Meni su švertovi zanimljiviji od platija-njih iskombiniraš par različitih-muški imaju one divne repove,i milina ih je gledat-zavodnike,tako da uz njih ti možda ni ne treba neka tako jedna veća riba,jer su oni dovoljno posebni svaki za sebe.Samo nemoj uzeti sve iste.Prozuji malo po par dućana,jer imaju različite ribe,i odaberi si najzanimljivije primjerke.Recimo ja imam 3 odrasla dečka šverta,jedan je narančasti sa skroz crnim repom,i crnim mrljicama na tijelu,drugi je sivo-zeleni švert,sa zeleno-crnim repom i crvenom crtom po sredini tijela,i plavkastim prugama oko te crte,i narančastom leđnom perajom-ma predivan,a treći je narančasto -sivi(zeleni)isto s crvenom prugom po sredini,i plavom ispod nje i narančasto-crnim repom.Predivni su!I cure su im zgodne-imam 1 narančastu(i 2 manje),jednu sivo-narančastu i jednu sivo-narančastu,s crnim točkicama po sredini.I eto ti -po 3 ribe,a svaki tolko zanimljiv i poseban!
I kad ih počnu zavađati i šepiriti se,prezanimljivi su!Pa se naganjaju,ma svašta.
Ili skombiniraj i njih i platije-samo kaj će ti se križati onda najvjerojtnije,al ako ti to ne smeta,onda su super kombinacija.
Eto to ti je moja preporuka.
A za veće ribice ...hm...u 60 l...nemam pojma...Meni su botije super,najdraže,ali tebi u 60 bi išle samo manje vrste-yoyo(lohachata) botije,i njih mora biti više isto-bar 3!!I bez 3 nemoj ni razmišljati.S njima ćeš biti oduševljena.Al ne daj se nagovoriti na veće vrste,jer im ne bu dosta mjesta.
to ti je to od mene...