jabučari - dapače! dva - tri, nemoj više!
i nemoj se iznenaditi, imaju relativno kratki vijek, ali ako ti se posreći i dobiješ par, imat ćeš bebača da nećeš znati kamo s njima ... (ako ih zlatice ne pojedu kad su još bebe)...
preporučam ti i misgurnusa, jer on sjajno čisti dno akvarija od viška organskog otpada, ali kod njega moraš paziti jer voli zdimiti i kroz najmanju rupicu u poklopcu akvarija...
ancići mogu sa zlaticama,ali ih se ne preporuča jer su toplovodne ribice...no, ako su još bebe, adaptirati će se i mogu biti sjajni frendovi
i, niti jedan algojed (biljojed) neće napasti zlatnu ribicu ako je ona zdrava, niti će ona njega dirati ako je on zdrav - ali, ako ima bolesti ..... hah...u svima njima prorade mali lešinari...toga moramo biti svjesni!
znam da je užasno priznati i to NIKAKO NE PREPORUČAM, ali evo - mi već imamo punih 8 godina plekostomicu i plekostomića sa zlaticama i fenomenalno se slažu (a veeeeeeeeeeeliki suuuuuu....) - došli su kao privremeni stanovnici dok ih se ne udomi, i ostali jer smo ih jako zavoljeli...
mislim da je najbitnije svima njima davati hranu koja im je namijenjena, i naravno, odžravati ribice zdravima!