Neka me inspiracija uhvatila. Računala sam koliko moje ribe imaju "mjesta" u akvariju, pa mi se to sve odjednom učinilo skučenima za njih.
Kad sam ih prebacila u ovaj akvarij,120 litarski nakon 54 litarskog, činilo mi se da će se izgubiti u tom prostoru, međutim, nakon skoro 3 mjeseca provedena u njemu vidim da im je tek taj prostor kako treba i da su okrupnile. Ne primjetim toliko u samoj dužini ribice, već mi se sve nekako čini da su im malo narasli repovi, a i kakica se čini deblja nego inače, u to sam sigurna.
Pokušavam postići neku postavu koja će maksimalizirati njihov prostor i odisati jednostavnošću, a opet da to nije baš prazan akvarij. Estetiku malo narušavaju unutarnji filteri, ali toga se ne odričem, jer s vanjskim sam samo muku mučila. Ovi rade kao urice i nema nikakvih problema.
Razmišljam o tome da smanjim količinu crnog šljunka na dnu, jer mislim da im nije potrebno baš 2 cm. Što ga je manje, lakše je usisati nečistoće, tj. puno brže.
Razmišljala sam da možda nabavim neko lijepo veće kamenje (oblutke) i na njih postavim anubijase (kojih imam nešto na suhom uzgoju, ali ne ide mi baš) i da možda stavim onaj zrači kamen, iako to pridonosi buci, no prvi korak ka svemu mi je bistrenje vode.
Ugljen je u akvariju sada nekih 10 sati, ja još uvijek ne vidim neku očitu promjenu u boji. Treba li vremena ili ugljen neće to ništa znantno izvući?