kako bih shvatili poentu mog posta, ja se vraćam 30 i kusur unazad kad sam služio vojsku..no što to ima veze sa ciklidima..čitajte nastavak.U našom vodu bio je i jedna grdosija od čoveka, Salem mu bilo ime.I tako se on sa jednog izlaska u grad vratio malo kasnije, no što se smelo i bio je malo previše i popio.I tako je čovek svratio u spavaonu posle ponoči i sav veseo počeo je pjevati i dižiti galamu.Njegov desetar ga je htio smiriti, a on je njega digao i vazduh i skupa sa njime se i dalje veseliti.Tad jednom neko uzvikne;"ma možeš ti sve, samo kasetu ne možeš glavom otvoriti"...."ko to ne može" i zaleti se u kasetu, padne na tla ko mrtav i isti tren i zaspi...
I tu je identička priča, ipak sve u stilu " mogu ciklidi iz svih kontinenta skupa, mogu oni i sa gupikama, pa hranim jih time i time.Sve to štima, ipak ciklidi su trdožive ribe i neke če i to preživjeti, neke neče.
Medjutim put kakav je odabrao Sky nije put ka akvaristiki, nego baš obrnuto, to je put ka kvaristiki i dobar primjer ,kako se akvaristiki, ciklidstiki ne pristupa.Nemojmo se zavarati ljudi, da se to ne zna, ipak u dobi interneta i foruma sve je to kristalno jasno i razradjeno.A ujedno je takav akvarij i ogledalo vlasnika, koji svojim godinama želi prkositi nekom iskustvu i prirodi, mada poslednje ne može se okrenuti.Kako god su bili podati savjeti, opet nisu naišli nit na malo razumijevanja i to je dio kvaristike.No kako god da je "istina" uvijek pojedi...pobijedit če na kraju i u tom akvariju, samo če biti nekoliko žrtava.
I to je činjenica, da si akvarij svatko postavi po svom ukusu i o tome se valjda ne komentira, mada i u tom svom pravu, treba se gledati na stanovnike i odlučiti se na neki odredjenio biotop i imati u akvariju ribe tog biotopa, jer takav akvarij jeste lep, a da su u njemu ciklidi svih kontinenta, takav akvarij jeste, kako neko reče "bučkuruš" i to je jedina živa istina.
Ja sam duboko uvjeren.,da če i Sky,kad dodje vrijeme, i on imati jedan divan ciklidni akvarij, popunjen samo sa ciklidima jednog regiona, samo treba čovjek se u to uvjeriti i iskusiti...jel..."Ko kaže, da ciklidi različiti ne mogu skupa"

Sky ja verujem u tebe, mlad si još ali doči če vrijeme, kad budeš pogledao sadašnji tank na nekim starim fotografijama i samo se nasmijao i rekao:Uh jesam stvarno bio pravi "a"kvarista.