovdje po forumu da prođemo jeftinije ili da barem za istu svotu novca dobijemo više,ali mi smo samo kap u "akvariju".Puno nas ide u Vinkovce ili Osijek u nabavku riba i opreme,jer se jednostavno u Vukovaru neisplati ništa uzeti,tamo se kupuje samo kad je nužno zlo.Isto tako ovisimo o dobroj volji forumaša iz drugih krajeva koji nesebično pomažu i voljni su slati poštom,busevima ili se zezati sa drugim načinima dostave,ali ako se nevaram i mi se trudimo ne ostati dužni.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #16 u: Ožujak 06, 2011, 21:35:05 poslijepodne »
Ja sam svoje platinum-silvere u viliju platio 40 kuna iako su imali i drugih po 25 kuna. Ako znas sta kupujes i zelis to, tih par kuna nije bitno zar ne?

Ali da se i meni gade te silne marze, a najvece su u klubovima. Npr evo u sub sam slavio rodjendan u subotu i boca jegera s 5 kola (0,25) - 900 kuna, pa ti budi baja pa kupi bocu, e pa necu iz principa... Ta boca njega kosta kojih 50-60 kuna pa vidite kolika mu je marza. FUJ! Ali sami smo si krivi za to...

Oprostite na malom ot-u ali morao sam...
i onda se meni Dubrovčani smiju kad ja dođem u ZG kupim dve boce jegera,kole i par piva i u park sa ekipom  :D :D pa onda van,i super se provedemo(ako ne ostanemo bez vozačke)  :D

al da se vratim na temu...nisam siguran koliko koštaju kod nas u DU nisam dugo bio.,...
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
« Odgovori #17 u: Ožujak 06, 2011, 22:40:09 poslijepodne »
..malo nas je al smo g....vna!  :D dok su 3 zoo shopa radila u gradu ponuda je bila loša a sad kad je jedna ostala možete misliti kakva je sad ponuda i cijena... >:(  kolega Karas nije želio kukati nego samo ukazati na bezobrazluk u toj trgovini....Hvala Bogu na dragim kolegama iz ostalih krajeva Hrvatske preko kojih nabavljamo sve što nam treba jer da nema njih ne bi ni bilo akvaristike u našem gradu!

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #18 u: Ožujak 06, 2011, 22:46:18 poslijepodne »
..malo nas je al smo g....vna!  :D dok su 3 zoo shopa radila u gradu ponuda je bila loša a sad kad je jedna ostala možete misliti kakva je sad ponuda i cijena... >:(  kolega Karas nije želio kukati nego samo ukazati na bezobrazluk u toj trgovini....Hvala Bogu na dragim kolegama iz ostalih krajeva Hrvatske preko kojih nabavljamo sve što nam treba jer da nema njih ne bi ni bilo akvaristike u našem gradu!

Apsolutno se slažem sa svim što je napisano.   :nuclear:

Offline aquavu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • 095 518 79 17
« Odgovori #19 u: Ožujak 07, 2011, 09:14:04 prijepodne »

Apsolutno se slažem sa svim što je napisano.   :nuclear:
[/quote

Ajde šta kukate, jeste da su malo skuplji ali zato takvu uslugu,izbor robe  i spremnost da te zajebu  ,rijetko tko ima

Offline Karas

• Punopravni član
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #20 u: Ožujak 07, 2011, 10:12:14 prijepodne »
Ajde šta kukate, jeste da su malo skuplji ali zato takvu uslugu,izbor robe  i spremnost da te zajebu  ,rijetko tko ima

:D :D :D  :funny: Aquavu ti si kralj  :D