ljudeskara je zeki972

tjedan dana je prošlo i vrijeme je da nešto opet napišem..tjedan dana premalo da bi se neš događalo.., zapravo je

eto prekjučer prvi put izmjenio pola vode u tanku, već je bilo vrijeme, primjetih stvaranje zelene bradate alge, al na samo jednom mjestu, o tome nešt kasnije..
kao što se vidi na prvoj slici izvađeno je kompletno drvlje van, valisneria je premještena lijevo, do nje lotus i do njega polysperma..da se dobije koliko toliko neki sklad

...
echinodorus je tak, bi išel pa ne bi išel, malo požuti, pa krene, pa pušta runere, ma bit će ok, valjda (i to je uspjeh jer mi prije nije htio niti krenut

)..
rotala je ok, i trebat ću ju pošteno zasjeć za tjedan dana, pa ću juu širit dalje desno..
smiksani makrosi (samo kno3), u materinu otopina je u takvoj koncentraciji da me ruke peku kad sam se malo polijal : 768g na 2 litre vode (1 ml = 1 ppm), jedva smučkal.. i stavio 25 ppm za početak
svjetlo je isto ostalo 3x30 watta, ali vidim da je premalo uz co2 i sad još prignojavanje, pa imam u pripremi još 2x 30w, ali sve koristim t8 (ne znam, nije dubok tank, pa onda mi je onda lakše odražavat i pratiti stanje,a da ne skurim sa t5-icama), tako da će onda biti 5x30 watta što mislim da će bit ok..
i to je to..nemam više kaj pisat što se tiče prve slike...
druga slika...
ono lijevo zaokruženo na staklu iza, tam se počela pojavljivat zelena bradata, istu stvar sam bio primjetio i kad su unutra bili ciklidi (kad sam imao samo filtraciju prek filtera), na tom mjestu voda jednostavno stoji, i mislim da je to bio glavni razlog za pojavu alge..pokušao sam upogonit stream pumpu, al je prejaka i nosi bilje po akvariju (3000 l/h), premjestio sam powerhead prek kojeg topim co2 bliže prednjem staklu da malo zavrti vodu i na tom "mrtvom" djelu, i mislim da će bit ok...
zeleno označeno ispred microsoruma, tu je plan još stavit i zaokružit sve sa anubiasom (petit nana), a desno onaj krži se odnosi na cryptu, koja danas seli u vrtić, a rotala kod sljedećeg rezanja ide na to mjesto, da dobijem taj desni stražnji i srednji plan sa rotalom ...
inače plan je rotalu selit i lijevo, al zasad još ne, jer ju nemam, a htio bih vidjet kak će proć lijeva strana (znam da nema veze s vezom sa desnom, al samo da probam

)
i to je to, moj tjedni zapis je gotov, do sljedeće tjedna

p.s. veliko hvala renti na dc-u