Eto ljudi, nakon dosta duge pripreme i neuspjesnog kemijanja s hardwareom (citaj granjem) odlucil sam si ovaj vikend skratiti muku i sloziti postav s onim sta mi je bilo na raspolaganju.
Bubnul sam unutra sve od bilja kaj sam imal doma (suhi uzgoj, 2 tegle-rasadnika i harac po drugom akvariju) , te ono kaj sam uspio nabaviti/kupiti i od toga na koncu slozil nekakav "dutch scape".
Slagal sam bilje nekakvim redom, al ne bas posebno planski - isel sam za tim da za fazu cikliranja strpam sto vecu biljnu masu, pa bum s vremenom dotjerival (izbacival i ubacival zeljene vrste bilja).
Momentalno je unutra slijedece: lileopsis, cuba, hemianthus micranthemoides, pogostemon, bacopa, lobelia, althernathere (2 vrste), valisneria, stargrass, cabomba, hygrophile (limun, diformis, polisperma i pinnatifida (za nju nisam siguran)).
To je za sad to, pa budem vidio kak bude koja vrsta uspjevala i sta cu od navedenog vremenom morati ili htjeti zamjeniti nekom drugom biljkom.
U podlozi je mix tropica substrata (5kg) i vulkanita (7kg). Ispod toga na dnu tanka je KCl i ADA proizvodi (Bacter 100, Clear Super, Tourmaline BC).
Preko svega je kvarcni pijesak sitne granulacije, bez boje.
Filter je JBL CristalProfi e1500, koji stvara finu cirkulaciju po cijeloj duzini tanka. Bude li potrebe, kad se bilje azraste, dodat cu jos i stream pumpu.
Od rasvjete je gore 6 puta T5 od 54W (za sad ce gorit samo 3 po 5 sati na dan).
Sutra cu upogonit CO2 iz boce, a u planu mi je dodavat makro i mikor po PPS Pro metodi (vjerojatno).
To bi ukratko bilo to, a dolje je slika koja govor vise od ovog taksativnog popisa gore...a vrijeme ce pokazati kamo ce taj akvarij otici i kako ce to sve izgldati.
Svaki savjet, kritika ili pohvala su dobro dosle.