Srpanj 19, 2025, 06:39:42 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moji diskusi  (Posjeta: 12043 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fishboy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Volim diskuse
Odg: Moji diskusi
« Odgovori #25 u: Ožujak 22, 2011, 18:29:49 poslijepodne »

Offline fiuman 1980

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Ožujak 23, 2011, 00:03:35 prijepodne »
Jako lijepe ribe. Velika vecina su stvarno vrhunske, ostale su samo super  ;)
Forza Fiume ;)

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #27 u: Ožujak 26, 2011, 21:03:52 poslijepodne »
jesi li siguran da je to checkerboard? :up:
znam ja da si ti uzeo iz češke. :up:evo još jedna to su mlade ribe,8 cm
Eto sad si i ti uzeo ribe iz Ceske i usporedi sa svojim,sto si ih kupovao ako su tvoji bolji :D

Offline fishboy

• Punopravni član
  • Volim diskuse
« Odgovori #28 u: Ožujak 26, 2011, 21:12:29 poslijepodne »
jesi li siguran da je to checkerboard? :up:
znam ja da si ti uzeo iz češke. :up:evo još jedna to su mlade ribe,8 cm
Eto sad si i ti uzeo ribe iz Ceske i usporedi sa svojim,sto si ih kupovao ako su tvoji bolji :D
e sad ću reći da su moji dijamanti bolji od tih iz češke a što se tiče checkerboard uredu,oni su ok to ću pariti s mojima jer nisu ista krv. :up: slikat ću dijamante pa češ vidjeti ili bi bilo bolje da dođeš.i da vidiš :up:ustvari ima već jedna slika tu od mog dijamanta,sutra ću slikat ove pa ćeš vidjeti
« Zadnja izmjena: Ožujak 26, 2011, 21:15:46 poslijepodne od fishboy »

Offline Ingwar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #29 u: Ožujak 26, 2011, 21:14:05 poslijepodne »
koji dijamanti, kao oni koje sam ja kupio od tebe, sa crtama okomiti, jedan od 5, jedan sedam a jedan 14 pruga, to nema veze sa dijamantima, bacen novac

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #30 u: Ožujak 26, 2011, 21:15:27 poslijepodne »
roditelji dijamanata su osvojili duisburg,ako imas bolje svaka cast,ali ja mislim da ne ;)
« Zadnja izmjena: Ožujak 26, 2011, 22:25:40 poslijepodne od mbogdan »

Offline fishboy

• Punopravni član
  • Volim diskuse
« Odgovori #31 u: Ožujak 26, 2011, 21:17:12 poslijepodne »
koji dijamanti, kao oni koje sam ja kupio od tebe, sa crtama okomiti, jedan od 5, jedan sedam a jedan 14 pruga, to nema veze sa dijamantima, bacen novac
ma ne to su cobalti, a ove sam ja imao od jednog mrijesta,i to su dosta veći

Offline fishboy

• Punopravni član
  • Volim diskuse
« Odgovori #32 u: Ožujak 26, 2011, 21:20:01 poslijepodne »
a jesi li ti bio kod mene i jesi li ti birao,diskuse?

Offline Ingwar

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Ožujak 26, 2011, 21:23:19 poslijepodne »
trazio sam 2 dijamanta i jednog marlboro red... ni jedan ni  drugi ni treci... ljepi jesu, al boja neodgovara

Offline Ingwar

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Ožujak 26, 2011, 21:38:01 poslijepodne »
macak u vreci, koji cobalt, ili dijamant ili marlboro red ima 5 pruga? stavi slike para kojeg imas u cistoj krvi od kojih imas malce
« Zadnja izmjena: Ožujak 26, 2011, 21:45:09 poslijepodne od Ingwar »

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #35 u: Ožujak 26, 2011, 21:52:23 poslijepodne »
trazio sam 2 dijamanta i jednog marlboro red... ni jedan ni  drugi ni treci... ljepi jesu, al boja neodgovara
sorry fishboy i ja sam cuo za jedan takav slucaj... a tako se ne radi... :dead: :dead: :down:
Split / Hrvatska

Offline Ingwar

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Ožujak 26, 2011, 21:55:51 poslijepodne »
sorry fishboy i ja sam cuo za jedan takav slucaj... a tako se ne radi... :dead: :dead: :down:

-?

Offline Mario.A.

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #37 u: Ožujak 26, 2011, 23:14:34 poslijepodne »
 :down: :down: :down:
Trogir Dalmacija

Offline fishboy

• Punopravni član
  • Volim diskuse
« Odgovori #38 u: Ožujak 27, 2011, 16:31:43 poslijepodne »
macak u vreci, koji cobalt, ili dijamant ili marlboro red ima 5 pruga? stavi slike para kojeg imas u cistoj krvi od kojih imas malce
e sad ovako bio si kod mene i nisi htio uzeti dijamanta jer su ti mali, a ti pojma nemaš šta je cobalt,i kako on izgleda kad je mali a kako izgleda kad naraste prvo to malo prouči a treće bio si i sam birao.

Offline fishboy

• Punopravni član
  • Volim diskuse
« Odgovori #39 u: Ožujak 27, 2011, 16:35:06 poslijepodne »
e sad da vi dođete do mene i vidite diskuse,ako vam se nesviđa jel bi vi uzeli ili ne?pozzz  :up:

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
« Odgovori #40 u: Ožujak 27, 2011, 17:30:10 poslijepodne »
Gledaj ja sam covjek od rijeci, sta recem tako bude i volim raditi s takvim ljudima.
Iz Osijeka zadnje vrijeme trgujem s Nikolom, znas ga, covjek sta rece tako je. nece ti poslat macka u vreci. njemu sve pohvale.
S MBogdanom nisam radio ali cuo sam od ljudi da je isto korektan.
A za vas sam cuo po Dalmaciji da ljudi ne dobiju vrste koje se dogovorite. Tu sad ne pricam od ljudima koji dodju pa odaberu sto zele,
nego o ljudima s kojima se telefonski dogovarate (sto je vecina jer je Osijek ipak malo van ruke pogotovo ljudima u Dalmaciji).
I po meni taj odnos nije korektan i tu nema buducnosti, barem je tako uvijek bilo na akvarij.netu... ;)
Split / Hrvatska

Offline Ingwar

• Punopravni član
« Odgovori #41 u: Ožujak 27, 2011, 19:17:21 poslijepodne »
od 300 diskusa kod tebe reko sam ti da mi uhvatis 2 cobalta i jednog marlboro reda. ni jedan nije te boje. prvo marlboro red nema pruge, a cobalt nema 5 pruga, i nemozes imat cobalta malce, ako nemas par cobalta. ribe jesu ljepe  :) , al su krizane , jedna od njih je neki turquoise

Offline aquavu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • 095 518 79 17
« Odgovori #42 u: Travanj 14, 2011, 08:11:07 prijepodne »
Evo da se i ja nadovežem na temu,kupio sam od fishboya 8 komada malih diskusa ,veličine od 3-5 cm  14.11.2010.godine. Od toga 2 "pigeon blod" i 6 "kobalta i dijamanata".Od navedenog ni "p" od pigeon ,a plavi su sve samo ne kobalti i dijamanti.
Osim što riba nije ono za što se prodaje i genetski je u banani. Moji su za ta 5 mjeseci narasli čak od 3-5 cm.Da napomenem da ih držim u golom staklu u 250 litara i hranim najboljum raznovrsnom hranom sa svakodnevnim čišćenjem i mjenjanjem vode. I na kraju šta reći, nekima je na ovom forumu cilj samo što prije doći do što više novaca.Kratkoročno možda je isplativo,ali dugoročno pušiona. Što se mene osobno tiče NIKAD VIŠE, a i svima drugima bi preporučio što dalje od takvih "uzgajivača".

Offline cro cop

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #43 u: Travanj 14, 2011, 08:51:51 prijepodne »
Evo da se i ja nadovežem na temu,kupio sam od fishboya 8 komada malih diskusa ,veličine od 3-5 cm  14.11.2010.godine. Od toga 2 "pigeon blod" i 6 "kobalta i dijamanata".Od navedenog ni "p" od pigeon ,a plavi su sve samo ne kobalti i dijamanti.
Osim što riba nije ono za što se prodaje i genetski je u banani. Moji su za ta 5 mjeseci narasli čak od 3-5 cm.Da napomenem da ih držim u golom staklu u 250 litara i hranim najboljum raznovrsnom hranom sa svakodnevnim čišćenjem i mjenjanjem vode. I na kraju šta reći, nekima je na ovom forumu cilj samo što prije doći do što više novaca.Kratkoročno možda je isplativo,ali dugoročno pušiona. Što se mene osobno tiče NIKAD VIŠE, a i svima drugima bi preporučio što dalje od takvih "uzgajivača".
htio bih se samo kratko nadovezati na neke izjave u ovoj raspravi. ne želim nikoga povrijediti i želim vjerovati (ovdje napadanog fishboya ne poznajem osobno i nismo se nikada upoznali pa tako sve što znam je od drugih nekih osoba) da čovjek nije namjerno htio nekoga preveslati. Smatram da je to čisto neiskustvo i neznanje koje se i meni događalo u toj ranoj  fazi jer kad sam mislio da znam i da radim najbolje obično sam pogriješio jer nisam imao pojma. Vidim da ste se svi ovdje okomili na čovjeka ( do jučer pisali hvalospjeve  tako da mislim da to nije u redu), osobno ovaj forum ne smatram nečim relevantnim jer svatko može i daje svoje komentare koji ne moraju imati nikakvu težinu u stvarnosti a ovdje se prikazuju kao nešto posebno u smislu znanja (npr "plavi 985" koji vjerojatno ima čak tri diskusa u akvariju  :nerd: :dead: a piše cijele studije valjda iz bilješki nezavršenog studenta veterine prve godine  :nerv:).
 Aquavu ne bih te želio povrijediti ali sam si jednom prilikom ovdje na forumu branio fisboya u jednoj temi o njegovim ribama u smislu da si bio kod čovjeka i osobno vidio što radi i da je to ozbiljan uzgoj. Uz takve tvoje i tuđe komentare sigurno bacio u zabludu (osim sebe) i neke koji su kasnije kupili ribu od fishboja) tako da bih možda trebao razmisliti i o svojoj krivnji u cijeloj situaciji.
Uzgoj diskusa je vječno učenje i to traje cijelo vrijeme bavljenja uzgojem, nije problem diskusa izmrijestiti, problem ga je podići i pripremiti za onoga u čiji akvarij kasnije dolazi i u kojemu treba narasti.

Aquavu volio bih da se vidimo pa da malo porazgovaramo osobno o diskusima (već dugo nismo) a možda i da s kolegom dođem na okupljanje u vukovar slijedećom prilikom kada bude bilo. :up:
095/907 83 76  [email protected]

Offline aquavu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • 095 518 79 17
« Odgovori #44 u: Travanj 14, 2011, 10:33:05 prijepodne »
Aquavu ne bih te želio povrijediti ali sam si jednom prilikom ovdje na forumu branio fisboya u jednoj temi o njegovim ribama u smislu da si bio kod čovjeka i osobno vidio što radi i da je to ozbiljan uzgoj. Uz takve tvoje i tuđe komentare sigurno bacio u zabludu (osim sebe) i neke koji su kasnije kupili ribu od fishboja) tako da bih možda trebao razmisliti i o svojoj krivnji u cijeloj situaciji.
Uzgoj diskusa je vječno učenje i to traje cijelo vrijeme bavljenja uzgojem, nije problem diskusa izmrijestiti, problem ga je podići i pripremiti za onoga u čiji akvarij kasnije dolazi i u kojemu treba narasti.

Izgleda da si me pomješao sa drugim (mac31), ja nikada nisam rekao da je to ozbiljan uzgoj niti sam pisao "hvalospjeve" o nikom,jedini moj post o njemu do sada je kada sam potvrdio da sam vidio da ima diskuse iz oglasa koji je dao i da sam kupio ribu od njega ,jer su ljudi pomislili da je stavio tuđe slike : https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=51940.msg560780#msg560780

"Aquavu volio bih da se vidimo pa da malo porazgovaramo osobno o diskusima (već dugo nismo) a možda i da s kolegom dođem na okupljanje u vukovar slijedećom prilikom kada bude bilo. "
Nadam se da če uskoro biti okupljenje i bilo bi mi drago da se opet vidimo
Pozz!

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #45 u: Travanj 14, 2011, 11:19:01 prijepodne »
Momci hajdemo mi svi zajedno organizirati jedno okupljanje uz jedan fini roštilj nakon Uskrsa pa budemo razmijenili iskustva, pomirili se i proslavili.

;)
« Zadnja izmjena: Travanj 15, 2011, 10:37:27 prijepodne od 985plavi »

Offline cro cop

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Travanj 14, 2011, 12:05:19 poslijepodne »
prvo aquavu sorry ako sam te zamijenio s nekim drugim, nije mi to bila namjera i nisam mislio da ti pišeš hvalospjeve nego neki drugi.

drugo, ovo što si ti plavi napisao nema veze s pameću pa tako niti ne namjeravam to komentirati pojedinačno, moje ribe i moji diskusi govore za sebe a tvoje gluposti o tebi.

ove tobože bolesti koje si ti nave i naravno utvrdio uzimajući i na mikroskopu analizirajući uzorke iz akvarija diljem lijepe naše,    molio bih i da taksativno navedeš,  svu gamad poimenice, da bih mogao konačno početi liječiti te moje ribe jer stvarno ne znam što ih je sve spopalo tako da izgaram i željno iščekujem tvoju pomoć ( ili možda spremaš knjigu pe ne želiš sve otkriti, (ma kad bolje razmislim ni  i ja ne bi da sam na tvom mjestu, knjiga je knjiga pa red je da i ti počneš zgrtati lovu kao i ja što radim jel tako ...) 

izgleda da je tebe uhvatila neka "vrtičavost" (što god ti to značilo i de molim te poduči i mene o toj bolesti s obzirom da ja to nisam nikada imao u svojim akvarijima, a ti kao veliki znalac prosvjetli ovaj neuki akvaristički puk). ne znam zašto bi se tebi netko ko je od mene kupio ribe obraćao, valjda si ti neki guru ovdje ili što već. znam samo da su ti se neki obraćali za savjete pa ostali bez riba tako da nije ni čudo da su imali neke egzotične bolesti nakon tvojih savjeta.

ako je tko kupio ribu od mene trebao me je i nazvati ako je imao problem jer to svakom i kažem.

u toj priči ne vidim tvoju ulogu osim što sam te par puta spustio na zemlju s komentarima na forumu pa si ti zbog vlastitog ega  dobio potrebu da okolo olajavaš mene i moje ribe (dođu ljudi kod mene pa mi to ispričaju i na tvoju žalost naravno uzimaju ribu i dalje jadni i neuki), samo što ti trud baš i nije uspio. 

tebe osobno ne poznaje kao niti ti mene ali od drugih ljudi kako se ti voliš pohvaliti  "tvojih prijatelja uzgajivača" su mi komentari dovoljni.

ne želim više u ovoj temi raspravljati s tobom jer nisi netko s kim bih mogao raspravljati s obzirom na argumente.

otvori temu i stavljaj svoje ribe a ja ću svoje pa nek ljudi sami procjene o kakvim glupostima pišeš ...

živio plavi ... a baš mi drago uvijek kad mogu s tobom podijeliti par rečenica nekako me to uvijek uveseli  ne znam zašto al baš dobijem inspiraciju iz romana alan forda koji mi je uvijek bio zakon ....
bravo za plavog  :klap: :klap: :klap: :klap:...

Offline cro cop

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Travanj 14, 2011, 12:13:07 poslijepodne »
ma još me nešto kopka... i kad objaviš tu svoju knjigu i počneš zgrtat lovu kao ja, nemoj molim te prijaviti baš svaku prodanu.... ma gdje mi je pamet... a ne moram te baš svemu poučavati kad i o porezima toliko znaš ... :up: :up: :up: :nerv: :nerd: :dead:

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #48 u: Travanj 14, 2011, 12:30:12 poslijepodne »
 Roštilj negdje uz Dravu :up: :klap: ;)
« Zadnja izmjena: Travanj 15, 2011, 10:38:09 prijepodne od 985plavi »

Offline peki2

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • ja i moja obitelj
« Odgovori #49 u: Travanj 14, 2011, 12:58:46 poslijepodne »
drage kolege od jedne teme napravili opći rat!!!  :punch:

svatko od vas bi trebao voditi svoje probleme, svatko od vas imati svoje ribe, kad ih prodaje slikati i takove prodati.
ovaj forum nije mjesto za prepucavanje i vrijeđanje indirektno.
mnogi imaju diskuse a i neke druge ribe i malo se smiju na ovo.
čovjek stavi svoje ribeke da se pohvali a ono blamaža.
svaka čast Damiru vidio sam njegove ribe i sve to, Ivica iz osijeka koji se spominje stari maher...a ijoš mnogo takovih.
ni jedna riba nemože iz jednih uvijeta doći u druge i da bude sve u redu, premda u praksi bude i drugačije.
te sporove oko problema treba riješiti kupac sa "dilerom" a ne vi na forumu.
kolega Plavi se raspucao o bolestima, ujedno spomenu Ivicu,a dali je njega pitao za te bolesti i probleme i kakove je on imao kad je kretao sa diskusima, a i ostalim carstvom. godine i godine rada su potrebne a i onda se nezna još sve.
ja ih imam (diskuse) cca 2-3 godine i sebe još uvijek smatram amaterom, i kad zaškripi zovem dotične iz posta.
molim vas da kolegine diskuse pohvalite, a one koji imaju prigovore neka otvore temu i kažu pa da se ostali mogu informirati o lošim ribama problemima bolestima gdje če ih dotične kolege moći informirati i usmjeriti.

a sad kolega stripy svaka čast imaš stvarno lijepe primjerke riba!!

samo naprijed!! :klap:
i nogom u guzicu je korak naprijed