Kolovoz 15, 2025, 15:11:39 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Savijet oko uredjenja,slike....  (Posjeta: 7210 vremena)

0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline lp

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
Odg: Savijet oko uredjenja,slike....
« Odgovori #25 u: Rujan 17, 2010, 22:46:10 poslijepodne »
Kod tebe toplo ili hladno, nikad sredine...tko se hvali? Hoću pomoć čovjeku jer se odjednom mora imat co2 boca za mali akvarij, i dodavat hrpa svega u akvarij jer si ti tako odlučio i jer ti tako dodaješ punih 2 tjedna. Baš mi je svejedno jel tebi štima ili ne štima nešto. Kad netko trkelja nešto bez pokrića u vezi aquascapinga i biljne akvaristike, onda ga ispravim jer sam zadužen za tu rubriku na akvarij.netu. Napravi barem jedan biljni akvarij od početka do kraja, sa svim svojim fazama, pa onda dijeli savjete drugima.

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=18955.msg261761#msg261761  - evo pametnjakoviću, prve dvije slike 3*t8 15W ili dvije ne sjećam se više...tek kasnije u tom postavu sam ubacio t5 lampe kad sam ga i preuredio. To mi je zadnji postav sa t8 lampama bio. Znači može se ipak. Naravno, pitao si stavio sam. Lažem te da bih bio u pravu u ovoj raspravi, daaaaaaaj molim te za koga me smatraš. :nerv:

Neve legendo... :lol:

« Zadnja izmjena: Rujan 17, 2010, 22:57:01 poslijepodne od lp »

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
« Odgovori #26 u: Rujan 17, 2010, 22:51:43 poslijepodne »
1 mjehur u sekundi bi mu bilo dosta da ostavi rasvjetu 2*t5 24W da gori 8 sati...to može bez frke postić sa diy co2. Nisu svi frikovi ko ja pa da kupe co2 sistem skuplji nego cijeli akvarij. Na manje akvarije savršeno funkcionira DIY co2. Poslije ako ga bude držalo još, onda uzme bocu.

Zeleni mrav samo izbaci t8, i ostavi te t5...nek ide sad samo jedna pa ćeš poslije pojačat sa drugom kad se sve krene rast. Kad ti co2 smjesa dođe kraju i počne slabit morat ćeš promjenit da ostane i dalje takva jača. Nemaš riba pa možeš frljit sada, a dotad ćeš se već uhodat.

Mislim slozit co2 na bocu...
Imam Victor Vts 250b dual stage regulator,Hoke iglicni(Cv 0.75),Asco solenoid i Dennerle CO2 Crystal-Set 125...samo mi jos boca od 2-3kg fali...imam za kisik iz hitne,moze se punit preko vece boce ali bi ipak radje atestiranu...

Što se scape tiče, fali ti biljaka i to žešće...po panjevima da staviš paprati, dole pri dnu panjeva možda malo anubiasa, i u kuteve akvarija neko grm bilje tipa hm ili rotala green i da napraviš grmove. Samo polako i postupno. Čekaj da se bilje primi malo, pa ćeš onda dodavat još svjetla i gnojiva. Ovako ćeš ga spržit i bilje i sve će ti prisjest.  ;)

Bilje sam isto narucio,trebalo je vec stic al nesto steka sa postom kod mene.
Mislio sam dosta popunit akvarij biljem....cim vise zelenila....nekih 4-5 vrsta...treba mi da naucim malo o bilju....i kad si sve odjednom nakrcam onda redovito nesto pofusarim :D
Vidjet cu kak ce to ic pa ucit u hodu...
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #27 u: Rujan 17, 2010, 22:56:41 poslijepodne »
lp...odgovaram ti samo tvojim riječnikom, ni više ni manje, odnosno bahato..
a ako si zadužen da ispravljaš il navodiš na dobar put, onda bu sigurno ne bi preporučio da odjenom upali ove dvije t5 lampe na ovako zasađenom tanku, ako se dobro sjećam reko si da ni ti to ne radiš, zašto onda sugerirat da to drugo rade?
i zadnje, da ne ispadne da me navlačiš za co2, pa evo da preformuliram odgovor..mislio sam diy co2=ne konstantan u vodi (sa toliko rasvjete problemi), boca co2=konstantan (znači može se igrat sa količinom svijetla nad akvarijom)..mislim da si i ti to shvatio kaj sam htio reč, ali ti se vjerojatno nije dalo..
samo odgovaram na način na koji ti meni odgovaraš..ili toplo ili hladno  8)

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #28 u: Rujan 17, 2010, 23:10:28 poslijepodne »
Aj da stanemo malo na loptu...tvrdiš cuba ne može pod t8 jer tebi nije išlo. Može, pokazao sam ti svoj.

Tvrdiš ne može diy co2 pod t5 jer tebi nije išlo...pogledaj ovaj, Oliveira, DIY co2, svi ga znaju: http://eloseurope.blogspot.com/2007/02/syrah.html. Izvučem ti još ako treba.

Dalo mi se itekako sve shvatiti, samo kad netko čita sa strane dobiva pogrešnu sliku o tome, pa te moram ispravit. Teorija je jedno, praksa drugo...treba napravit par akvarija od početka do kraja, i vidjet malo kako to ide zbilja u biljnoj akvaristici prije nego daš nekom savjet. Neću se više prepirati ni offtopičarit u ovoj temi jer imam pametnijeg posla.

Sorry zeleni mrav, samo naprijed...kad ga popuniš stavi slike opet pa ćemo te savjetovat. ;)

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Rujan 17, 2010, 23:10:43 poslijepodne »
Posadio sam malo HC Cube na suhome,ako ovo upropastim da imam za rezervu...
Znaci ukratko,CO2 boca cim prije,nakrcat jos bilja...pa onda vidjet kak se razvija....pis of kejk :D
Nekako sam skeptican prema sebi,uvijek nesto za***** i i bas me zanima sta cu sa ovim napravit,a smisao za uredjenje mi bas i nije neka vrlina a to je mislim bitno u ovome hobiju :roll:

20l vanila

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Rujan 17, 2010, 23:12:39 poslijepodne »
Sorry zeleni mrav.  ;)

Nema frke :up:
Ne smeta mi,dapace,draze mi je cut vise misljenja...
20l vanila

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #31 u: Rujan 17, 2010, 23:14:37 poslijepodne »
sorry zezelni mrav na OT..malo sam se i ja zanio..
lp..do druge teme, gdje očigledno moramo pisat ko maloj djeci da netko ne bi nešto krivo shvatio....
« Zadnja izmjena: Rujan 17, 2010, 23:17:43 poslijepodne od cannibal »

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Rujan 17, 2010, 23:15:42 poslijepodne »
sorry zezelni mrav na OT..malo sam se i ja zanio..

Nema problema,sve 5 :up:
20l vanila

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #33 u: Rujan 18, 2010, 09:42:08 prijepodne »
Citat:
Jesus caniballe kakav si stručnjak postao odjednom...pa kakvi su to savjeti?
Citat:
. Kad netko trkelja nešto bez pokrića u vezi aquascapinga i biljne akvaristike, onda ga ispravim jer sam zadužen za tu rubriku na akvarij.netu. Napravi barem jedan biljni akvarij od početka do kraja, sa svim svojim fazama, pa onda dijeli savjete drugima.
mislim da nema potrebe za ovakvim tonom. :roll:
nemamo svi ogromno iskustvo kao doktor lp ali svatko ima pravo dati savjet za koji misli da je dobar.

sorry zeleni na ot

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #34 u: Rujan 18, 2010, 10:20:50 prijepodne »
Samo sam tebe još čekao...:D

Znači dobar je savjet reć ljudima sa malim akvarijima da kupe co2 opremu od 700kn, a akvarij im košta niti 500kn, jer neće onda imati alge!?? Dobar je savjet reć da je t8 rasvjeta nedovoljna za neku biljku? Na temelju čega?

Ja se slažem sa tobom da svatko ima pravo dat savjet, ovo je forum, samo bi ja dodao savjetuj onda nešto što si probao, i provjerio, a ne samo zato sto je to netko negdje napisao. Ja kad sam počinjao samo sam slušao i upijao šta kažu iskusniji, i radio akvarije. Tek nakon 2-3 napravljena sam se nekom išao nešto savjetovat i to samo kad bi me pitali.

Nemoj me bez veze provocirat sa doktor jer ja tebe poštujem. Ovo je zadnji post u vezi savjeta i mog petljanja u tuđe akvarije, imamo kompetente stručnjake za to na forumu već. Nemam ja ni volje ni želje borit se s vjetrenjačama. ;)
« Zadnja izmjena: Rujan 18, 2010, 10:28:48 prijepodne od lp »

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #35 u: Rujan 18, 2010, 10:56:48 prijepodne »

Akvarij je 60*30*30,rasvjeta 2xT5 24W i 1xT8 18W,podloga mocena florabela sa Seachem Flourite black sand na vrhu...
Mislim posadit nesto bilja unutra.
Zanima me dali cu imati premalo mjesta za to zbog panjeva?

Voda je mutna,crko mi je filter a stavio sam FFM-a u akvarij pa se natalozio po dnu....

Onim desnim panjem sam mislio malo sakrit kablove i ostalo posto nemam neku pozadinu.
Je to normalno sta je tako izrazena crvena i plava boja lampi?Ili je to zato sta je povrsina vode malo prljava pa se vise vidi?

Mrave zeleni ovak.. ovi panjevi nisu dobri. Preveliki su i zauzimaju mjesta biljkama a i vizualno to nije to. Pogledaj ovu treću sliku kako ti panj sjeda na stražnju stranu - tu nema mjesta za biljke. Predlažem ti da ih zamijeniš za morwood. Uz to što je 10x atraktivniji zbog tankih grana ostavlja ti mjesta za postavljanje pelcera biljaka između njih.

Drugo, vidim iz spektra lampi da si stavio jednu groluxicu ili aquastarku.. Nije dobra boja za gledati, sve izgleda pretamno a imaš čak tri lampe. Dečki su ti dobro savjetovali da ostaviš samo 2 T5 i to sa reflektorima a boja lampi samo daylight 6500 K.

Vjeruj mi na riječ, ako samo ovo napraviš što ti savjetujem napravio si pola posla. Drugi dio posla oko pikanja biljaka, rasporeda i vrste će ti ekipa pomoći tijekom narednih tjedana. Eto! :)

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #36 u: Rujan 18, 2010, 12:03:57 poslijepodne »

Akvarij je 60*30*30,rasvjeta 2xT5 24W i 1xT8 18W,podloga mocena florabela sa Seachem Flourite black sand na vrhu...
Mislim posadit nesto bilja unutra.
Zanima me dali cu imati premalo mjesta za to zbog panjeva?

Voda je mutna,crko mi je filter a stavio sam FFM-a u akvarij pa se natalozio po dnu....

Onim desnim panjem sam mislio malo sakrit kablove i ostalo posto nemam neku pozadinu.
Je to normalno sta je tako izrazena crvena i plava boja lampi?Ili je to zato sta je povrsina vode malo prljava pa se vise vidi?

Mrave zeleni ovak.. ovi panjevi nisu dobri. Preveliki su i zauzimaju mjesta biljkama a i vizualno to nije to. Pogledaj ovu treću sliku kako ti panj sjeda na stražnju stranu - tu nema mjesta za biljke. Predlažem ti da ih zamijeniš za morwood. Uz to što je 10x atraktivniji zbog tankih grana ostavlja ti mjesta za postavljanje pelcera biljaka između njih.

Drugo, vidim iz spektra lampi da si stavio jednu groluxicu ili aquastarku.. Nije dobra boja za gledati, sve izgleda pretamno a imaš čak tri lampe. Dečki su ti dobro savjetovali da ostaviš samo 2 T5 i to sa reflektorima a boja lampi samo daylight 6500 K.

Vjeruj mi na riječ, ako samo ovo napraviš što ti savjetujem napravio si pola posla. Drugi dio posla oko pikanja biljaka, rasporeda i vrste će ti ekipa pomoći tijekom narednih tjedana. Eto! :)

eto HDZ I SDP  ovako se savjetuje..   :up:
sorry na OT  :roll:

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #37 u: Rujan 18, 2010, 12:21:30 poslijepodne »
Ja se slažem sa tobom da svatko ima pravo dat savjet, ovo je forum, samo bi ja dodao savjetuj onda nešto što si probao, i provjerio, a ne samo zato sto je to netko negdje napisao. Ja kad sam počinjao samo sam slušao i upijao šta kažu iskusniji, i radio akvarije. Tek nakon 2-3 napravljena sam se nekom išao nešto savjetovat i to samo kad bi me pitali.

samo ovoliko..jesi ti probao odradit do kraja sa diy co2 i sa toliko svijetla nad akvarijom..vjerujem da nisi jer bi onda znao da je to velika kocka i sreća u pitanju..ja jesam zato sam mu isavjetoval konstantniji co2 u vidu boc2...doktore, i još mi nisi odgovorio kako mu možeš savjetovat da odjednom upali 2x24 w  t5? sad ipada da ne govoriš istinu kad si pisao o svom načinu uvođenja akvarija u rad..
toliko, budi dosljedan u odgovorima
..idem ja rađe svojem aquascapingu u ciklidima  :D :D

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Rujan 18, 2010, 12:39:25 poslijepodne »
nek ide sad samo jedna pa ćeš poslije pojačat sa drugom kad se sve krene rast.
-?
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #39 u: Rujan 18, 2010, 12:43:55 poslijepodne »
Zeleni mrav samo izbaci t8, i ostavi te t5...nek ide sad samo jedna pa ćeš poslije pojačat sa drugom kad se sve krene rast.

Ne kaki canibalčiću kad nemaš šta napisat...dosljedan sam kao i uvijek. 3 setupa sa dIY co2 i 3 lampe odrađena bez algi. Potraži malo. A i ovaj oliveirin akvarij mislim da je dobar primjer da to može tako. Imaš na APC-u njegov journal o tome.

..idem ja rađe svojem aquascapingu u ciklidima  :D :D

Ajde molim te...kad sam vidio da opet slažeš biljni znao sam da ćemo imati ovakve rasprave na forumu.

Renta, predvidio sam da su panjevi do zadnje stranice...al da ih pomakne samo malo naprijed imao bi mjesta, a opet bi dobro izgledalo. Meni su odlični ti panjevi u ovom setupu i odličan je potencijal za napravit aquascape sa njima.
« Zadnja izmjena: Rujan 18, 2010, 13:01:40 poslijepodne od lp »

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #40 u: Rujan 18, 2010, 13:03:01 poslijepodne »
panjevi su mrak ali mi se ne sviđa da su skroz na zadnjem staklu pa ne možeš iza njih ništa posaditi. jedno 5 cm naprijed?

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #41 u: Rujan 18, 2010, 13:20:09 poslijepodne »
Ne kaki canibalčiću kad nemaš šta napisat...dosljedan sam kao i uvijek. 3 setupa sa dIY co2 i 3 lampe odrađena bez algi. Potraži malo. A i ovaj oliveirin akvarij mislim da je dobar primjer da to može tako. Imaš na APC-u njegov journal o tome.

Ajde molim te...kad sam vidio da opet slažeš biljni znao sam da ćemo imati ovakve rasprave na forumu.

Renta, predvidio sam da su panjevi do zadnje stranice...al da ih pomakne samo malo naprijed imao bi mjesta, a opet bi dobro izgledalo. Meni su odlični ti panjevi u ovom setupu i odličan je potencijal za napravit aquascape sa njima.

što reč..bahat si ko i obično u postovima, a ljudi to vide..možda se volim riječkat ali nikad ne bih osporio ono kaj znaš..a vidim da ti voliš bit u centru pažnje, i da ne voliš kad se tvoja riječ ne drži kao takva, da si samo ti u pravu..
moj biljni nije tema aquascapinga, već fiziologije i uzgoja bilja, aquascape u biljnom me ne zanima, a to su dva različita pojma koja očigledno ne želiš razumjet..
i da care, ti si najpametniji, eto priznajem, čak i od tom barra..živio

Offline opijum

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #42 u: Rujan 18, 2010, 13:39:46 poslijepodne »
Ja nebi vadio panjeve jer imaju super oblik i kao stvoreni su za anubijas i microsorum. Iza njih bi posadi vallisneriju nanu, cyperus helferi ili nešto slično što ne traži puno mjesta.

Evo slične dimenzije kao tvoj samo što je tu kamen a kod tebe drvo
http://www.aquaticscapers.com/en/contest-gallery/13?set_volume=standard&detail=130&z=25
« Zadnja izmjena: Rujan 18, 2010, 13:48:51 poslijepodne od opijum »

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #43 u: Rujan 18, 2010, 14:07:44 poslijepodne »
što reč..bahat si ko i obično u postovima

Samo prema tebi i prema nikom drugom, jer ti to u potpunosti zasluzujes svojim dosadasnjim ponasanjem na ovom forumu. Kako prema meni tako prema ostalima. Znas ti dobro o cem ja pricam. Ja si kod takvih poput tebe ne mogu pomoć. Prema svima drugima sam ok, i svakom ću rado izaći u susret, to svi znaju.

Argumentirano sam ti dokazao da nisi u pravu u vezi svega sta si naveo ovdje...hc, t8, t5 lampe, diy co2, pa sad okrećeš ploču na drugu temu. Tvoj biljni nije tema naše rasprave, radi s njim šta god hoćeš...nego to što sam te ispravio (kako se samo usuđujem  :D), a tebi to ne paše.

To je cijela priča i poslije ovoga možeš napisat šta god želiš, vrijeđat kako samo ti to znaš ili biti neugodan...al neću više sudjelovat u ovoj gluposti dalje. Napisao sam šta sam mislio, a svatko nek zaključi o čemu se tu radi. Lijepi pozdrav cannibale a ostali oprostite na mom tonu.  :)

Offline cann

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #44 u: Rujan 18, 2010, 14:15:00 poslijepodne »
Samo prema tebi i prema nikom drugom, jer ti to u potpunosti zasluzujes svojim dosadasnjim ponasanjem na ovom forumu. Kako prema meni tako prema ostalima. Znas ti dobro o cem ja pricam. Ja si kod takvih poput tebe ne mogu pomoć. Prema svima drugima sam ok, i svakom ću rado izaći u susret, to svi znaju.

..konačno iskren, ali sreča da te većina doživljava isto ko i ja, pa mi je lakše..  a za prije žao mi je kaj ti nisam još puno toga skresal u facu..
zamisli se malo oko ovbog kaj sam napisal, jer je to stvarnost..pozdrav doktore/care/aquascaperu..i sreča da ne argumentiraš moje akvarije, jer si sa ovim što ga sad imaš pokazao kako si velik aquascaper..
..a sreća moja da nisi moderator i guzda, jer onda za nas koji volim malo žešće komentirat il tvrdit suprotno ne bi bilo mjesta na forumu, dobro je bojko reko, da bi trebalo promjenit pravila foruma, "za svaki akvarij treba reč da je lijep i pljeskat mu, a isto tako svima koji su aquscaperi treba podilazit maksimalno" u suprotnom ban..

Offline JSMOLC23

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • it's my life
« Odgovori #45 u: Rujan 18, 2010, 15:21:03 poslijepodne »
poz!!! nemoj se puno brinut oko uređenja,sve ti to s vremenom sjedne. a niti jedan umjetnik nije bio odmah shvaćen ;) kapiš :D :D :D :D :D

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #46 u: Rujan 18, 2010, 18:08:13 poslijepodne »
Gdje je kupljen onaj crni pjesak? Odlican mi je...

P.S. pocetak je obecavajuc, meni se jako svidjaju panjevi  :up:
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #47 u: Rujan 18, 2010, 20:34:24 poslijepodne »
Gdje je kupljen onaj crni pjesak? Odlican mi je...

Pjesak sam uzeo iz SLO,zivim na granici.
On je bas mrak crn al mi je crko filter i sav FFM mi se natalozio po dnu a voda je puna "statickih cestica"....zato su i slike tako bjelkaste....
Panjeve sam prokuhao 1h sa malo soli i sad vise ne pustaju toliko smedju boju kao na prvim slikama.
HC Cuba se pincetom lako sadi u fini pjesak ako to nekog zanima....a koliko voli bit tamo cemo vidjet...

Ovaj dio...:

...sam ogradio nekom plastikom da se u njega ne siri bilje jer mozda neke vrste organizma vole pjesak,a malo i radi kontrasta....

P.S. pocetak je obecavajuc, meni se jako svidjaju panjevi  :up:

Neznam,i meni se svidjaju panjevi al bilje mi je veci izazov pa se nadam nac cu neki kompromis a za prvi akvarij mislim da ne mogu pogrijesit.

Vidim da se vodi debata jer sam stavio dosta rasvjete.To mi je drago jer nikad ne postoji uiverzalno rijesenje a decki imaju argumentirane odgovore :klap:
Nisam bio siguran koja ce mi lampa stat pored orginal Juwel T8 18w pa sam uzeo dvije T5 24w razlicitih dimenzija(Narva T5 24W Nature Superb 549mm i JBL Solar Tropic T5 Ultra 438mm 24W).....i za cudo obje su stale na mm.
Ako neko ima Juwel 54l i zeli dodat lampu i da ne trazi kao ja sta stane ili ne:

« Zadnja izmjena: Rujan 18, 2010, 20:39:07 poslijepodne od ZeleniMrav »
20l vanila

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #48 u: Rujan 18, 2010, 20:46:06 poslijepodne »
E da, to sam zaboravila pitati da stavis sliku. Hvala! Bas me zanimalo kako si to na kraju ugurao unutra, izgleda super! To je gotovi sistem grla sa lampama?

Samo jedno pitanje... ako budes ikad imao ribe unutra.. kako ces ih hraniti? :D
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Rujan 18, 2010, 21:25:28 poslijepodne »
To je gotovi sistem grla sa lampama?

Grla su Arcadia,za ovu vecu lampu naprijed sam morao svako grlo skratit za 1mm,samo sam malo brusnim papirom ocetkao gumu sa vanjske strane,nis strasno!
Ovako bi na knap lampa stajala i da je nicim ne pricvrstis a posto nosac tih grla ima rupicu zasrafio sam ih za poklopac akvarija:

A zice su vec pripremljene za spajanje na prigusnicu....ne trebaju stopice i sl.

Samo jedno pitanje... ako budes ikad imao ribe unutra.. kako ces ih hraniti? :D

Ribe ce kad se uspostavi ravnoteza,za koji mj.,a hranit cu ih kroz ovo(bar cu bit pazljiv),ako se vidi  :D :

Ima mjesta za hranit i ostala "ubacivanja/naljevanja"...

HC Cuba kao dise!Mozda jer je uzgojena na suho pa se sad asimilira.
Imam puno baloncica po njoj:

...ne vidi se bas dobro...
20l vanila