Lipanj 20, 2025, 07:37:00 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: wilderness  (Posjeta: 7323 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cann

• Moderator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: wilderness
« Odgovori #25 u: Veljača 16, 2011, 21:26:11 poslijepodne »
odlučih ovu temu iskoristit ko mneki svojevrstan dnevnik ili ti blog, pa ću i djelit sa vama kaj se događa..
trenutno niš :D
lotus je podrezan, držat ću ga na visin pola akvarija, pa rezat lišće...ujedno je preseljen lijevo do microsoruma..
limnphilla sesiflora je jednostavno propala, ko će ju znat, krenula je i onda je samo odjednom istrulila, upravo je izletila van u smeće  :dead:
na desnu stranu sam odlučio širit higrophilu polyspermu i lagano ju dizat prema dubini akavrija (pošto je ima malo, trebat će mi dosta vremena, mada vidim da dobro raste)..
prednji plan, echinodorus tenellus je ajmo reč krenuo sa mjesta i to me veseli :) (nikad nisam imao sreče sa takvim biljem)
desno, khmmm.. rotala je jedno podštucana i selim ju desno, takav je plan desnu stranu zaokružit sa rotalom, i vidim da napreduje :)
microsorum sam rijedio, staro lišće sam štucal i bacal van, jer je poprilično gust, pa se bojim da ne bi sam sebe ugušio..
valisneria, limun, crypte sele u akvarij od vrtića, jer ne mogu nać mjesto za njih u tanku, tako da ću najvjerojatnije ostat samo sa 4 vrste bilja: tigerlotus, higrophila polysperma, microsorum, echinodorus tenellus i rotala..
slijede fotke, nije pomak, al da imam na jednom mjestu..

p.s. za sada nisam mjenjao vodu, a niti ne vidim da bi negdje bio neki problem sa algama, svjetlo radi 10 sati 3x30 watta, al ću dodati još 2x18 watta (sve je t8 rasvjeta) da pokrijem kutove koji su slabije osvjetljeni., co2 ide stalno cca 1-2 mjehurića u sekundi, nemam za sada dc, pa ne mogu reč dal je dovoljno il nije, al vidim da bilju odgovara..

to je to :)

Offline Sonny

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • "Life is too short to drink bad wines"
« Odgovori #26 u: Veljača 16, 2011, 22:20:19 poslijepodne »
Naaajs impruvment  ;)  :up:

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #27 u: Veljača 16, 2011, 22:25:26 poslijepodne »
Dobro da je krasna crvena rotala desno jer da je taman iza kamenja i granja izgledalo bi k'o logorska vatrica.  :D :D

Joj, baš te zezam danas...

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #28 u: Veljača 17, 2011, 07:53:14 prijepodne »
Joj, baš te zezam danas...

pa, tak nekak..mislim da je dosta ;)

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #29 u: Veljača 17, 2011, 14:44:32 poslijepodne »
Vrati srednji panj!
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #30 u: Veljača 17, 2011, 21:13:20 poslijepodne »
ma neću ga vratit, izletio mi je iznenada i skoro zavitlao kamen na staklo  :roll:
usro sam se dok sam vidio da kamen stoji na cm od prednjeg stakla :D
još će i ovo granje izletit van, pa ću spustit microsorum još niže iza kamenja  ;)
više u tjednom updateu  :)

Offline apis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • www.szrapis.com
« Odgovori #31 u: Veljača 17, 2011, 23:24:53 poslijepodne »
superiska akvarij,na prvoj slici gdje ste vas trojica,ko je ona ljudeskara u crnom
Pcelarstvo Kovacevic,proizvodnja opreme za pcelarstvo

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #32 u: Veljača 25, 2011, 08:19:31 prijepodne »
ljudeskara je zeki972 ;)

tjedan dana je prošlo i vrijeme je da nešto opet napišem..tjedan dana premalo da bi se neš događalo.., zapravo je :D
eto prekjučer prvi put izmjenio pola vode u tanku, već je bilo vrijeme, primjetih stvaranje zelene bradate alge, al na samo jednom mjestu, o tome nešt kasnije..
kao što se vidi na prvoj slici izvađeno je kompletno drvlje van, valisneria je premještena lijevo, do nje lotus i do njega polysperma..da se dobije koliko toliko neki sklad :D ...
echinodorus je tak, bi išel pa ne bi išel, malo požuti, pa krene, pa pušta runere, ma bit će ok, valjda (i to je uspjeh jer mi prije nije htio niti krenut :D )..
rotala je ok, i trebat ću ju pošteno zasjeć za tjedan dana, pa ću juu širit dalje desno..
smiksani makrosi (samo kno3), u materinu otopina je u takvoj koncentraciji da me ruke peku kad sam se malo polijal : 768g na 2 litre vode (1 ml = 1 ppm), jedva smučkal.. i stavio 25 ppm za početak
svjetlo je isto ostalo 3x30 watta, ali vidim da je premalo uz co2 i sad još prignojavanje, pa imam u pripremi još 2x 30w, ali sve koristim t8 (ne znam, nije dubok tank, pa onda mi je onda lakše odražavat i pratiti stanje,a da ne skurim sa t5-icama), tako da će onda biti 5x30 watta što mislim da će bit ok..
i to je to..nemam više kaj pisat što se tiče prve slike...

druga slika...

ono lijevo zaokruženo na staklu iza, tam se počela pojavljivat zelena bradata, istu stvar sam bio primjetio i kad su unutra bili ciklidi (kad sam imao samo filtraciju prek filtera), na tom mjestu voda jednostavno stoji, i mislim da je to bio glavni razlog za pojavu alge..pokušao sam upogonit stream pumpu, al je prejaka i nosi bilje po akvariju (3000 l/h), premjestio sam powerhead prek kojeg topim co2 bliže prednjem staklu da malo zavrti vodu i na tom "mrtvom" djelu, i mislim da će bit ok...

zeleno označeno ispred microsoruma, tu je plan još stavit i zaokružit sve sa anubiasom (petit nana), a desno onaj krži se odnosi na cryptu, koja danas seli u vrtić, a rotala kod sljedećeg rezanja ide na to mjesto, da dobijem taj desni stražnji i srednji plan sa rotalom ...
inače plan je rotalu selit i lijevo, al zasad još ne, jer ju nemam, a htio bih vidjet kak će proć lijeva strana (znam da nema veze s vezom sa desnom, al samo da probam :D )

i to je to, moj tjedni zapis je gotov, do sljedeće tjedna ;)

p.s. veliko hvala renti na dc-u  :zagrljaj:
« Zadnja izmjena: Veljača 25, 2011, 08:24:15 prijepodne od cannibal »

Offline biobiofizicar

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Veljača 26, 2011, 02:00:34 prijepodne »
Dobro si ga zabiberio sa KNO3  :roll:
 Nemoj previse cesto da i ribe i biljke ne pocnu da kukaju da ih pece :D

Sakriji biljkama unutrasnju ivicu fiktera. To je na predhodnim fotkama bilo mnogo bolje odradjeno, cak toliko dobro da se uopste nije dojmilo kao da u akvarijumu cuci ogromna filtercina...

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #34 u: Veljača 26, 2011, 10:05:25 prijepodne »
..istina biobio..malo je prejako, još mi je ibanez reko da će bit jaka koncentracija, al nek..tak i tak dodajem prilikom izmjene vode odjednom, pa ću razrjedit sa vodom prilikom ubacivanja..
dobro si primjetio ivicu filtera..prije je tamo bila valisneria pa ju je pokrilo..možda ju čak preselim (manji pelcer) i opet sakrijem filter, a dole stavim anubias..

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #35 u: Veljača 28, 2011, 00:29:04 prijepodne »
Necackaj puno pusti da se primi bilje, pa onda korekcije gore - dole lijevo - desno i neka si izbacio one panjuge jos je samo falila  logorska...:) ovako je mnogo ljepse kamene strukture i boja su mi preljepe, u glavnom valensnerija je super u tvom slucaju i na mjestu je samo pazi da ti ne ustopa usis, ...inace lijepo slozen Akvarij treba mu jedan mjesec dana da vidimo na sta ce izaci,  zelim ti sto manje alge i sto ljepsih slika pa neka je Bistro Poz... :klap:
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #36 u: Veljača 28, 2011, 06:01:51 prijepodne »
hvala moke  :up:
..neću više ćaćkat jer sam sad od zadnjeg čačkanja spušil diathomu (malo sam digel podlogu kad sam vadil valisneriu :D )..
jedna stvar gdje je problem sada jest mjesto gdje je microsorum, previše je dignuta podloga u zrak, trebat ću je prilikom sljedeće izmjene vode, spusti ca cca 3 cm, spustit u kamenje unutra..