Velik pozdrav svima......

...imam akvarij od 250 litara, njega filtrira vanjski filter-pumpa "Atman" kapaciteta 500Litara, no nikako nemogu uspostaviti bistrinu vode u njemu u akvariju....uvjek prolete neke čestice koje daju dojam da je akvarij nečist, dok druge akvarije manji 100 litara koje imam s običnim unutarnjim filterima su kristalo bistri.. Pričali su mi da inače "Atman" pumpe imaju neke posebnosti za slaganje da bi radele ok.... a ne kako je tvornica navela... ( no tu u Splitu u zoo nitko i nezna ako i zna neželi reči o čem se radi i kako da složim filter da bi bio ok i bolje bistrio vodu), pa MOLIM nekog tko je imao sličan problem ili zna kako da složim filter s pumpom da mi da savjet kako da postignem veču bistrinu u akvariju......jer uživam u tome kad je voda u akvariju skoro neprimjetna kao da je nema u njemu....
slagao sam više vate u sva tri podjelka filtera, mjenao novi uglen i povečavao doze svega što ide u filter...al to bude 2-3 dana ok a onda se vrati na staro...napominjem da vodu mjenjam svako 7 - 10 dana...po 1/3..
zahvaljujem vam na savjetu :