Kolovoz 04, 2025, 18:20:43 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: DIY filter za male akvarije.  (Posjeta: 12627 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zeki972

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: DIY filter za male akvarije.
« Odgovori #50 u: Listopad 24, 2010, 18:08:00 poslijepodne »
Da, odlučiili smo se sad tata i ja za kozinjak, napokon se zainteresirao. Moja mama radi blizu aqua terre pa čemo otići pogledat za red cherry.

bilo je i vrijeme da ste se odlučili za ono što vam uvjeti omogućuju. inače i obično se čovjek raspita ili pročita nešto o onome što stavlja u akvarij a ne da bez veze ubija jadne životinje, dobro da nije  još koja riba ili ribe platile glavom dok se nešto nije naučilo..ako se i je uopće naučilo..to je kao da ja u grasonjeru stavim slona i polarnog medvjeda pa se pitam  pa kako to da su oni uginuli....
a svašta  :down:

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #51 u: Listopad 24, 2010, 18:11:42 poslijepodne »
Da, odlučiili smo se sad tata i ja za kozinjak, napokon se zainteresirao. Moja mama radi blizu aqua terre pa čemo otići pogledat za red cherry.

moj savjet ti ja da potrazis na forumu dal netko prodaje kozice..
Ja kada sam trazio kozice otisao sam u PetCEntar i tamo me docekala cijena od 27 kuna po komadu Red Cherry pa sam se istog trena okrenuo i izaso van.. Dok ces tu na forumu nac cak po 3 kn komad... ;)  :up:

edit: evo sad sam bas malo potrazi na internetu.. I naisao sam na ovo http://www.njuskalo.hr/ribice/kozice-oglas-1708727
daj tati da nazove ili ti nazovi i za cijenu jedne imas najmanje dva tri komada  ;) :up: :up:
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #52 u: Listopad 24, 2010, 18:17:59 poslijepodne »
@zeki972
A je, tako je, ali dosta ljudi tako krene (nažalost) ... Ja isto, sa 2 zlatne u 10 litara. A sad ne bi jednu ni pomišljao staviti u ispod 50.
Ok, oni su preokrenuli priču već... Ima ljudi koje to uopće ne zanima... Ja sam vidio 2 zlatne u akvariju od 6-7 litara i vodom nasutom do pola. I tupio da ne može tako, ali ne vrijedi. U drugom slučaju sam govorio mjesecima za jednu zlatnu koja je doslovno bila dužine 70% akvarija, ali ništa. Došlo mi je da ja odem i kupim joj drugi akv. ali nisam. Iz jednog razloga... kad bi donijeo veći akv. bubnuli bi unutra još riba sigurno i onda opet ništa nisam napravio
A ti koštica...
Pripremite se na čekanje  :D
Znači kad pokupuješ opremu, voda mora stajati u akvariju, sva oprema mora biti uključena, sve kao da su ribice (kozice) već unutra, samo što ih nema. Onda njih kasnije ubaciš. To ti je recept da ti se ne dogodi ovo što ti se dogodilo s ovim ribicama.
Znam da je teško čekati i gledati u prazan akvarij, ali tako to ide... Zasadi nešto biljaka unutra, malo potraži po starim temama o kozičnjacima.
Za biljke ne moraš potrošiti neke velike novce, pogotovo ako si iz zgb. Uvijek ima ekipe koja nešto poklanja, pa kad se tebi razraste, poklanjaj dalje...

27 kn/kom  :rolleyes: omg
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #53 u: Listopad 24, 2010, 18:21:03 poslijepodne »
budemo vidjeli hoće li  poslušati ovaj put..

Offline igor8

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
« Odgovori #54 u: Listopad 24, 2010, 18:54:23 poslijepodne »
20 litara je premalo za hladnovodne ribe. Grijač ti treba svakako ako misliš držati nešto u tom akvariju

sve do ovdje na ovoj temi mi je smješno!  :D :D :D

a moji  :roll: :roll: :roll: ili  :D :D :D : znači nekima puno!  slika je 1000 riječi!

poz!

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Listopad 24, 2010, 19:36:00 poslijepodne »
Pa je, slažem se. (da je slika 1000 riječi)  :)
Ali radije nabaci koji koristan savjet, ako već pišeš, umjesto smijeha i rolleyes. Možeš pomoći da smanjimo smrtnost zlatnih u Hrvata :D
 :122:
Pozdrav!
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #56 u: Listopad 24, 2010, 19:39:50 poslijepodne »
Ali radije nabaci koji koristan savjet, ako već pišeš, umjesto smijeha i rolleyes. Možeš pomoći da smanjimo smrtnost zlatnih u Hrvata :D
Pozdrav!

ma sve ok, sve 5 ali fakat onaj početak s izradom filtera je bio smješan... :D :D :D -pogotovo kad je sve eksplodiralo!! ja sam mu savjetovao da uzme knjigu u ruku i uči!  ;)  poz!

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Listopad 24, 2010, 19:46:21 poslijepodne »
Pozdrav!

ma sve ok, sve 5 ali fakat onaj početak s izradom filtera je bio smješan... :D :D :D -pogotovo kad je sve eksplodiralo!! ja sam mu savjetovao da uzme knjigu u ruku i uči!  ;)  poz!

haha  :) sad bi ja na ovaj komentar nabacio jedno kilometar  ovih  :D al se bojim prosvjeda i prozivki  -?
svi moraju priznat da je ovo malo (puno) smjesno ( posebno ovo sto igor kaze :D) al sta je najbolje kostica ce se sa osmjehom na licu prisjecat svog pocetka dok ce gledan u nekog dvjesto litrasa  :up: :klap:

a sad jedno pitanje.. na kojoj temperaturi se drze kozice i jel potreban grijac za njih? :)
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #58 u: Listopad 24, 2010, 19:54:31 poslijepodne »
Pozdrav!

haha  :) sad bi ja na ovaj komentar nabacio jedno kilometar  ovih  :D al se bojim prosvjeda i prozivki  -?
svi moraju priznat da je ovo malo (puno) smjesno ( posebno ovo sto igor kaze :D) al sta je najbolje kostica ce se sa osmjehom na licu prisjecat svog pocetka dok ce gledan u nekog dvjesto litrasa  :up: :klap:

a sad jedno pitanje.. na kojoj temperaturi se drze kozice i jel potreban grijac za njih? :)

ššššš...bez smijanja :D :D :D
kaj se tiče kozica (ja ima red chery) ja ih držim na 25 celzijevih i razmnožavaju se ko lude...iako ako ih držiš u sobi gdje normalno griješ ne trebaš grijač. ja ga ima pa kud puklo! mislim da su ti one od 18-30 celzijevih. imaš jeftinih atmanovih grijača u aqua terry...

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Listopad 24, 2010, 20:27:06 poslijepodne »
Pozdrav!

ššššš...bez smijanja :D :D :D
kaj se tiče kozica (ja ima red chery) ja ih držim na 25 celzijevih i razmnožavaju se ko lude...iako ako ih držiš u sobi gdje normalno griješ ne trebaš grijač. ja ga ima pa kud puklo! mislim da su ti one od 18-30 celzijevih. imaš jeftinih atmanovih grijača u aqua terry...

a jel ima tam i u spanskom di vec? :)
i nije meni tolko do grijaca kolko do velicine akvarija. hh :) mislio sam ih stavit par komada u 5 l a to ti je ful malo pa nezz kakav grijac bi to moro bit da stane unutra ;)

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #60 u: Listopad 24, 2010, 20:37:47 poslijepodne »
onda stavi ih u 5 l bez grijača u prostoriju gdje griješ...

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #61 u: Listopad 24, 2010, 22:27:56 poslijepodne »
Je, možeš i u 5 l par komada, a ako griješ prostoriju i ako ne pada temperatura ispod nekih 20 recimo, po meni grijač nije obavezan. Naravno da bi bilo bolje, ali ajd... Samo ako se krenu razmnožavati kao lude, brzo će ti 5l biti malo.
I evo jedan  :D
A da... bit će smiješno kad se baci na 200 litara sa opremom od par k kuna...

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #62 u: Listopad 24, 2010, 22:34:26 poslijepodne »

hahaha! ajd neka samo neka ispadne dobro! držim fige! daj savjet neki kako da slozim lampu...tema je pod uradi sam, stavljanje rasvjete..

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #63 u: Listopad 24, 2010, 22:43:50 poslijepodne »
Je, možeš i u 5 l par komada, a ako griješ prostoriju i ako ne pada temperatura ispod nekih 20 recimo, po meni grijač nije obavezan. Naravno da bi bilo bolje, ali ajd... Samo ako se krenu razmnožavati kao lude, brzo će ti 5l biti malo.
I evo jedan  :D

Nabavit cu sad 15 l :)
Da ne otvaram sad novu temu.. Imate savjet za filter? Hang-on bi bilo najbolje :) neki jeftiniji..

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Listopad 24, 2010, 23:04:57 poslijepodne »
lampa - ja sam pravio po uzoru na nešto što sam vidio na forumu. evo ovdje:
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=42509.0

Ona po kojoj sam je pravio izgleda bolje, samo stvarno ne znam u kojoj je temi bila, ali imaš ju tu na forumu

Filter - Pa meni je u 10 litara bio dovoljan i onaj kineski sunsun, ali ne bi preporučio, jer se jako brzo zaštopa. Znači ništa specijalno ne treba.

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Listopad 24, 2010, 23:12:16 poslijepodne »
Evo našao sam "originalnu":
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=41721.0
a još je i na kozičnjaku  :D

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Listopad 24, 2010, 23:27:15 poslijepodne »
Evo još jedna moja rukotvorina. A jesam ga navalio..  :D
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=47085.0
Pa možda nešto na tu foru? Ja sam mislio isto LED za akv. praviti, ali sam odustao. Stavio sam ovu bio iznad kozičnjaka na par dana i ok, svijetli, osvjetljava, ali mi se ne sviđa svjetlost. Nekako mi sve izgleda umjetno pod njom. Puno mi je ljepše pod štednom 6700K
Ali eto... nešto slično je jedna mogućnost

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #67 u: Listopad 25, 2010, 00:01:51 prijepodne »
e jesam blesav :D svjetla se nisam uopce sjetio.. Ma nabavit cu ja ovaj 15l i neki filtercic, anubias i mahovinu nutra i par kozica pa ce bit pod stolnom lampom dok ne rijesim glavni akvarij jer sam usred prelaska na ciklide :)
Hvala za linkove.. Mislim da cu probat ovak nes sa ovom pvc cijevi :) jel znas di se to nabavi i pošto? Grlo i zarulju imam tak da bi mi sam to jos trebalo.. A sprej cu nazicat frenda koji se bavi grafitima :D :D :D

Offline kostica1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
« Odgovori #68 u: Listopad 25, 2010, 14:35:35 poslijepodne »
Poslušat ću ovaj put. Ja i tata smo se prepira lioko neonki ili kozica, pa sam ga uzspio uvjeriti zahvaljujući Hentu da nam je premali akvarij.

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Listopad 25, 2010, 20:01:05 poslijepodne »
Pa cijevi vjerojatno imaš u trgovinama tipa "uradi sam" i koje se bave sanitarijama, građevinskim materijalom i sl. Cijenu ne znam, ja sam imao cijev kod kuće, tako da nisam kupovao