Nisam dugo nista pisao iako se dosta toga dogodilo pa evo da malo podijelim neke novosti sa vama ..
Dakle, Kenny (fancy pajcolanka) je uselio u novouredeni akvarij i dobro se snasao.. Malo mu je bilo cudno biti u "protocnoj" vodi i to puno nje (pa je dosta boravio u 1/3 akvarija), ali to ga vise ne smeta i kasnije se rasplivao (istina, malo sam ipak smanjio snagu pumpe i zbog njega, a i zbog bilja) ..
Krajem proslog tjedna, kao bozicni poklon, dobio je drustvo i to jednog teleskopa i jos jednu pajcolanku (obicna, zlatno (narancasto) srebrna). U pocetku sam se malo uplasio jer je Kenny bjezao glavom bez obzira cim bi mu se druga pajcolanka priblizila (koja je zbog tog "naganjanja" i vrlo brzog plivanja dobila ime Devil(cic)), no vec drugi dan su se sprijateljili i sad cesto znaju paralelno plivati i sl ..
Malo me bilo strah za teleskopa (zbog prica da slabo vidi hranu itd.) jer nije nazocio prvom hranjenju dok su ova dvojica sve potamanili, ali vec drugi dan bio je prvi za stolom i od tada redovno papa sve ponudeno. Cak stovise, za razliku od ove dvojice - dobio je nickname - "vrtlar" jer stalno obilazi biljke i vec je raskupusao jednog microsoruma (nikli su mi novi listovi limuna i jedna mala zasebna stabljika pa strepim da i njih ne razvali) .. Iako mi je to, dok sam citao ovdje, zvucalo nevjerojatno - teleskop stvarno dolazi na ruku (u mojem slucaju - do prsta, ali i to je pocetak)

!
Jedino lose (a nadam se da ce tako i ostati) je cinjenica da su mi jabucar i nerita koji su se uselili - jabucar kad i Kenny, a nerita par dana kasnije - uginuli nakon cca 2-3 dana (stavljao sam nesto mrkvice i salate u akvarij, ali nije pomoglo) ne znam razlog .. Novi jabucar - koji je u akvariju od kada i dvije novopridosle ribice - je za sada ok.. Inace tu je i jos jedan mali puz (crvene boje) koji je uselio s biljem prije cca 2 tjedna i taj luduje po cijelom akvariju ..
Dodatni probem je sto sam prije 2 dana zatekao Kennya zaglavljenog u usisniku filtera (unutarnji filter, odvojen staklom, rijec je o malom plasticnom "poklopcu" s mrezicom, promjer 3,5 cm) - cim sam isljucio pumpu isplivao je i normalno se ponasa (nije mogao biti zaglavljen duze od 10-15 min).
Pretpostavljam da je krenuo po hranu (granulica) koja se tamo zaglavila pa ga je povuklo (za svaki slucaj necu im vise davati tu hranu (tj. usitnit cu je prije ubacivanja u akvarij)) .. Ako mislite da bi moglo biti nesto drugo (pumpa mi radi na stvarno niskoj snazi) - please advise ..
Eto, kad mi se ljepsa polovica vrati s foticem, postavit cu i koju fotku .. Hvala svima na dosadasnjoj pomoci!
Da, razmisljam ipak o misgurnusu i mozda jos jednoj pajcolanki, ali o tom-potom ..