Pozdrav svima!!
Iako se moj muž nadao da ćemo izbjeći vodu u stanu (pa smo napravili terarij za bradu), ugurali smo u naših 30 i kusur kvadrata jedan 60 litarski akvarij.

Akvarij je Ferplastov Capri 60x30x40, filter Bluwave 03, rasvjeta je obična neonka koja je došla u tvorničkom poklopcu. Pijesak je kvarcni granulacije do 0,8 mm s tim da je oko korijena valisnerije sitni šljunak u nadi da će se prihvatiti i rasti prije nego ju iskopaju budući stanovnici

. Kamenje je skupljano na potezu Dubrovnik-Zagreb. Od stijene sam odustala jerbo ne želim gubiti ionako mali prostor.. Puževe još nisam ubacila jer je najbliži Metro u Dugopolju, ali ionako imam vremena dok se to zaciklira.
Inače, ovo je moj prvi uradak.. Čim sam sve posložila dobila sam potrebu da to ponovo presložim. Čini mi se da je ovaj uspravni kamen desno u malo neprirodnom položaju (podsjeća me na neki falusni simbol), ali ima vremena za preslagivanje...Je li to početak groznice?!

Naravno da imam pitanjca..
Dakle...
1. Dobila sam uz akvarij nekih bakterija u kapsulicama za brže cikliranje, nisam ih stavila jer mi se ipak čini da je bolje da se to prirodno zaciklira. Točno ili netočno?
2. Što se riba tiče, mislila sam staviti neke od kombinacija:
- samo multifasciatuse (iako bih rado još nešto uz njih) - je li previše 3 para?
- 2 para multića i 1 par brevisa
- 6 brevisa
- mogu li s nekima od ovih leleupiji?
3. Treba li mi čistač (tipa Ancistrus) ili bolje staviti par puževa?
I jedno od važnijih pitanja, gdje nabaviti ribe u Splitu jer pošto mi je ovo prvi akvarij, strah me da će mi educirano osoblje uvaliti neke hibride jer sam primijetila da u svim shopovima ciklide drže u mix akvarijima ili tzv. malawi mix, da neću raspoznati mužjake i ženke pa će se poklati itd.itd
Evo i cijele dvije fotke.

Svi savjeti, pohvale i pokude su dobrodošli

Živjeli!!!