uh!
prvo - da, radi se o orandi - "prave" lavlje glave nemaju leđnu peraju!
no, mislim da ti to nije važno, zar ne!?
i da, prilično je bubana!
iz ovih fotki bih rekla da je u pitanju tumor i to dosta veliki!
naime, ta "kapica" koju one imaju je zapravo kancerogena mutacija i na žalost, kod nekih primjeraka zna "podivljati" u tumorne tvorbe (neki su tumori kod
zlatnih ribica virusnog ili bakterijskog uzroka, no to ovjde, rekla bih, nije slučaj)
ako je sama u akvariju - odlično! ako nije - pokušaj je izdvojiti, ali u što veći prostor, da bude sretnija
kad to čudo prokrvari, daj joj bactopur (2/3 doze), ili možda, kao blaži, gold med, ali samo kao prevenciju od još neke druge infekcije - izliječiti tumor neće!
dodavaj joj redovito vitamine, hrani što manje ali što više puta na dan i inače joj osiguraj normalan ritam življenja kao do sada.
neka živi što kvalitetnije dok živi
nekog velikog lijeka međutim, kod nas, nema
vani bi to vjerojatno veterinar koji se bavi ribicama, operirao i odstranio - ribica neko vrijeme ne bi lijepo izgledala, ali bi živjela dulje...
moram biti poštena i iskrena, koliko god mi je žao jer je malena lijep primjerak: bojim se da ćeš se morati pomiriti se s time da će jednog dana,
možda biti potrebno i eutanazirati je
naime, to će čudo početi u jednom trenutku doslovno bujati, dakle, divljati toliko da joj počne smetati pri kretanju
a onda je na tebi da procijeniš isplati li je ostaviti da se muči i ugine ili ćeš joj skratiti muke
žao mi je na ovim prognozama ....