Kolovoz 15, 2025, 02:52:24 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: PetCentar: bolji akvaristčki dio (recimo)  (Posjeta: 6443 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Striček Matija

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: PetCentar: bolji akvaristčki dio (recimo)
« Odgovori #25 u: Veljača 13, 2011, 14:33:21 poslijepodne »
Nije meni to što neki od prodavača eventualno ne znaju baš previše, to je više problem za početnike  :D

Mene boli što nas svi u ovoj jebenoj državi kradu, a imamo standard mila majko  -?
Evo samo usporedba jednog proizvoda koji mi je bio tema interesa ovih dana:

http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.04921a1b25604e3da1ee316a97f5c07e.jbl-proflow-mini-potpona-akvarijska-pumpa.aspx

a gle sad ovo:

http://www.aquashop.si/Product-JBL-ProFlow-mini-400_2984.aspx?gid=102&art=varianta

Ha? kod njih cca 100 kn, kod nas 170+, mamicu im svima lopovsku, idem živit u deželu 

kolko znam ima u Hrvatskoj i jeftinijih dučana od PCa gdje si mogao potražit tu pumpu...ili bilo što drugo ;)

Offline Sonny

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
« Odgovori #26 u: Veljača 13, 2011, 14:44:34 poslijepodne »
Nije meni to što neki od prodavača eventualno ne znaju baš previše, to je više problem za početnike  :D

Mene boli što nas svi u ovoj jebenoj državi kradu, a imamo standard mila majko  -?
Evo samo usporedba jednog proizvoda koji mi je bio tema interesa ovih dana:

http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.04921a1b25604e3da1ee316a97f5c07e.jbl-proflow-mini-potpona-akvarijska-pumpa.aspx

a gle sad ovo:

http://www.aquashop.si/Product-JBL-ProFlow-mini-400_2984.aspx?gid=102&art=varianta

Ha? kod njih cca 100 kn, kod nas 170+, mamicu im svima lopovsku, idem živit u deželu 

kolko znam ima u Hrvatskoj i jeftinijih dučana od PCa gdje si mogao potražit tu pumpu...ili bilo što drugo ;)
Naravno, ali nemaju svi web shop pa da mogu dokazat o čem pričam, a i razlika u cijeni bi kod najjeftinijeg dućana što se ovog artikla tiče mogla bit do 20 kn što je opet too much.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Veljača 13, 2011, 14:52:34 poslijepodne »
a ja sam siguran da je razlika i oko 40 kn ;)

samo treba pitat...

Offline deki00

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #28 u: Veljača 13, 2011, 14:55:55 poslijepodne »
Tak je kod mene AQUACLEAR 20 bio 160kn a u pet centru isti takav 200kn! Al ajd 40kn, al kolika budala moras bit da kupis nesto po 1800kn a 300m dalje isti akvarij 1500kn

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Veljača 13, 2011, 15:27:45 poslijepodne »

samo treba pitat...
ne racuna se s popustom  :)

Offline penzic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zgb
« Odgovori #30 u: Veljača 13, 2011, 16:10:38 poslijepodne »
Treba gledati i da su ti ljudi potplaceni za svoj posao,stalno im zvone daj ovo daj ono
Također su i kupci đubrad,100 ljudi ce doci ispitati svasta oni dobro asvjetovati,na kraju ce ljudi vecinom uzeti ono sto im je prihvatljivije i sto se njima sviđa,nakon tih 100 puta vise im nista nece pokazivati nego ce im dati ono sto zele cuti,kugla,bez filtera i grijaca,stavi je na prozor,uzmi par zlatni
Na kraju ljudi to uzmu,jer im je hir,ribe nakon nekog vremena krepaju oni spreme kuglu na tavan,i to je kraj akvaristike
To sto se nas par naslo pa zelimo pruziti ribama sto zasluzuju je nasa stvar,kao i necija da drzi ribu u cem oce i ako zeli moze ju baciti i u potok kad mu dosadi

Malo je dosadno da stalno pljujemo te ljude koji tamo rade,istina ima onih koji nemaju pojma,ali mozda bi naucili kad bi placa bila bolja,mozda i stigla na vrijeme,i kad bi ljudi poslusali ponekad njihov savjet,mozda...

Dakle, mislim da si ti najbliže istini.Kupujem u trgovinama već više od 50 g. od početka kad je bila jedina trgovina u Tuškanac prolazu, i sjećam se svih trgovina koje su nekad bile u Zagrebu,a danas više ne rade.Svaki put kad uđem u novootvoren dućan sa par pitanja provjerim koliko trgovac zna, tek da vidim može li mi biti od pomoći.Kasnije kupujem bez mudrovanja i po svom.Pitao bi ove pametnjakoviće kako bi opstali na tržištu svojom logikom ? Vlasnici PC važan je profit i ništa drugo, nije ona ljubitelj životinja.Za voditelje dućana uzima ljude koji mogu uz što manje ljudi napraviti što veći promet.Znate li koliko je ljudi dobilo otkaz samo zato što su pokazali veće znanje od voditelja smjene ili šefa nabave ? Najlakše je malo znati i puno kritizirati.A o kupcima bolje i ne raspravljati.

Offline huskybucka

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 35
« Odgovori #31 u: Veljača 13, 2011, 16:38:47 poslijepodne »
Ako dodem kupiti nesto ocekujem da ona koji to prodaje bar nesto zna o stvari koju prodaje :roll:..
Jer ipak nemaju svi internet pa da se detaljno raspitaju na forumu :)

Offline lord of pula

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 29
« Odgovori #32 u: Veljača 13, 2011, 16:42:21 poslijepodne »
tako ja pitam ja ove u pet centru oni nemaju pojma ni o hrani ni o životinji (ili je taj radnik u pet centru  bio izuzetak)   :up: :up: :down: :up: :up: :up:

Offline huskybucka

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Veljača 13, 2011, 16:49:52 poslijepodne »
tako ja pitam ja ove u pet centru oni nemaju pojma ni o hrani ni o životinji (ili je taj radnik u pet centru  bio izuzetak)   :up: :up: :down: :up: :up: :up:

Ma nije izuzetak sigurno ;)
Ima ih takvih koliko hoces...
Ima onih sto ne znaju i onih koji te namjerno zeznu X-(
nedavno sam kupila sijamskog algojeda, koji pogadajte....je lazni algojed...
al bitno je da je teta rekla da  je to sijamski algojed...
Nema veze, postao mi je drag i lijepo cisti pa mi nije zao, al vise ne vjerujem toj teti :P

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #34 u: Veljača 13, 2011, 16:58:16 poslijepodne »
Nemojte me krivo shvatit i pomislit da ih branim, i ja sam alergičan na Pet Centar jer je živa sramota šta rade, ali samo sam htio baciti lopticu i na drugu stranu, nas kupce! Većina od nas ovdje na forumu je imala sreće pa naučila iz tuđih grešaka, ili se opekla pa neke stvari naučila i osjetila na svojoj koži. Ali bitno je da smo naučili, raspitali se, informirali, potražili savjet... Meni (osim prodavača koji prodaju a nemaju pojma šta prodaju) nisu jasni niti kupci koji kupuju a nemaju pojma šta kupuju! Pa ljudi moji, valjda se prvo malo raspitaš i informiraš prije nego kupiš bilo što!!!! Danas živimo u kompjuterskom dobu, i netko je prije par postova napisao da nemaju svi kompjuetr i ne mogu na forum. Ali ako je takve ljude pregazilo vrijeme i nemaju kompjuter, postoje knjižnice, knjižare; znam da tamo ponuda nije bajna i sjajna ali bolje išta nego ništa. Svatko zna barem jednu osobu koja ima ili je nekad davno imala akvarij. Pa pita se za mišljenje, savjet... A ne ko tutle u dućan i kupit prvo šta ti padne pod ruku! E meni više nisu jasni ti kupci nego prodavači!!!!

Offline lord of pula

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Veljača 13, 2011, 16:59:28 poslijepodne »
e zanš možda gdije se mogu nabaviti paličnjaci... -? -? -? :question: :question:

Offline lord of pula

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #36 u: Veljača 13, 2011, 17:01:07 poslijepodne »
imaš pravo :klap: :klap: :klap:

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Veljača 13, 2011, 17:04:58 poslijepodne »

samo treba pitat...

Nisam nigdje ni spominjao popust... :D

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Veljača 13, 2011, 17:09:56 poslijepodne »

samo treba pitat...

Nisam nigdje ni spominjao popust... :D
onda, podijelite to s nama di je jeftinije 40 kn  :)

Offline penzic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zgb
« Odgovori #39 u: Veljača 13, 2011, 17:44:11 poslijepodne »
Meni (osim prodavača koji prodaju a nemaju pojma šta prodaju) nisu jasni niti kupci koji kupuju a nemaju pojma šta kupuju! Pa ljudi moji, valjda se prvo malo raspitaš i informiraš prije nego kupiš bilo što!!!! Danas živimo u kompjuterskom dobu, i netko je prije par postova napisao da nemaju svi kompjuetr i ne mogu na forum. Ali ako je takve ljude pregazilo vrijeme i nemaju kompjuter, postoje knjižnice, knjižare; znam da tamo ponuda nije bajna i sjajna ali bolje išta nego ništa. Svatko zna barem jednu osobu koja ima ili je nekad davno imala akvarij. Pa pita se za mišljenje, savjet... A ne ko tutle u dućan i kupit prvo šta ti padne pod ruku! E meni više nisu jasni ti kupci nego prodavači!!!!

Pitaj u nekoliko trgovina koliko kupaca su akvaristi.90% onih koji kupuju ribice nisu akvaristi, nego djeci ili sebi kupuju živu igračku.U samom dućanu razmišljaju hoće li hrčka, pticu ili ribice.O čemu bi se oni informirali ? Znaju trgovci puno više nego što mislite, samo oni su tamo trgovci,a ne učielji i netrebaju držati tečajeve i nadmudrivati se sa mudrijašima,Ako skuže da ste pravi akvarista i nemaju gužvu, možete dobiti korisne informacije.

Offline kristijan01

• Novi član
  • *
Pet centar....Web shop...
« Odgovori #40 u: Veljača 13, 2011, 23:39:56 poslijepodne »
Danas pogledam novi Web shop od Pet centra i nađem komplet akvarij 60l ya 399kn I krenem sa ženom tamo kad ne samo da nema njega nego i pola ostalih stvari koje imaju u ponudi na netu.

Novo uređen akvaristicki dio mi je nekako prenatrpan s tim da sam vidio barem jedno desetak uginulih ribica po akvarijima.

jel bilo toga i prije ili je to sad nešta novo jer sam prije držao gmayove i imao sam ok iskustva s njima

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #41 u: Veljača 14, 2011, 02:13:32 prijepodne »
Ako skuže da ste pravi akvarista i nemaju gužvu, možete dobiti korisne informacije.

To je istina,ako znaju nesto korisno i vide da nisi tutlek koji je doso tek tako da pita,rado ce i oni popricati ako stignu

kakvo informiranje prije kupovine ribica ili neceg tako,pa ljudi kupe psa bez razmisljanja,pa tek onda vide da on:
slini prdi,linja se
jede puno,sere i u pisa se
Ako je jos u stanu unisti pod i vrata,i jos ga svaki dan moraju setati

Offline Striček Matija

• Punopravni član

Offline Sonny

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Veljača 14, 2011, 07:48:21 prijepodne »
onda, podijelite to s nama di je jeftinije 40 kn  :)

http://www.teraristika.hr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=98&Itemid=71 ;)
Vidiš, vidiš  :up:

Jedino što ipak nije razlika 45 nego 25 kn jer proflow mini je 135 kn a pro flow 400 na koji sam ja mislio je 150 kn. Al svejedno super, ostane za 2 kave  ;)

Offline bedemgrad

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 59
    • http://www.bedemgrad.hr
« Odgovori #44 u: Veljača 14, 2011, 09:36:54 prijepodne »
Kad smo već kod Pet Centra, u Osijeku već duže vrijeme nema proizvoda od Easy Lifea. Imaju samo malo pakovanje željeza. Jer to prekid suradnje s Elegance Reef-om ili jednostavno im se neda naručiti? Već sam doživio da kad tražim nešto da mi kažu da imaju negdje u skladištu ali nema nikoga slobodnog tko bi to otišao potražiti.
Nasice/Croatia
Glasujte za mene !!!!
Ne možete Vi od mene toliko puno tražiti koliko ja Vama mogu puno obećati !

Offline huskybucka

• Punopravni član
  • **
Odg: Pet centar....Web shop...
« Odgovori #45 u: Veljača 14, 2011, 11:05:09 prijepodne »
Danas pogledam novi Web shop od Pet centra i nađem komplet akvarij 60l ya 399kn I krenem sa ženom tamo kad ne samo da nema njega nego i pola ostalih stvari koje imaju u ponudi na netu.

Novo uređen akvaristicki dio mi je nekako prenatrpan s tim da sam vidio barem jedno desetak uginulih ribica po akvarijima.

jel bilo toga i prije ili je to sad nešta novo jer sam prije držao gmayove i imao sam ok iskustva s njima

Nek ti ne bude zao sto ga nije bilo.
Mladi brat je pozelio isto ribice pa smo otisli u pet centar i kupili taj komplet za 399kn, kad smo dosli doma, sve pripremili, stavili soder, napunili akvarij, staklo ona 2najduza su se napuhnula prema van...Isti tren smo ga ispraznili i zvala pet centar.
kaze voditeljica da je normalno da staklo "radi" pod tezinom vode..kazem ja, znam da je normalno da radi, imam ja vec akvarij, ali ovoliko da radi nije normalno..
odnijeli smo ga u pc, zena nam ga je htjela zamijeniti, al opet bi dobili isti takav, a bojim se da su svi takvi,
pa smo zamijenili za komplet akvarij koji su imali od 25l za 299kn.
S tim manjim nema problema i staklo je iste debljine kao na onome od 60l!
Ako hoces akvarij te litraze kupi radije Aquastar-ima ih u Baumaxu, takav imam i nema nikakvih problema s njim!Ps:prodajem ga

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #46 u: Veljača 14, 2011, 12:54:18 poslijepodne »
Za taj akvarij od 54l je normalna debljina stakla 4mm,i to drzi provjereno,kod mene preko 5 godina  :up:

Offline huskybucka

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #47 u: Veljača 14, 2011, 13:06:13 poslijepodne »
Za taj akvarij od 54l je normalna debljina stakla 4mm,i to drzi provjereno,kod mene preko 5 godina  :up:

Ma ne kazem nista za debljinu stakla.
Na ovom mojem Aquastaru iste litraze je isto tu negdje debljina stakla.
Al akvariji su razlika nebo i zemlja.
Onaj se cijeli ispuhnuo prema van..vjerojatno ima nesto i u kvaliteti stakla -?
I spojevi kako su ljepljeni, ne odaje kvalitetu, komadici crnog silikona su mi ostajali na prstima ako bi samo presla rukom preko njega.
Poklopac akvarija je isto plasticni al tako mekana plastika da se cijeli izvitoperi.

Offline deki00

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #48 u: Veljača 14, 2011, 17:15:41 poslijepodne »
Mogu vam reci da ni kupci u dosta slučajeva ne žele da slušaju nego bi po svome! A kad ponudiš boćicu Aquasafe onda ispada da im želiš uvalit robu! Jer kao šta ce to njima, dovoljna je ustajala voda!   :rolleyes:

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #49 u: Veljača 14, 2011, 17:29:37 poslijepodne »
Mogu vam reci da ni kupci u dosta slučajeva ne žele da slušaju nego bi po svome! A kad ponudiš boćicu Aquasafe onda ispada da im želiš uvalit robu! Jer kao šta ce to njima, dovoljna je ustajala voda!   :rolleyes:

@ deki00 Da li si ti držao onu trgovinu u Vukovaru pored hotela?