Taman se spremala aktivirati i poslikati šumu jer odavno nisam u uvjerenju da akvarij super napreduje, i nađem noćas jednog malog mrtvog brevisa (onog usamljenog mužjaka) kako pluta. Katastrofa i uzas!!! Uopće ne znam što je pošlo po krivu, uvijek se držim recepta koji je dosada funkcionirao. Temp cca 26, izmjene vode svakih 7 -10 dana po 1/4 do 1/3 sa sredstvom za odstranjivanje klora. Mjerila sam ph i kh relativno nedavno i bili su ok (ne znam sad napamet vrijednosti jer sam na poslu), ali jucer nisam jer je voda bila friško zamijenjena pa sam htjela pričekati koji dan. Malo su bile buknule u prednjem planu na pijesku cijanobakterije, ali sam ih usisala i to je bilo to.
Za prije nekoliko dana mi se valisnerija perlala tako da je gornji dio akvarija izgledao kao da je netko mineralnu ulio. Hranim ih 2 puta dnevno po mrvicu i jedan dan u tjednu preskačem hranu.
Sve razmišljam da nije malac bio iza ili oko filtera dok sam čistila akvarij pa da ga nisam stisnula. Ostali izgledaju ok, jedino što mužjaci stalno tjeraju ženke u kućice..
Stavit ću slike i izmjeriti parametre kad dođem doma.
Stvarno se osjećam grozno iako mi svi govore da je to bila samo riba....