Srpanj 22, 2025, 22:45:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj Malawi acc 250 L  (Posjeta: 7781 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 34
Odg: Moj Malawi acc 250 L
« Odgovori #25 u: Siječanj 16, 2011, 21:49:53 poslijepodne »
Napunio sam ga vodom i sad stoji nekih 4-5 dana da vidim za svaki slucaj dali ce ispustati vodu  i sl .stvari ...

A onda slijedi ubacivanje riba itd... nezz sta da radim sa filtracijom vode dali je neko imao iskustva sa potopnim pumpama i koju da uzmem ...
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #26 u: Siječanj 16, 2011, 21:57:43 poslijepodne »
Ne znam za pumpe, ali sam ti hteo skrenuti paznju na jednu drugu stvar - kad istestiras akv, pa prije slaganja setupa dok ti je akv prazan, nemoj zaboraviti podmetniti stiropor ispod akv (bar 2cm debljine).
« Zadnja izmjena: Siječanj 16, 2011, 22:01:29 poslijepodne od ZliBrka »
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #27 u: Siječanj 16, 2011, 23:16:04 poslijepodne »
A objasnite čovjeku zašto če to biti, možda  uz neku dobro objašnjenje, on možda krene pravim putem. :)
pošteno  :up:

Cyntolapia Afra jezero malawi, ovisno o lokalitetu naraste od 8 do 12cm, zahtjeva AQ od minimum 100cm.
Cytocara Morii jezero malawi,naraste na oko 20-25cm, zahtjeva AQ od 150cm.
Labidochromis Carleus jezero malawi, naraste 10-12cm, iako na netu pise da moze u AQ od 60cm iz osobnog iskustva mogu rec da nema sta trazit u AQ ispod 100cm.
Melanochromis Auratus jezero malawi, naraste 10-13cm i nema sta trazit u AQ ispod 120cm.
Metraclima  jezero malawi, ovisno o vrsti naraste od 8 do 16cm, zahtjeva AQ od minimum 120cm (ove vece vrste).
Nibochromis  jezero malawi, naraste na 25+ cm i zahtjeva AQ od minimum 150cm.
Pseudeotrofeus Crabro jezero malawi, naraste 13-17cm, zahtjeva AQ od minimum 120cm.
Pseudeotrofeus Demasoni jezero malawi, naraste na 6-8cm, zahtjeva AQ od 100cm.
Hemichromis lifalili centralno africki ciklid, republika kongo.
Thorichthys meeki centralno americki ciklid, mexico, gvatemala, itd.
eto ukratko, o raznolikoj prehrani koju neki od nabrojanih ciklida zahtjevaju bi se dalo puno toga napisati ali za pocetak mislim da je dovoljno i ovih par osnvnih podataka o nekompaktibilnosti... ;)
« Zadnja izmjena: Siječanj 16, 2011, 23:19:55 poslijepodne od Mastino »

Offline meristark

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
« Odgovori #28 u: Siječanj 16, 2011, 23:24:53 poslijepodne »
ako nista drugo, ribe koje imaju razliciti tip prehrane ce se razbolit od hrane koju budes ubacivao u akvarij, a koja nije adekvatna za jednu ili drugu vrstu.

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #29 u: Siječanj 16, 2011, 23:30:08 poslijepodne »
ribe koje imaju razliciti tip prehrane ce se razbolit od hrane koju budes ubacivao u akvarij, a koja nije adekvatna za jednu ili drugu vrstu.
najjednostavnije receno, bas tako...

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Siječanj 16, 2011, 23:31:23 poslijepodne »
Ne znam za pumpe, ali sam ti hteo skrenuti paznju na jednu drugu stvar - kad istestiras akv, pa prije slaganja setupa dok ti je akv prazan, nemoj zaboraviti podmetniti stiropor ispod akv (bar 2cm debljine).

Naravno hvala ti drug na savjetu to je obavezno ...  :up:
"Najbolje pice na svetu je kada covek ne pusti zlu rec koja mu je u ustima,nego je proguta. Muhamed"

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #31 u: Siječanj 16, 2011, 23:37:27 poslijepodne »
ribe koje imaju razliciti tip prehrane ce se razbolit od hrane koju budes ubacivao u akvarij, a koja nije adekvatna za jednu ili drugu vrstu.

A po cemu ste to zaljucili Jbl hrana Chichlidae Mix je namjenjena svim ciklidima i do sada se nijedan nije razbolio usput ... telece srce također njime hranim i to su dvije hrane ... a sto se tice  ikrasica njihovu mladz podignem sa serinom artemijom ... i nezz sta sad ispade 10 vrsta riba 10 vrsta hrane (NIDZE VEZE) ZNACI Mbune i Moori, Krabe , Carleus to nista sad zajedno nemoze jel vi mi kazete a vidjeo sam preko 50 akvariuma gdje bez problema idu te ribe mekije sam vidzao sa Veja Symplithia a i ujedno sa Mbunama  , i Trighoglasterima  :-X... pa nista ... nezz zasto ta podjeljenost uostalom ako dodze do agresivnosti  izvadim onoga ciklida na kojeg  napadaju i gotov problem  :) :) :)

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #32 u: Siječanj 16, 2011, 23:46:42 poslijepodne »
nadam se Bojko da ti je sada jasnije zasto neke pute mi/nam se neda gubit vrijeme na ovakve "pocetnike"... :D

A po cemu ste to zaljucili Jbl hrana Chichlidae Mix je namjenjena svim ciklidima i do sada se nijedan nije razbolio usput ... telece srce također njime hranim i to su dvije hrane ... a sto se tice  ikrasica njihovu mladz podignem sa serinom artemijom ... i nezz sta sad ispade 10 vrsta riba 10 vrsta hrane (NIDZE VEZE) ZNACI Mbune i Moori, Krabe , Carleus to nista sad zajedno nemoze jel vi mi kazete a vidjeo sam preko 50 akvariuma gdje bez problema idu te ribe mekije sam vidzao sa Veja Symplithia a i ujedno sa Mbunama  , i Trighoglasterima  :-X... pa nista ... nezz zasto ta podjeljenost uostalom ako dodze do agresivnosti  izvadim onoga ciklida na kojeg  napadaju i gotov problem  :) :) :)
po cemu smo zakljucili? po tome sta doma brat i ja imamo jedno 70-80 vrsta ciklida i preko 10 000 litara vode u akvarijima... jel sad dovoljno jasno po cemu smo zakljucili ?
zelim svu srecu tvojim ciklidima, bit ce im potrebna s tvojim razmisljanjem...

Offline meristark

• Punopravni član
  • ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
« Odgovori #33 u: Siječanj 16, 2011, 23:56:47 poslijepodne »
ja ne znam zasto ti ne zelis prihvatiti dobronamjerne savjete koje ti ljudi pokusavaju dati tako da bi TI imao manje problema (jesi tu dosao po savjete ili se hvaliti sa africkim  miksom (u ovom slucaju ne samo africkim) na koji se svima dignu dlake po tijelu???)
mozes procitati ovaj clanak u kojem ti pise zasto ribe dobivaju ovu bolest a tvoj buduci akvarij ce imati vecinu predispozicija za to: http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=124:bloat-malawi-bloat&catid=33:bolesti&Itemid=117

* hranjenja biljojedih ciklida sa visoko-proteinskom hranom
* hranjenje ciklida adekvatnom hranom, no u nenormalnim količinama
* loša kvaliteta vode
* stres, te kao posledica toga pad imunitetskog sistema ciklida

telece srce :(...stres zbog premalog prostora za velike ribe i razlicitih navika riba iz razlicitog biotopa...itd,itd...

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Siječanj 17, 2011, 00:21:02 prijepodne »
nadam se Bojko da ti je sada jasnije zasto neke pute mi/nam se neda gubit vrijeme na ovakve "pocetnike"... :D

po cemu smo zakljucili? po tome sta doma brat i ja imamo jedno 70-80 vrsta ciklida i preko 10 000 litara vode u akvarijima... jel sad dovoljno jasno po cemu smo zakljucili ?

Svaka ti cast al tesko da ce to uticati na ovaj moj izbor ... znaci ja imam ciklide oko 1 godine i nije mi ama bas nijedan do sada uginuo  i sada cisto sumnjam da ce ... nezz mozda to kod vasih vrsta al ja sam vec napisao ja sam im gupu ubacio 2 dana ni pipnuli je nisu ni napali  tako da nezz  ovo su moja mala bica neagresivna ... Mrijestio sam ih dosad imas sam 4 Mrjesta od 4 zenke po jedan svaki uspjesan ... Ja mislim da je to uspjeh do sad  ...al eto i da mogu biti ribe razlicitih biotopa u jednomakvariju sto  cu i dokazati sa slikama ... nakon sto formiram ovaj acc

Offline Xena

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 49
  • Ciklidić
« Odgovori #35 u: Siječanj 17, 2011, 00:45:03 prijepodne »
od Mastino:

da...očito ne razmišljam samo ja tako zašto ne ići dalje objašnjavati  :)
evo primjera na ovoj temi, kao što sam već napisala  "I što sad na to reči"  eto .... ništa  -?

Offline papa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #36 u: Siječanj 17, 2011, 01:31:10 prijepodne »

A po cemu ste to zaljucili Jbl hrana Chichlidae Mix je namjenjena svim ciklidima i do sada se nijedan nije razbolio usput ... telece srce također njime hranim i to su dvije hrane ... a sto se tice  ikrasica njihovu mladz podignem sa serinom artemijom ... i nezz sta sad ispade 10 vrsta riba 10 vrsta hrane (NIDZE VEZE) ZNACI Mbune i Moori, Krabe , Carleus to nista sad zajedno nemoze jel vi mi kazete a vidjeo sam preko 50 akvariuma gdje bez problema idu te ribe mekije sam vidzao sa Veja Symplithia a i ujedno sa Mbunama  , i Trighoglasterima  :-X... pa nista ... nezz zasto ta podjeljenost uostalom ako dodze do agresivnosti  izvadim onoga ciklida na kojeg  napadaju i gotov problem  :) :) :)

Svaka ti cast al tesko da ce to uticati na ovaj moj izbor ... znaci ja imam ciklide oko 1 godine i nije mi ama bas nijedan do sada uginuo  i sada cisto sumnjam da ce ... nezz mozda to kod vasih vrsta al ja sam vec napisao ja sam im gupu ubacio 2 dana ni pipnuli je nisu ni napali  tako da nezz  ovo su moja mala bica neagresivna ... Mrijestio sam ih dosad imas sam 4 Mrjesta od 4 zenke po jedan svaki uspjesan ... Ja mislim da je to uspjeh do sad  ...al eto i da mogu biti ribe razlicitih biotopa u jednomakvariju sto  cu i dokazati sa slikama ... nakon sto formiram ovaj acc

Slusaj, mastino i ekipa sto god su rekli stoji i nije izmisljeno zato da bi neko sad tu mahao s pravilima, nego ako malo upotrijebis mozak sama logika bi ti trebala nalagati da samim time sto mjesas stanare iz razlicitih jezera koji zive u razlicitim uvijetima (pod ovim mislim kvaliteta i sama struktura vode, prehrana etc.) nije zdrava za svaku od tih riba i amen nema rasprave oko toga, razloge u detalje su ti ljudi vec naveli da ne nabrajam ponovo. Da znamo da ljudi "mogu" natjerat svakojake bedastoce i kombinacije riba da "funkcionira" ali to sto su one ostale zive i nisu uginule ne znace da su uzivale u svom prirodnom okruzenju i prirodnim sustanarima i tu je amen takodjer. Ti se nosis onom meni su ljepe pa ajmo sve to u isti lonac pa kaj bude, nazalost takva prica je i na vecini stranih foruma moram priznat da sam se razocarao na jednom od vecih ciklidnih foruma cichlid-forum.com velika vecina ljudi radi istu stvar i ne fermaju nis mjesaju sva ziva jezera i stanista samo zato kaj su im ljepe ribe, a prvenstveno bedasti ameri no dobro i njihovo uredjene akvarija ne zelim ni spominjati naravno cast iznimkama... Ono sto sam htio reci nemoj na ovom forumu pokusavati sad uvjeravati ljubitelje ciklida da ces ti njima dokazati ovo ili ono jel neces i sigurno neces dobit podrsku ili kakvo priznanju, dokazat ces jednu stvar da si uspio natjerati jadne ribe iz raznih podneblja da prezivljavaju u tvom tanku i to je jedina istina. Ovo je hobi svima nama na kraju krajeva i znam da je poanta da svi uzivamo u tome istome ali jednostavno postoje neka pravila kojih se vecina drzi i nismo ih mi izmislili i kao sto ti je Mastino vec napisao zelim ti srecu s tvojim ribekima jel ce je definitivno trebati.

Offline meristark

• Punopravni član
  • ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
« Odgovori #37 u: Siječanj 17, 2011, 11:40:31 prijepodne »
mislim da se tim stranim forumima dogodilo bas ovo...
Tebi Sky ocito nije jasno cemu, uopce, sluzi ovaj forum...i ovakve teme kao tvoje su jako stetne za sve buduce vlasnike ciklida.

Offline tarantula 87

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #38 u: Siječanj 17, 2011, 11:45:31 prijepodne »
au čuspajza :D

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #39 u: Siječanj 17, 2011, 12:57:26 poslijepodne »
Neznam zasto se uopce trudite i pisete mu neke stvari, dovoljno je svega sto smo mu pisali i rekli, ako od sve ga ovoga nije nist razumio, nece ni dalje.. On je sebi zacrtao svoje i on ce to ucinit, nema se tu sto reci.. Koliko god mu dobre namjere i savjete davali, uvijek ima odgovor na to i to je njegova prica.. Sky nemoj pomislit da ti lose zelim, vjeruj ovdje ima dosta ciklidasa koji znaju dosta toga, ja vjerujem u to, jer sam se uvjerio dosta puta, iako sam na jedan nacin i ja pocetnik, i kad budem nabavljao malawce, to ce bit uskoro  ;) uvijek cu pitat za savjet, a tako bi trebao i ti, pa ako toliko volis ciklide, bar onda nabavi jos koji akvarij, pa napravi par biotopa, ali svaki biotop posebno.. Bit ce tebi ljepse a i ribama, bit ce slobodnije!! I sretno nadalje i pozz svima..  :up:

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #40 u: Siječanj 17, 2011, 14:27:04 poslijepodne »
Čitam temu i uspoređujem je sa temom snaga ciklida.. Što da se kaže kolegi Sky-u.. Kako reći, a da se čovjek ne uvrijedi, da u tom akvariju određene ribe "bodu" u oči. Da se sa telećim srcem ne hrane mbune i hapsovi.. mislim, kolega!!!!???, one će jesti sve ali to ne odgovara njihovom metabolizmu.
Prilikom uređenja i sastavljanja akvarija, jedan moj cijenjeni kolega, izjavio je da akvarij treba biti umjetničko djelo. Koliko god ti to može financije priuštiti. Ovaj akvarij kojeg ti imaš zacijelo će biti lip, za nekoga tko ne poznaje te ribe. Meni neće biti lip, samo radi toga jer se te ribe ne susreću u svojim prirodnim sredinama. Da ti slažeš akvarij sa živorotkama i da uz njih ubacuješ sve miroljubivo što može ići s njmia+ biljke, komentirao bi set up i rekao da se čovjek rukovodio samo vizualnim aspektom uređenja akvarija.
Ali ti ovdje miksaš ciklide, a nama su ciklidi zakon ribe. Kraljevi, Carevi.. nadam se da me razumiješ.. mi smo bolesnici što se tiče toga, stoga ne zamjeri na tome što kritiziramo i što nam smeta tvoj stav "što to ima veze" i "vidio sam preko 50 takvih akvarija".
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #41 u: Siječanj 17, 2011, 16:13:37 poslijepodne »
Hraniti mbune telečim srcem????!!!!   Jbt. pa gdje mi to ( tj. neki ) žive? Ovo je strašno!
Sky slušaj savjete iskusnih ciklidaša, ovo što ti radiš bez uvrede nema smisla i budućnosti!

Offline eantema

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #42 u: Siječanj 17, 2011, 16:59:31 poslijepodne »
Ja samo jedno znam...
Kad se odlučim za Ciklidni, a to će biti za cca 1 god., onda će mi Mastino i ostale kolege koji su dali post na "Snaga Ciklica", preporučiti setup, naravno ako budu imali malo slobodnog vremena i volje pomoći  :)... Mislim da na taj način dobijam 2 stvari odjednom: dosta ću stvari naučiti i setup će mi biti super, a i ribice će biti sretne. Ipak koliko god ja sada učio iz foruma nemogu sastaviti bolji setup od njih, jebiga  :nerd:...
Sky, stvarno bi možda trebao poslušati savjet.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #43 u: Siječanj 17, 2011, 20:15:17 poslijepodne »
kako bih shvatili poentu mog posta, ja se vraćam 30 i kusur unazad kad sam služio vojsku..no što to ima veze sa ciklidima..čitajte nastavak.U našom vodu bio je i jedna grdosija od čoveka, Salem mu bilo ime.I tako se on sa jednog izlaska u grad vratio malo kasnije, no što se smelo i bio je malo previše i popio.I tako je čovek svratio u spavaonu posle ponoči i sav veseo počeo je pjevati i dižiti galamu.Njegov desetar ga je htio smiriti, a on je njega digao i vazduh i skupa sa njime se i dalje veseliti.Tad jednom neko uzvikne;"ma možeš ti sve, samo kasetu ne možeš glavom otvoriti"...."ko to ne može" i zaleti se u kasetu, padne na tla ko mrtav i isti tren i zaspi...

I tu je identička priča, ipak sve u stilu " mogu ciklidi iz svih kontinenta skupa, mogu oni i sa gupikama, pa hranim jih time i time.Sve to štima, ipak ciklidi su trdožive ribe i neke če i to preživjeti, neke neče.
Medjutim put kakav je odabrao Sky nije put ka akvaristiki, nego baš obrnuto, to je put ka kvaristiki i dobar primjer ,kako se akvaristiki, ciklidstiki ne pristupa.Nemojmo se zavarati ljudi, da se to ne zna, ipak u dobi interneta i foruma sve je to kristalno jasno i razradjeno.A ujedno je takav akvarij i ogledalo vlasnika, koji svojim godinama želi prkositi nekom iskustvu i prirodi, mada poslednje ne može se okrenuti.Kako god su bili podati savjeti, opet nisu naišli nit na malo razumijevanja i to je dio kvaristike.No kako god da je "istina" uvijek pojedi...pobijedit če na kraju i u tom akvariju, samo če biti nekoliko žrtava.
I to je činjenica, da si akvarij svatko postavi po svom ukusu i o tome se valjda ne komentira, mada i u tom svom pravu, treba se gledati na stanovnike i odlučiti se na neki odredjenio biotop i imati u akvariju ribe tog biotopa, jer takav akvarij jeste lep, a da su u njemu ciklidi svih kontinenta, takav akvarij jeste, kako neko reče "bučkuruš" i to je jedina živa istina.
Ja sam duboko uvjeren.,da če i Sky,kad dodje vrijeme, i on imati jedan divan ciklidni akvarij, popunjen samo sa ciklidima jednog regiona, samo treba čovjek se u to uvjeriti i iskusiti...jel..."Ko kaže, da ciklidi različiti ne mogu skupa" :)

Sky ja verujem u tebe, mlad si još ali doči če vrijeme, kad budeš pogledao sadašnji tank na nekim starim fotografijama i samo se nasmijao i rekao:Uh jesam stvarno bio pravi "a"kvarista.

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #44 u: Siječanj 17, 2011, 23:38:51 poslijepodne »
VEOMA LIJEP ODGOVOR DRUZE VIDIM DA SI NACITANA OSOBA   I HVALA TI NA ISKRENIM RJECIMA JA CU OVAKO PROBATI ... MOZDA JEDNOG DANA I JA BUDEM IMAO ACC SA MALAWI BIOTOPOM ... AL DO TOGA DANA  ... :-) ENJOJ  :up: :up: :up: :up: :klap: :klap: :klap: :klap:

Offline eantema

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #45 u: Siječanj 18, 2011, 00:12:24 prijepodne »
Ne isplati se....  :down:  :sorry:

Offline Sky

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #46 u: Siječanj 18, 2011, 02:49:04 prijepodne »
Ne isplati se....  :down:  :sorry:

ajjj kako ste navalili pa zar je toliki promblem dodati 3 mekia sa ovim ciklidima stvaarno koliko me napadate uostalom ta riba ima nevjerovatan odbranbeni mehanizam .... napuse skrge ..tako da sumnjam da ce mu ista malawci moci 

Offline Skitnica

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #47 u: Siječanj 18, 2011, 08:48:35 prijepodne »
Nazalost ja iz iskustva znam da ne mogu meeki skupa sa mbunama jer mi je muž kupio par neznajuci uopce koji su to ciklidi, ženkica je nastradala vrlo brzo a kad su muzijaka poceli tući prebacila sam ga u mrijesni gdje ga je sredio almonijer.
To ti sve govori koliko su to miroljubivi ciklidi, ja planiram raditi jedan akvarij samo sa njima.

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #48 u: Siječanj 18, 2011, 08:51:19 prijepodne »
pa zar je toliki promblem dodati 3 mekia sa ovim ciklidima stvaarno koliko me napadate uostalom ta riba ima nevjerovatan odbranbeni mehanizam .... napuse skrge ..tako da sumnjam da ce mu ista malawci moci  
nikad ne podcjenjuj malog i agresivnog malawca, bez da trepne ce ocerupat meeki-a... ;)

Offline bojan.c

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • No bike - No life
« Odgovori #49 u: Siječanj 18, 2011, 09:47:03 prijepodne »
nikad ne podcjenjuj malog i agresivnog malawca, bez da trepne ce ocerupat meeki-a... ;)
Hmmm, ne bi se baš kladio u to. Pogotovo što će Meeki oterati Aquendis sp. Gold Saum-a. Nisu Meekiji baš takve maze :D
Znam da alkohol škodi, al' u vodi utjehe nema!
Sve dobre stvari dolaze u paru: 2 sise i V2