sve je krenulo prošlog petka, kada me zeki nazvao i lagano kroz azgovor pita on mene "čuj stari daj ti meni reci kad ćeš postat pravi akvarist", reko, "pa jesam, imam malawi ciklide i imam 32 litre bilja"..."ne" veli on, "kad ćeš punit veliki akavrij sa biljem"..i kaj mislite koliko mi je trebalo da krenem u realizaciju, ništa, nula, niti jedna minuta..rekli ajmo skupit u 3-4 dana bilja da ga napunimo...
stavio ciklide u oglasnik, uz simboličnu naknadu sam ih prodao (nadam se da će živi stić danas u split

), proado neš starog microsoruma, i krenuo u nabavku..
u roku od dva dana skupio sve kaj sam htio i nisam htio

(bitno da je biljna masa na početku), od nekih članova foruma sam se ugodno iznenadio (moram ga spomenut, hosen, čovjek je poslo toliko bilja da sam ostao paf, za svega par kuna), dok su drugi za veću lovu nego u zoo dućanu ispostavili čak i manje (nažalost, pazite od koga kupujete bilje, meni jedna lekcija dovoljna)..reko ajde nema veze..
stigli jučer poslijepodne zeki972 i hento, na operaciju drž ne daj..sve se odvijalo poprilično brzo, naime, tank je još bio pun i trebalo je sve komplet rasturit, očistit i nanovo složit..i jesmo, za cca 4 sata

tank je 120x50x40
podloga je zemlja za bonsai drvca, gore sitni kvarcni 0,3-0,6 mm, tek toliko da pokrije, i gore šljunak od 1-2 mm
flora, ma ima tu svega i svačega, tak da nije ništa specificirano do kraja
hardscape: kamenje i granje
i to je to..
filtracija unutarnji pregradni s protok od 800 l/h, u pripremi je stream pumpa od 3000 l/h
svjetlo: 3x 30 wata, to će biti dosta, jer nije visok akavrij,a i pokrivenni su svi djelovi tanka..
co2, još nejde, kroz cca tjedan dva ću ga upogonit (boca naravno), i ići prek powerheada..
.. i to je to..još jednom veliko hvala zekiju i hentu, dečki zakon ste

..evo par slikica, prva je bez pive ništa