Čudno mi je da bilo što iz predfiltera prođe filter samo tako i izlije se u akvarij
Pa i pad protoka u tjedan dana je prebrzo, osim ako nema izuzetno puno otpada. Nemam ni ja puno iskustva s kanister filterima ali moj radi već preko mjesec dana bez vidljivog pada perfomansi.
Izgleda da nisi dobro sastavio taj filter! Koja je to monarka i čime je napunjena?
Ne prođe ništa iz predfiltera u filter pa onda u akvarij, nego prilikom pokretanja filtera usisna cijev koja ide iz akvarija ostane puna zraka i kad pritisnem onaj ogromni gumb na vrhu filtera kako bi se stvorio vakum i napunio filter, sav taj zrak se naglo vrati u akvarij kroz istu tu usisnu cijev i onda izbaci sve od predfiltera pa nadalje što je bilo u usisnoj cijevi. A ti ima nekih naslaga i tako dalje.
A to kako mi protok opada mogu reć da ni meni nije nit jasno nit drago

Uglavnom filter je Monarka 700 i dobro je složen jer je korišten filter materijal koji sam dobio u košaricama, i nije problem u filteru jer njega prilikom ćišćenja ionako ne diram. On se čisti jednom godišnje po proizvođačevoj uputi al ja ću jednom u 6 mj. Uglavnom ima dosta otpada od bilja, sve bude onako smeđe, i kao što sam naveo u drugoj temi, imam ja unutra 18 kg master soila koji isto tako prlja