Svibanj 12, 2025, 17:02:59 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Preporuka MTB bicikla  (Posjeta: 5298 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Preporuka MTB bicikla
« u: Veljača 22, 2011, 20:56:23 poslijepodne »
Pošto mi se pokvario stari bicikl, koji je u oglasima  :D

Nebi ga popravljao nego bi radije uzeo nešto novo. E sad izbor mi pada na ova 3, pa me zanima što bi vi uzeli, ak uopće ima biciklista na forumu.

http://www.trekbikes.com/int/en/bikes/mountain_hardtail/4_series/4300discz/      Ovaj mogu dobiti za 3600kn, to je novi model za 2011

http://www.vipbike.ru/catalogue/bikes/author-dexter-2010.htm                             Ovaj mogu dobiti za 3300kn, to je model za 2010, i nešto je sitno bolji po dijelovima od ovog Treka gore.

http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1007                                                     Ovaj mogu dobiti rabljeni za nekih 2000-2300kn, nije još utvrđena cijena. Na njemu su prije 2 mjeseca dodani Magura Julie hidraulični diskovi koji su došli 1500kn.

Sad ne znam ni sam što da uzmem...

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Odg: Preporuka MTB bicikla
« Odgovori #1 u: Veljača 22, 2011, 21:35:41 poslijepodne »
Nije ti bog zna kakva razlika izmedju tvojega i ta tri modela, mislim da bi samo bezveze potrosio novac na "more of the same". Samo eto , bilo bi novo. Ja bih radije popravio/pojacao stari bic. A i pitanje je gdje se vozis i sta radis s njime, vecini ljudi takvi bicikli nisu ni potrebni jer se veliku vecinu vremena voze po asfaltu.
Na forum.hr imas dobru sekciju za bicikliste gdje mozes u posebnom threadu pitati za prijedlog

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Veljača 22, 2011, 21:38:48 poslijepodne »
to su trg u srbiji?kolika je cijena kod nas?

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #3 u: Veljača 22, 2011, 21:40:45 poslijepodne »
Odi u Intersport pogledati Nakamure i Genesise, za te novce dobijes puno bolju opremu.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #4 u: Veljača 22, 2011, 21:41:37 poslijepodne »
to su trg u srbiji?kolika je cijena kod nas?

Domena je RU

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #5 u: Veljača 22, 2011, 21:59:57 poslijepodne »
Inace, ja imam magura julie 180/160, to je entry model hidraulickih diskova od magure... ne kosta ti to toliko... odi na stranice ciklocentra, ako se dobro sjecam su oko 900kn... s tim da znaju imati fine popuste...
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 22, 2011, 22:02:09 poslijepodne »
Ne trebaju mi za vožnju po asfaltu, inače bi kupio cestovnjaka  :D

Vozim se dosta po brdima, makadamu, cross country i tako. Rekreativno naravno.

Nešto su bolji od mog trenutnog bicikla, kočnice su hidraulika, mjenjači su novije verzije, vilice su bolje na prva 2, onaj koji bi rabljeni ima istu vilicu kao i ja.. Onaj moj je već 5 godina, a i mislim da je vrijeme za nešto novo, pa sam odlučio kupiti. Popravak je 400kn, ako ga prodam za 700 bar, to je već 1100, i dodam još 1000-2000 i imam praktički novi bicikl koji će mi držati još 5 godina.

I neću kupiti bicikl u trgovinama koje sam naveo, samo sam linkove stavio da se vidi.

Danas sam baš gledao onog Fujia kojeg sam naveo, sutra ću znati cijenu. Bicikl je rabljen, star godinu i 3 mjeseca, usčuvan je totalno i ima novu hidrauliku. Ako dobijem povoljnu ponudu na taj, mislim da bi ga mogao uzeti... Ali opet gledam, novo je ipak novo...
« Zadnja izmjena: Veljača 22, 2011, 22:30:16 poslijepodne od Nuclear »

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 22, 2011, 22:05:54 poslijepodne »
Inace, ja imam magura julie 180/160, to je entry model hidraulickih diskova od magure... ne kosta ti to toliko... odi na stranice ciklocentra, ako se dobro sjecam su oko 900kn... s tim da znaju imati fine popuste...

Da, imaš pravo...

799kn je jedan disk (prednji ili zadnji), a s popustom je 479,40 kn. Ne znam dali je to bolje od ovih diskova koji dolaze sa Trekom 4300 ili ovim Author Dexterom koje sam naveo... Vjerojatno ih je tip kupio bez popusta pa ih je platio 799 po komadu...

Inače, planirao sam kupiti Trek 6700, ali nemam trenutno 9999kn, ili Trek Fuel EX8, on je još skuplji, 14999. Tako da će to morati pričekati bolja vremena.
« Zadnja izmjena: Veljača 22, 2011, 22:15:28 poslijepodne od Nuclear »

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #8 u: Veljača 22, 2011, 22:09:25 poslijepodne »
ne bih se slozio da je sve to isto...naime, bicikl nisam vozio od djetinjstva, to bi bilo nesto tipa pony.
prije tri godine, kupio sam Capriolo model Lizard(nadji si link ako te zanima). ej, covjek moj, kao da sam sjeo na spaceshutle samo je rebo bolji konj da ga goni. ma milina.
e da, kostao me u toj kategoriji, 3600kn, cisti brdski  bajk...samo sam ja kasnije, promjenio gume u cestovne....koja razlika u tjeranju....
toliko od mene.. mislim, nije isto kupit bicikl i "bicikl"
eruption of emotions

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #9 u: Veljača 22, 2011, 22:15:30 poslijepodne »
Za 3600kn bi ti bilo najbolje uzeti kvalitetan, rabljeni hardtail.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 22, 2011, 22:21:32 poslijepodne »
ne bih se slozio da je sve to isto...naime, bicikl nisam vozio od djetinjstva, to bi bilo nesto tipa pony.
prije tri godine, kupio sam Capriolo model Lizard(nadji si link ako te zanima). ej, covjek moj, kao da sam sjeo na spaceshutle samo je rebo bolji konj da ga goni. ma milina.
e da, kostao me u toj kategoriji, 3600kn, cisti brdski  bajk...samo sam ja kasnije, promjenio gume u cestovne....koja razlika u tjeranju....
toliko od mene.. mislim, nije isto kupit bicikl i "bicikl"

Nitko nije ni rekao da je to sve isto, ali u ovom slucaju je slicno

Offline astralis

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 22, 2011, 22:30:11 poslijepodne »
ma sto kume ruki napriča ti ?!  :biker:    :g055:
eruption of emotions

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #12 u: Veljača 22, 2011, 22:49:10 poslijepodne »
Meni su ove entry level disk kočnice, žešće sranje,. Puno više vjerujem svojim Dia compe7 V brakeovima..  S tim diskovima stalno nešto cvili, treba se podešavati, ne koći kako bi trebalo, to je bar moje iskustvo.... Imaš i biciklističku reviju , mislim da se zove Biker, pa tamo možeš pogledati neke testove bicikala i opreme.. Za 3000 i sitno kuna, ovisno o opremi, ja bih uzeo Gary fishera Yaho, Al to bih ja.. Sa Trekom nečeš pogrješiti, jednostavno je neopisiva razlika u vožnji na Treku od 2500kn u odnosu na npr. 1000kn. skuplji Wheeler, naravno u korist Treka. Kakav je Fuji, nemam pojma ali vjerujem da je dobar. Ja npr. vozim 10-ak godina staru Univegu i obožavam je.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #13 u: Veljača 22, 2011, 22:59:35 poslijepodne »
Astralis, Nuclearu sam pisao.:)
Julie su entry level hidraulickih od magure. Ipak je magura kakvo-takvo ime. Vrlo dobre kocnice, ne skripe, u godinu dana ih nisam imao nikaj postelavati, koce samo tako.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #14 u: Veljača 22, 2011, 23:09:56 poslijepodne »
sva tri bicikla koje su naveo nisu bog zna kaj. ne znam što sad voziš ali ja bih popravio stari i kupio novu d o b r u vilicu. nagodinu kotače ili ramu. čuvaj se  vilica i diskova na jeftinim biciklima

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 22, 2011, 23:22:15 poslijepodne »
Znači možda bolje da ušparam sad što se da i nagodinu kupim Treka 6700, ili ako bude za Fuel EX 8, ili da složim nešto sam (ali mislim da će me to skuplje izaći)

A ne znam ni sam više, problem mi je što se nemam na čemu vozit, planirao sam ove godine i na more biciklom, a s ovim starim, čak i popravljenim se baš i ne usudim jer uvijek može nešto otići što se potrošilo u 5 godina koliko se vozim. Također pol ljeta i cijelu jesen sam propustio jer mi se bicikl pokvario u 8. mjesecu, pa nisam mogao na nikakve dalje rute, a evo već i proljeće stiže...

Kad gledam ako kupim sad neki za 3000, prodat ću ga iduće godine za 1500kn baš i neću nešto previše izgubiti na tome, a opet vozit ću cijelu godinu novi bicikl, za 100kn mjesečno praktički.

A što se tiče vilice na jeftinim biciklima. Imao sam do sada Fuji Nevadu 2.0, kupljena prije 5 godina. Vilica je jeftinjača nekakva. Nakon 5 godina ja zadovoljan (naravno da sam zadovoljan kad je to sve što sam probao, inače sigurno nebi bio, ali nije bilo nikakvih problema s njom, malo je škripat počela nakon 3 godine, očišćena je i kao nova je radila i dalje). Sa biciklom sam jako zadovoljan, ali naravno da su nakon toliko vremena i kolometara otišle neke stvari.
« Zadnja izmjena: Veljača 22, 2011, 23:29:25 poslijepodne od Nuclear »

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 22, 2011, 23:44:17 poslijepodne »

A ne znam ni sam više, problem mi je što se nemam na čemu vozit, planirao sam ove godine i na more biciklom, a s ovim starim, čak i popravljenim se baš i ne usudim jer uvijek može nešto otići što se potrošilo u 5 godina koliko se vozim.

Da ja tako razmisljam moja 9g stara Merida ne bi izlazila iz stubista a ima vec 12-15k km (nesto od toga na kojekakvim rutama po hr i bosni). Vazno je da je bic tehnicki ispravan i da ti odgovara a nemoj se zamarati da li ti je kazeta stara 1g ili 5g. Ako ti nesto i otkaze, to se nece dogoditi u srcu sahare nego 5km od Doboja ;)

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • CiCo
« Odgovori #17 u: Veljača 23, 2011, 00:21:55 prijepodne »
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #18 u: Veljača 23, 2011, 10:38:44 prijepodne »
Moj prijedlog:
Na ovoj str. ćeš nači što ti treba
http://www.dropbike.com/forum/

Imaš sve... a ponuda je u black market ;)
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Veljača 23, 2011, 11:22:43 prijepodne »
vidim da bi ti trebao neki bajk za neki žešći XC ili AM...

e sad, možda je bolje skupit još malo love pa kupit neki dobar bajk koji kasnije možeš lagano upgradeat, meni kad su čopili bajk sam kupio drugi za 2000 kn pa sm ga nadograđivao tako da sad imam vilicu koja sama vrijedi toliko...

bitno kak je marko reko da ti paše geometrija rame, i da ima neke OK stock djelove i onda kako skupiš lovu nadogradiš nekaj kaj ti treba...prvobitno pogon (po meni) onda recimo vilicu, pa nabe i felge  (ako voliš malo žešću vožnju) i tak...

Trek Fuel je i meni velika želja, ali nažalost nemam toliko love, pa moram čekat neka bolja vremena...

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #20 u: Veljača 23, 2011, 16:23:31 poslijepodne »
Mozda nije u rasponu love oko 3000 kn, ali ako volis XC moja preporuka je Kona, ja vozim model hoss i prezadovoljan sam, kako ramom tako i kotacima a to mi je najbitnije na bikeu.
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline Ingwar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #21 u: Veljača 23, 2011, 18:20:23 poslijepodne »
Trek je vise izvikan nego sto valja za te novce, ja imam Felt q620, izvrstan bajk. 4600kn negdje je bio, tip mi dao popust u trgovini tako da sam ga za kes platio 3650, ako se dobro sjecam
http://www.feltbicycles.com/Croatia/2011/Mountain/Q-Series/Q620.aspx

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #22 u: Veljača 23, 2011, 19:26:50 poslijepodne »
Ja vozim zadnjih 6god Scott Sportster P5 nije MTB već treking jer većinu vremena vozim cestom, pa je izbor pao na treking bicikl...

Do sada sam promjenio tri seta guma, jesenas sam stavio neke nove treking Hutchinson sa ojačanjima...
Ima kotače od 28" i ide kao raketa ove kineske skutere sa 4T mašinama operem s pola snage 8)

Offline v4nity

• Punopravni član
  • **
    • v4nity
« Odgovori #23 u: Veljača 23, 2011, 19:46:11 poslijepodne »
Mozda nije u rasponu love oko 3000 kn, ali ako volis XC moja preporuka je Kona, ja vozim model hoss i prezadovoljan sam, kako ramom tako i kotacima a to mi je najbitnije na bikeu.

Ja takodjer dajem veliki thumbs up za Konu. Frend vozi Hossa i prezadovoljan. Ja sam uzeo Fire Mountain iz 2001, dakle manje vise u stalnoj upotrebi sad vec 10 godina i radi ko beba. Nikad kvarova, niti se ista potrgalo. Mijenjao sam samo stvari koje su se izlizale (gume, rucke) i radi komfora zamjenio sic i pedale, ostatak je originalni i sve funkcionira jos uvijek :). Ne znam kakve su sad cijene Kona, ali mislim da vrijede svake kune  :up:

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Veljača 23, 2011, 20:30:29 poslijepodne »
Trek je vise izvikan nego sto valja za te novce, ja imam Felt q620, izvrstan bajk. 4600kn negdje je bio, tip mi dao popust u trgovini tako da sam ga za kes platio 3650, ako se dobro sjecam
http://www.feltbicycles.com/Croatia/2011/Mountain/Q-Series/Q620.aspx

Ovaj felt je čist solidan bicikl za te pare, potražit ću po ZG, ne znam gdje prodaju njihove...

edit. Dobar si popust dobio, bicikl je 4.946,64 kn, a sumnjam da će mi ga spustit toliko kao tebi u trgovini.
« Zadnja izmjena: Veljača 23, 2011, 20:37:23 poslijepodne od Nuclear »